Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Internet in Nederland EN Frankrijk

Auteur Bericht

avatar#5697
Retep
Berichten: 2
Reacties: 3

#0 Geplaatst: 2006-07-27 23:57:23

Hallo allemaal,

Ik schrijf dit bericht namens mijn nicht, zij vroeg mij namelijk uit te zoeken hoe zij verbinding met het internet kon krijgen.

Ze is woonachtig in het zuiden van Frankrijk (dept. Aude). 10 maanden woont zij in Frankrijk en 2 maanden (1 in de lente en 1 in de herfst) in Nederland.

Omdat ADSL haar dorp nog niet heeft bereikt (volgens de planner van France Telecom is er een kans van meer dan 95% dat ze eind 2006 kan beschikken over ADSL) wil ze een inbelabonnement hebben.

Ze heeft daarbij een voorkeur voor een Nederlands abonnement.

Bijkomende complicatie is dat ze met haar Apple iBook via het abonnement zowel in NL als in Frankrijk tegen lokaal tarief wil inbellen.

Ze verwacht daarnaast niet al te veel gebruik te zullen maken van het internet.

Fijne vraag, nietwaar? ;-) 

Ik heb inmiddels her en der rondgekeken.

Volgens mij is het niet mogelijk om een Nederlands abonnement te nemen waarmee je in beide landen "lokaal" kan inbellen. Naar ik heb begrepen uit dit forum, kan je (net als in Nederland) in Frankrijk niet (meer) lokaal inbellen.

Het zou volgens mij dan ook heel duur worden om een Nederlands abonnement te nemen. En via de sateliet is ook geen optie vanwege het verwachte gebruik.

Zoals ik er nu naar kijk, zou haar het volgende willen aanraden:

1. In Frankrijk een gewone inbelverbinding met inkoop van internetminuten (zoals een Orange forfait bas débit) waarbij later misschien een overstap mogelijk is naar ADSL.

2. In Nederland een "gratis" inbelverbinding waarbij afrekenening plaatsvindt via de telefoonrekening (zoals Orange Free)

3. Gebruik maken van het Franse e-mail adres en ook benaderen als ze in Nederland zijn.

Maar, wellicht hebben jullie nog andere ideeen?

Alvast bedankt, ook namens mijn nicht.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2006-07-28 08:03:32

Eeven een correctie:

je belt bij ASDL niet in. Er is een permanente verbinding tussen het ASDL deel van het koperdraadje en de provider. Die provider is in Frankrijk alleen Franse Telecom. Dat geeft al het probleem an: het is geen softwarekwestie, maar een hardware kwestie. Dus vergeet het maar. 

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#2 Geplaatst: 2006-07-28 12:03:11

Hallo,

Wat is de reden voor je nicht om van één abonnement gebruik te willen maken?

Voor zover ik weet is dat zowel voor inbellen als voor ADSL niet mogelijk. Mocht ze één abonnement willen uitsluitend omdat ze maar één e-mail adres wil gebruiken ofzo is dat geen probleem. Zowel Orange in Nederland als Orange in Frankrijk biedt een webmail aan (waarmee je via Internet je e-mail kunt lezen, schrijven en beantwoorden) dus dan is het gewoon een kwestie van één van de twee kiezen (mocht ze inderdaad Orange zowel in Nederland als in Frankrijk willen gebruiken) en altijd dezelfde webmail gebruiken (hetzelfde kan eventueel gebruikmakend van een e-mail client: zodra deze goed ingesteld is maakt het voor het ontvangen van e-mail niet uit welke verbinding wordt gebruikt om de mail op te halen; voor het verzenden van e-mail moet wellicht een andere uitgaande server worden gebruikt omdat de uitgaande server meestal alleen berichten accepteert wanneer die vanaf het eigen netwerk komen).

Mocht er een andere reden zijn dan is daar wellicht ook een oplossing voor te vinden?! 

De inbelnummers van Internet Service Providers zijn inderdaad geen lokale nummers meer maar landelijke nummers (op enkele zeer zeldzame uitzonderingen na misschien). Voor deze nummers wordt in de meeste gevallen echter wel een lokaal tarief gehanteerd, dus eigenlijk is het alleen maar handig dat het geen lokaal nummer is (wanneer je elders in hetzelfde land je inbelverbinding zou willen gebruiken hoef je niet een andere instelling te gebruiken om tegen lokale kosten te kunnen inbellen).

Afhankelijk van haar Internetgebruik zou ze in Frankrijk inderdaad een Orange forfait bas débit (waarbij je iedere maand een bepaald aantal minuten inkoopt; de twee maanden dat ze dan niet in Frankrijk is kan ze dit tijdelijk stopzetten met de optie "Vacances") of een Orange accès libre (je koopt dan geen minuten in maar betaalt gewoon precies de tijd die je online bent geweest). In Nederland kost een Orange Free abonnement dan niets en dit kan dan op elk gewenst moment gebruikt worden om in Nederland in te kunnen bellen.

Voor het e-mail adres kan ze vervolgens kiezen of ze liever een adres @orange.nl of @orange.fr gebruikt ... Zoals hierboven beschreven zijn beide toegankelijk vanaf elke willekeurige verbinding.

Als je wilt kun je mij per e-mail even het telefoonnummer van je nicht sturen, dan kan ik even kijken of er wellicht een datum bekend is (op ons intranet hebben we deze informatie een tijdje van tevoren) waarop de telefooncentrale waar haar telefoonlijn op zit aangesloten geschikt wordt gemaakt voor ADSL (en of de lengte van haar telefoonlijn het vervolgens toestaat om er ook daadwerkelijk gebruik van te maken). Zodra ADSL dan beschikbaar zou zijn op haar telefoonlijn kan ze overstappen op ADSL in Frankrijk en in Nederland Orange Free zonder problemen blijven gebruiken ...

Groeten,

Thomas Vergouwen

avatar#3146
Arthur
Berichten: 7
Reacties: 110

#3 Geplaatst: 2006-07-28 13:05:06

"Ze verwacht daarnaast niet al te veel gebruik te zullen maken van het internet."

Dan heeft ze straks toch ook geen ADSL nodig?

't Is nou ook weer niet bepaald gratis, een ADSL-verbinding.

Dus als ze echt niet veel internet gaat gebruiken zou ik het ook bij een inbelnummer houden en dan alleen de tijd betalen die je ook daadwerkelijk op internet surft (of dat nou Orange, Free of nog weer een andere aanbieder is kun je dan zelf het beste vergelijken) tegen lokaal tarief zoals Thomas ook al schreef.

En verder snap ik, net als Thomas, ook niet waarom het 1 abonnement zou moeten zijn en dan ook nog in NL.

Dit komt me voor als wensen van iemand die de mogelijkheden niet (zo goed) kent. Wat dat betreft dus een goed idee om de vraag hier te stellen! 

Groeten,

Arthur 

avatar#5697
Retep
Berichten: 2
Reacties: 3

#4 Geplaatst: 2006-07-28 13:20:50

Thomas en Arthur,

Bedankt voor jullie snelle reaktie.

Ook ik begrijp haar wens tot één abo niet helemaal.

Wellicht dat ze iets "Compuserve" achtigs heeft gezien/gehoord. De meeste internet kennis heeft ze uit het boek "The iBook for Dummies" waardoor mij dat niet onlogisch lijkt....

Het kan ook zijn dat ze geen "dubbele" lasten wil hebben.....

En eventueel overstappen op ADSL....

Leer mij de mensen kennen. In eerste instantie geven ze aan dat ze alleen willen e-mailen en verder niet zullen internetten.... totdat de verslaving toeslaat..... ;-)

Groeten,

Peter

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#5 Geplaatst: 2006-07-28 13:39:46

Hallo Peter,

> totdat de verslaving toeslaat.....

Dat is zeker waar :-)

> Het kan ook zijn dat ze geen "dubbele" lasten wil hebben.....

Dubbele lasten heeft ze sowieso niet zolang het inbellen betreft. In beide landen kan ze namelijk een gratis "abonnement" nemen. Ze betaalt dan alleen wanneer ze er daadwerkelijk gebruik van maakt. In Frankrijk kan ze eventueel een betaald abonnement nemen voor inbellen, maar dat is alleen interessant als ze weet dat ze een bepaald aantal minuten per maand inbelt: door deze "van te voren" in te kopen betaal je dan minder per minuut. Wanneer je ze echter niet gebruikt is dat uiteraard weer niet interessant en dan zou je dus beter gewoon een gratis abonnement nemen waarbij alleen het daadwerkelijke verbruik betaald wordt.

Ik hoop dat je nicht hier iets aan heeft ... in aanvulling op haar dummies boek ;-) 

Groeten,

Thomas Vergouwen 

avatar#5697
Retep
Berichten: 2
Reacties: 3

#6 Geplaatst: 2006-07-28 13:50:15

Thomas,

Je hebt een PB.

Peter

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#7 Geplaatst: 2006-07-29 08:27:23

problemen met de lijn.

Nog even wat rechtzetten. De 3900 bel je als je spullen van FT hebt (o.a. life box etc) , waar iets mee is. Voor klachten over de lijn, zoals te laag debit etc bel je 1013. Als de lijn helemaal wegvalt kun je zelfs de 1013 niet meer bellen met je mobieltje, de 1013 is alleen vanaf een vast toestel te bereiken. Als je over het debit klaagt, wordt je niet geholpen, dan moet je bij je provider zijn. Zelfs als je 2 providers hebt, die toevallig allebei tegelijk een te laag debit bieden, ligt het nog aan de abonnee. In het contract van je abonnement staat niets over bps etc. zover ik kon vinden. Dit  

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#8 Geplaatst: 2006-07-29 11:32:01

Niet helemaal juist:

- 1013 is voor niet-werkende vaste telefoonlijn (om precies te zijn, want de vertaling naar het Nederlands geeft hier een niet echt volledig beeld: "pannes et dérangements des lignes téléphoniques et accès Numéris")

- 3900 is voor vragen over en/of problemen met Internetdiensten van France Telecom/Orange en de diensten van de vaste telefoonlijn (zoals bijvoorbeeld Nummerweergave, "Stop Secret", SMS, enz.)

1013 is wel te bereiken vanaf een mobiele telefoon (alleen is het dan niet meer gratis), juist omdat deze dienst met name bedoeld is voor het melden van een niet werkende telefoonlijn. Het nummer is in ieder geval te bereiken vanaf een Orange mobiele telefoon, ik weet niet of de andere providers dit nummer ook correct routeren ... Mocht dat niet zo zijn (dan zou dat overigens een reden zijn om daarvan melding te maken bij de klantenservice van je mobiele operator), dan kan het nummer altijd gratis vanaf een andere vaste lijn gebeld worden.

Zoals al eerder gemeld kan een lage snelheid bij een inbelverbinding van vele factoren afhankelijk zijn (modemsnelheid of problemen bij de provider, problemen met de telefoonlijn bijvoorbeeld na hevig onweer, storende elementen op de telefoonlijn van de klant thuis, enzovoorts). Het is dan ook normaal dat je voor dergelijke problemen contact op moet nemen met je Internet Service Provider. Mocht die denken dat het probleem aan de telefoonlijn ligt, dan beschikt deze over een procedure waarmee hij daarvan melding kan maken bij France Telecom ...

Groeten,

Thomas Vergouwen 

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#9 Geplaatst: 2006-07-30 13:18:27

@Thomas

betr. je mail van 28-07-06

Je had het over webmail.

Daar kan je je mail wel lezen, maar dat is ook alles.

Tekst opslaan, iets uit de mail copieëeren, en een aantal andere dingen die ik vaak nodig heb zijn in webmail niet mogelijk, tenminste zij waren het bij mij niet.

Dus volgens mij is het een herhaal van appels en peren ...

Als het anders is hoor k dit graag!

Christian von Klösterlein

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#10 Geplaatst: 2006-07-30 13:27:19

Slordig, slordig.

Had moeten zijn:

Dus volgens mij is het een verhaal van appels en peren ...

Als het anders is hoor ik dit graag!

Excuses!

Christian v.K.

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#11 Geplaatst: 2006-07-30 16:20:07

Beste Christian,

In alle gevallen is een webmail-oplossing er natuurlijk een met zijn voor- (je mail vanaf elke willekeurige plaats kunnen lezen op elke willekeurige computer) en nadelen (met name het feit dat je online moet zijn om de mail te lezen en wellicht het ontbreken van diverse functies die je in een e-mail-programma wel zou hebben).

Het kopiëren van tekst is wel degelijk mogelijk wanneer je de mail leest via webmail. Vervolgens kun je hem dan plakken in een ander programma (bijvoorbeeld Notepad/Kladblok ofzo) en lokaal opslaan als dat is wat je wilde doen. Waarom zou dat niet kunnen?! 

Voor de andere mogelijkheden die je ook zou willen gebruiken kan ik helaas geen uitspraak doen over of het wel of niet mogelijk is, want die noem je niet precies ... 

Wat betreft de appels en de peren neem ik aan dat een webmail-oplossing niet per sé goed te vergelijken is met een e-mail programma? Dat ben ik met je eens maar voor de situatie die hier beschreven werd lijkt het me wel degelijk een werkbare oplossing. De beste manier om het een en ander te gebruiken in deze situatie lijkt mij om op de computer in Frankrijk gewoon een normaal e-mail programma te installeren en te gebruiken en elders (wanneer de nicht van de vraagsteller in Nederland is bijvoorbeeld) voor dezelfde mailbox de bijbehorende webmail-toegang te gebruiken.

Overigens ontvang ik jullie berichtjes op mijn Orange Internet (@wanadoo.fr) adres ... Aangezien dit niet mijn standaard mailbox is (integendeel!, dat krijg je als je een eigen domeinnaam hebt) lees ik deze dus alleen maar via webmail en dat werkt uitstekend ..

Groeten,

Thomas Vergouwen

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#12 Geplaatst: 2006-07-30 16:21:21

> Wat betreft de appels en de peren neem ik aan dat een webmail-oplossing niet per sé goed te vergelijken is met een e-mail programma?

Moest natuurlijk zijn:

Wat betreft de appels en de peren neem ik aan dat je bedoelt dat een webmail-oplossing niet per sé goed te vergelijken is met een e-mail programma?

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#13 Geplaatst: 2006-07-30 17:53:50

Dank je, Thomas V.,

voor de duidelijke uiteenzetting. Ik had (toen ik met webmail werkte) geprobeerd tekst rechtstreeks naar een textpakket zoals WP of Word te copieëren.

Voor mij is ADSL in NL en in F de beste oplossing. Livebox van je baas.

Christian von Klösterlein

avatar#3526
Ton
Berichten: 20
Reacties: 68

#14 Geplaatst: 2006-07-31 08:04:54

Probeer eens een Gmail adres te krijgen. Is in de hele wereld bruikbaar heeft alle mogelijkheden. (Provider onafhankelijk)

Is webmail en Lokaal.

Ik heb ontdekt dat in vele kleine dorpen in gemeenschapshuizen e.d. WIfi haut debit, gratis tot bijna gratis te gebruiken is.

Over de vele betaalde Hotspots maar niet te spreken.

Vaak onder het gebruik van een drankje. En gelegenheid tot het maken van leuke contacten. 

Misschien zijn er genoeg mensen te vinden in een gemeente zonder ADSL om Wimax te laten installeren heeft heel het dorp WiFi.

Even op Wimax googlen.

M.vr. groet,