Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Vleermuizen

Auteur Bericht

avatar#2881
Paul Subelack
Berichten: 85
Reacties: 128

#0 Geplaatst: 2006-08-01 06:47:54

In de late avonduren vliegen rond ons huis vleermuizen. Nu weten wij, dat vleermuizen nachtdieren zijn. Echter hebben wij al twee keer op klaarlichte dag een kleine, kale, vleermuis gezien. Deze zat dicht bij het huis op de grond.

Kan iemand ons iets meer over vleermuizen vertellen.

Bij voorbaat hartelijk dank en een prettige dag gewenst

Paul Subelack 

avatar#3122
Rob
Berichten: 13
Reacties: 243

#1 Geplaatst: 2006-08-01 11:11:42

Beste Paul,    Eigenlijk weet ik niet zo veel van vleermuizen maar ik heb er wel een aardige ervaring mee om te vertellen.  Bij ons was een vleermuis in huis gevolgen tot grote opwinding van onze poes die over de kasten en door de gordijnen de indringer te lijf ging.  Dat vonden we zielig, dus de poes opgesloten en alle ramen en deuren opengezet en het licht uit gedaan maar de vleermuis vertrok niet.  Toen de vleermuis met een net maar zelf gevangen en hem een flik eind verderop in het weiland op de grond gezet zodat de poes hem niet direct te pakken zou hebben.  Toen we dat de volgende ochtend aan de buurman vertelde, wees hij er ons op dat dit niet zo slim was.  Vleermuizen kunnen niet van de grond opvliegen ze starten door zich van een muur of boom af te laten vallen volgens de buurman.  Het arme beestje had dus een flink eind door het weiland moeten ploeteren om aan de rand van het weiland een boom te vinden.  Onze buurman liet ons ook zien waar ze overdag zitten tussen de goot en de muur van ons huis, we hebben hem maar niet verteld dat wij de kleine keuteltjes daar ter plekken opgevat hadden als een muizenplaag, toen de buurman weer was gegaan hebben we het bakje met muizenkorrels wat we onder wat houtblokken hadden verstopt met schaamrood op onze kaken maar weg gehaald.    Met vriendelijke groet,  

Rob van der Veer

avatar#3173
Guillaume le conquérant
Berichten: 63
Reacties: 148

#2 Geplaatst: 2006-08-01 12:43:29

Mooie beestejes, wel oppassen met vleermuizen want ze kunnen besmet zijn met rabies, dus niet oppakken ivm bijten.

Willem

avatar#2807
Jacques
Berichten: 4
Reacties: 54

#3 Geplaatst: 2006-08-02 00:43:12

Rob,

Vleermuizen zijn mijn grootste vrienden (naast sprinkhanen die de schimmels - oïdium - van de druivenbladeren vreten). Ze houden mijn overdekte terras vrij van insecten, jagen ook op het terras en vaak in huis. Na een tijdje zet ik alle deuren en ramen open en verdwijnen ze weer.

Vorig jaar echter, verkozen een aantal squatteurs in huis te 'overdagen' en te overwinteren. Dat had ik liever niet. Iets verder op het terrein heb ik toen een toren gebouwd, met inwendig veel richels en met flinke gaten naar buiten, in de schaduw van een bossage. Daar tiert de populatie welig en iedereen is meer dan tevreden.

Jacques.

avatar#2881
Paul Subelack
Berichten: 85
Reacties: 128

#4 Geplaatst: 2006-08-02 07:10:16

Ik ben blij met jullie reacties. Het idee van Jacques om een toren te bouwen voor de vleermuizen verdient navolging.

Wij zullen hier zeker over denken. Heb je wellicht een bouwbeschrijving van de toren Jacques?

Een prettige dag gewenst en vriendelijke groet,

Paul Subelack 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2006-08-02 14:30:03

Wij hebben gesloten kasten rond de zonneschermen, en daar kruipen de vleermuizen in. Zielig want als wij 'smorgens de schermen uitdraaien, dan komen ze soms tussen het mechaniek. Ik denk dat de vleermuistoren een uistekende oplossing is.  Heb je wellicht een bouwbeschrijving van de toren Jacques? De vleermuizen zullen je dankbaar zijn!

avatar#3122
Rob
Berichten: 13
Reacties: 243

#6 Geplaatst: 2006-08-03 09:51:22

Beste Paul,

Alles over vleermuizen op http://www.vleermuis.net

En ook een bouwtekening http://www.vleermuis.net/vleermuiskasten/modeljb.html

Rob van der Veer