Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Aanleggen gasinstallatie

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2006-08-03 06:46:26

Allereerst mijn excuses voor het gebruik van een schuilnaam, ik heb hier een reden voor die ik aan de moderator heb medegedeeld.

Door een erkend installateur hebben wij behalve de waterinstallatie eveneens de centrale verwarming en de aansluiting voor het fornuis laten aanleggen.

Voor wat betreft de centrale verwarming, deze is door de installateur niet getest simpelweg doordat wij niet beschikten over een gasfles. De eigenlijke grote tank en de aansluiting hierop oet nog door Qualigaz worden gecontroleerd. 

De installateur stelt simpelweg dat wij, als klant, voor een gasfles hadden moeten zorgen en dat, als de tank is aangesloten wij de ingebruikstelling van de CV kunnen

doen.

Het fornuis is door de installateur aangesloten rechststreeks op de hoofdleiding van de tank. Dat wil zeggen er is géén hoofdkraan geplaatst. Reactie van de installateur dat dit in Frankrijk heel normaal is en dat hij ook géén hoofdkraan heeft geplaatst.

Ik vind dit niet normaal en zelfs onveilig.
Hij stuurt mij een kraan die ikzelf tussen het fornuis en de leiding kan monteren.

Mag ik van U een mening op bovenstaande? Hartelijk dnak hiervoor

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2006-08-03 08:33:38

Beste CV,

Gewoonlijk is dat je bij of net voor de aanvang van de werkzaamheden een deel (bijv. de helft) van het overeengekomen bedrag voldoet. De rest betaal je pas nadat gebleken is dat de installatie naar behoren fuctioneert. Heel normaal hier en elders. Het is zodoende een uitstekend pressiemiddel om de installateur e.d. de klus goed te laten afronden.

Een hoofdkraan komt bij je propaantank te zitten; dat is hier normaal. Uiteraard hoort er ook een gaskraan te zitten op de plek waar je de flexibele gasslang van het kooktoestel aansluit en bij de CV-ketel.

De installateur kan ook zonder gastank vrij eenvoudig testen of de leiding lekvrij is. Hij perst de leiding af met een apparaat met drukmeter.

Is mijn indruk juist dat de relatie met de installateur moeizaam verloopt?

Vriendelijke groet,

Jan Willem

Auvergne.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2006-08-03 09:22:44

Nog even ter aanvulling:

De installateur is verplicht om een certificat (waarvan ik de naam niet meer weet) in te vullen. De gasleverancier (die de tank plaatst) zal daarom vragen. Dat certificat heeft alles te maken met de veiligverklaring van de installatie. Als het goed is zal de gasleverancier daarop staan.

groet,

Jan Willem

Auvergne

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#3 Geplaatst: 2006-08-03 09:25:13

Hoofdkraan niet gebruikelijk?

Kan mij niet schelen, ik zou hem (laten) plaatsen.

Christian v.K.