Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Juridische zaken

Juridische zaken

Wie in Frankrijk onroerend goed koopt of (ver)bouwt, krijgt met notarissen te maken. Of soms ook met deurwaarders en advocaten.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Hond aan de lijn of hond binnen een omheining

Auteur Bericht

avatar#5706
Thom
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2006-08-09 03:18:01

Bij het gemeentehuis even naar binnen gelopen om te vragen of het mogelijk was om de jacht op ons eigen terrein te verbieden. We zijn immers zelf op het terrein aan het werk, wandelen er en onze honden lopen er vrij rond. We hebben al het nodige gehoord van onze buren over (bijna) ongelukken door rondvliegende kogels en wilden ieder risico vermijden. De secretaresse op het kleine gemeentehuis wist niet wat de regels waren en vroeg telefonisch advies aan de president van de lokale jagersvereniging. Deze kwam even later langs bij het gemeentehuis en legde ons uit dat als wij niet wilden dat er gejaagd werd op ons terrein de jagers dat ook niet zouden doen. Een eenvoudige brief met een verzoek dienaangaande aan de jagersvereniging voldeed.Hij wees ons er echter op dat als de honden een spoor volgden het heel wel mogelijk zou zijn dat de jagers de honden zouden volgen over ons terrein (zonder te schieten). Hij wees ons er tevens op dat onze honden volgens de wet aangelijnd dienden te zijn of achter een omheind terrein zouden moeten verblijven.

Dit klinkt ons een beetje tegenstrijdig in de oren; onze honden (zachtaardige maar zeer waakse herdershonden) zouden aan de lijn moeten of achter een omheining maar de jachthonden van de jagers zouden een wildspoor volgend loslopend vrij toegang hebben tot ons terrein? 

Wie weet iets meer over de regelgeving ten aanzien van honden in Frankrijk?

Vriendelijke groet,

Tom

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#1 Geplaatst: 2006-08-09 09:11:01

aan de forumleden,

Ik had vorig seizoen hetzelfde probleem. Tom, als jullie honden altijd keurig op jullie terrrein blijven, hoeven ze volgens mij niet aangelijnd te zijn. Dit wordt pas nodig als ze van het grondstuk af raken. Wat nog wel eens helpt is bordjes rondom ophangen zoals reserve de chasse etc. Ik had toen een buurman die met honden en geweer door mijn tuim wilde banjeren en op mijn Pinky (onze haas) wilde schieten. Argumenteren dat anderen uit jouw tuin moeten blijven helpt niet bij jagers. Teneinde ben ik bij hem in de tuin en in de keuken gestapt, gekeken wat zijn vrouw aan het koken was etc. Hij is hier zo van overstuur geraakt (ik was uiteraard zonder geweer, hond of wat dan ook) dat hij zich niet meer vertoont. Deze methode is af te raden als je zwakke zenuwen hebt. Maar goed, ik was het zat om iedere winter, als ik in mijn tuin aan het werk was, in de loop van een geweer moet kijken. brrr. sterkte, Dit  

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2006-08-09 11:04:59

Sterke actoe! Chapeau!!!

avatar#148
marjorie
Berichten: 68
Reacties: 332

#3 Geplaatst: 2006-08-09 11:06:36

geweldig, dit! mijn complimenten. wat een fantastische manier om duidelijk te maken wat zijn akties teweegbrengen.

en hoe zit het met de dierenbescherming in frankrijk als het om jachthonden gaat? die van onze buurman zitten achter een ijzeren golfplaten omheining van  misschien 10m2, zonder schaduw en ze komen er alleen uit als er gejaagd moet worden...

ik heb daar moeite mee en met mij bijna alle nederlanders uit de omgeving. maar volgens mij is er geen enkele fransman die zich daaraan stoort.

salut,

marjorie

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#4 Geplaatst: 2006-08-09 17:22:32

Op deze site staat een heel verhaal over jagen in Frankrijk en de regels, te vinden op http://www.infofrankrijk.com/pagina/Hengelen+en+jagen/379/#379

Wim

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#5 Geplaatst: 2006-08-10 08:39:12

Wim,

Ik heb de text bestudeerd op de site. Die 150 m, geldt die vanaf een gebouw, woning? Tellen ook de tijdens de jacht niet gebruikte gebouwen, gastenhuisje e.d. ook mee? Indien een zone in de gemeente tot geurbaniseerd gebied wordt verklaard, vervallen dan de jachtrechten daar? Dit

avatar#8538
xychix
Berichten: 9
Reacties: 63

#6 Geplaatst: 2010-10-30 10:37:30

interessant, ook aangaande loslopende honden.

Wij zitten nog in de verbouwing van ons geheel (huis en tuin) en al 20+ jaar laten de buren de honden uit aan het paadje waar wij zitten. Deze banjeren ook vrolijk ons land op (honden kunnen niet lezen en dat ze zo in de middle of nohwhere loslopen heb ik ook nog wel begrip voor).

Wij hebben echter een kleine van 1 jaar. Ik ben gek op honden maar vertrouw zo nooit zomaar rond mijn/een kind. Dit betekend dat ik nu constant alert moet zijn op aanstormend geblaf.

Ik denk er over maar een hekje te plaatsen maar over een terrein van 6000m2 is dat nog een dure aangelegenheid.

Zal iig dit topic volgen om zoveel mogelijk over de 'regels' te lezen.

Ook met jagen heb ik niet zo'n probleem als ze mij, mijn spullen of mijn gezin maar niet beschieten. Ook niet als 'ongelukje'

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#7 Geplaatst: 2010-10-31 09:56:10

Honden kunnen mogelijk niet lezen, maar hun baasje kan dat wel (onze dorpsgenoot ook dat niet) . Een beetje goed baasje kan de hond in de kortste keren uitleggen waar wel en waar niet te lopen. Sommige honden zie ik precies langs onze erfgrens banjeren tijdens de zondagse jacht, dus die hebben dat goed begrepen, dankzij dat hun baasje wel kan lezen (chasse gardee bordjes) Dus de opmerking van dergelijke lieden dat hun hond niet kan lezen betekent gewoon 'ik ben een slecht baasje en verdien het niet om een hond te hebben' De hond is een van de weinige dingen die je ongekort mag hebben om anderen het leven zuur te maken. Dat komt in FR dan ook massal voor. Dit

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#8 Geplaatst: 2010-11-03 00:53:16

Ik kies hier duidelijk partij voor Dit hier.

Daar valt  met het bestaande systeem in LDF al geen choco meer van te maken.

De zg. "heren" van de jacht behouden zich het recht voor maar te jagen, overal omdat ze zich macho's voelen. Ondanks bordjes van 'chasse gardé'.

Zijn "we" nu helemaal belazerd dan? Het is nog omgekeerd ook; jij moet alles doen om te voorkomen dat die onverlaten jouw terrein betreden!

Aan een goed faunabeheer, zijn "we" al helemaal niet meer toegekomen de laatste decennia, want dat doet de 'natuur' al veel beter.

Elk zwak specimen van een soort (inclusief mij!) valt hoegenaamd ooit ten prooi aan de sterkere. Kun je over denken dat je het 'zielig' vindt, maar het blijft een harde wet van de Natuurkunde ... of Biologie in dit geval.

Maar tegelijkertijd is overleven toch een zaak voor de slimmere ... wil die zg. zwakkere in het humane ras kunnen overleven, dan zal die toch over eigenschappen moeten beschikken die dat mogelijk maken.

Bon, dit waren slechts mijn overwegingen, maar je mag - als je de Fransen gelooft - een hond neerschieten op jouw terrein. Echter je zou het eerder tav. z'n baasje moeten doen, want die hond kan het idd. niet weten!

Erik.

avatar#9041
fredie
Berichten: 1
Reacties: 2

#9 Geplaatst: 2011-04-12 14:48:24

Tja de jacht in frankrijk,

vaak gedaan door ongeletterden met weinig begrip voor zaken als prive terrein, overlast en dieren vriendelijkheid. Zonder meer in de top tien van ergenissen van emigranten in frankrijk met enige grond.

Borden met chasse interdit plaatsen helpt, goedkoop met een twintigtal te bestellen op internet en ook propriete privé erbij ztten. tevens de heren aanspreken dat je aucune chasse op jouw terrein wilt ivm de veiligheid van je kinderen..

Dat alle fransen fervente jagers zijn is onzin trouwens..er is een gelijke groep tegenstanders..

en dan nog de zogenaamde jachthonden kwekerijen....net een roedel wolven die de ganzen dag loeit..als we daar nu eens wat tegen zouden kunnen doen...wellicht heefty een van jullie daar ervaring mee

mvgr

Fred