Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Internetaanbieders

Auteur Bericht

avatar#3864
maisonmartiny
Berichten: 1
Reacties: 2

#0 Geplaatst: 2006-08-09 10:27:03

Hallo,

Is er iemand die ervaring heeft met ADSL van Club-Internet (van T-online)?

Wij wonen in een "non-dégroupage" gebied.

Zoals zij het aanbieden, lijkt het ons interessant.

Martin & Tineke

avatar#5059
Yerounn
Berichten: 0
Reacties: 35

#1 Geplaatst: 2006-08-09 15:51:14

Zelf heb ik geen ervaring met Club Internet, maar mijn collega's informatici hier hebben er noch een overdreven slechte, noch een overdreven goede mening over. Een betrouwbare middenmoter naar t schijnt, die al langer meedraait in het veld van aanbieders.

Jeroen

avatar#3901
ruuddekorte
Berichten: 7
Reacties: 26

#2 Geplaatst: 2006-09-19 01:05:00

Ik woon nu 3 mnden in Espalion, Aveyron (12) en gebruik inmiddels 2 maanden Ci, dat bevalt me goed.
Had me laten informeren over aansluitmogelijkheden door eigenaresse van lokale internetwinkel. Wij wonen denk ik ook in een zone non-degroupee, of zoals de eigenaresse het verwoorde, "in dit gebied hebben we als laatse de technische mogelijkheden en dan nog tegen een hoge prijs".
Als opties kon ze me twee soorten aansluitingen aanraden Wanadoo of Club Internet. Beide providers bieden bij hun abonnementen ook TV via de kabel aan, dat is niet overal mogelijk, zo ook hier waarschijnlijk niet, maar voor mij geen zorg omdat ik die optie toch al niet wilde. Voor wanadoo werd aangegeven een slecht bereikbare helpdesk en een te laag niveau kennis bij de ondersteunende medewerkers (zoals later bleek had ik dit zeker nodig, en heb het ook gekregen bij Club Internet). 
Wel belangrijk voor mij was een redelijk snelle verbinding en een vaste verbinding (zonder storingen). Helemaal zonder storingen is in frankrijk schijnbaar niet echt mogelijk, heb tot dusver twee keer een stop op mijn verbinding gehad. In het begin 2 dagen (uitzonderlijke serverstoring van toepassing op veel groter gebied), en gisteren 10 minuten. 
Bij mijn abonnement van 29 euro gekozen voor extra optie telefonie van 5 euro. Betaal nu 34,50 per maand (het kan nog wat goedkoper bij minder snelheid), hiermee kan ik ongelimiteerd internetten (echt ongelimiteerd) en voor mij even belangrijk, ik kan -zelfs overdag- gratis bellen met Nederland, Engeland, Frankrijk en nog een hele reeks aantal landen. Mobiele nrs kosten wel extra, maar vaste nummer zijn gratis. 
Verdere ervaring, ik had na inschrijving binnen een week het modem in huis, aansluiten heb ik met telefonische ondersteuning van de helpdesk moeten doen van wege afwijkende instellingen i.v.m. mijn computers en andere spullen. Ondersteuning was netjes in het engels en binnen 15 minuten had ik mijn technisch ongewone opzet draaiend, internet én telefoon!
Overigens vermelden waard is dat de installatie cd-rom, het waarschijnlijk alleen op franstalig besturingssysteem (mogelijk ook engels) maar zeker niet op nederlandstalige computers doet. Geen angst, helpdesk neemt snel op en sleept je er in no-time- doorheen. 
Heb je nog vragen, laat t weten.
Ruud(www.rocherouge.fr)

avatar#4270
Jan V
Berichten: 0
Reacties: 1

#3 Geplaatst: 2007-01-25 22:46:59

Een beetje laat misschien, maar CI is een drama in grote delen van Frankrijk. Ze steggelen steeds met France Telecom over de infrastructuur, maar wel over de hoofden van hun abonnees.

Snelheid van ADSL soms lager dan bas-debit. In oktober duurde dat meer dan 18 (!) dagen en nu in januari ook weer langer dan een week. Op hun website geven de suggestie dat alles vlekkeloos loopt, zo ook als antwoord via E-mail. Als er problemen zijn willen ze dat je hun betaalnr belt.....  ja, kassa, slechte kwaliteit leveren en er liefst ook nog aan verdienen.

Jan 

avatar#3901
ruuddekorte
Berichten: 7
Reacties: 26

#4 Geplaatst: 2007-02-02 23:18:59

In tegenstelling tot mijn eerdere bericht moet ik helaas melden dat de laatste twee drie weken onze verbinding hier bij club-internet pet is. 

Navraag bij helpdes en lokale pc winkel levert het volgende op:

In de gehele streek regio, dezelfde problemen, slechte verbindingen, soms hoge internetsnelheid maar vooral vaak lage snelheids, soms valt de verbindsing geheel weg. 

Oorzaak zou volgens zeggen moeten liggen bij Frans Telecom en de internet-servers van france telecom zijn dit zou ivm omschakeling naar adsl2+ moeten zijn. Er is geen richtdatum bekend waarop deze problemen verholpen zouden moeten zijn

Gekke is wel dat de telefoonverbinding die ook via internetmodem loopt wel redelijk stabiel en van kwalitiet blijft

Omschakelen naar andere provider (bv france telecom) heeft geen nut, deze abonnee's hebben her dezelfde problemen

Al met al baal ik als een stekker, en hoop dat de problemen snel opgelost worden, want ik kan met moete een bestand van 2MB versturen, laat staan een van 50 of meer, dat kan ik op het moment gewoon vergeten.

Ruud

avatar#3901
ruuddekorte
Berichten: 7
Reacties: 26

#5 Geplaatst: 2007-02-02 23:20:53

er vallen zelfs letters weg uit mijn berichten, maar dat heeft r mee te maken dat ik iets te snel probeer te typen... :-)

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#6 Geplaatst: 2007-02-02 23:45:25

Voor wat het waard is... ik zit in de Loiret (45) ook non-dégroupé op een acceptabele snelheid van 512 download et 128 upload bij Alice (voormalig Libertysurf) voor 30 euro per maand, uiteraard zonder TV maar wel met telefoon. In de afgelopen jaren nooit last gehad. Af en toe even modem resetten (stekker eruit en weer in) en één keer 2 uur zonder ADSL gezeten. Voor mij voldoende, kan het NOS-journaal op een klein schermpje volgen.

Steven

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2007-03-01 00:47:34

Ugh ik zit ook in een zone non dégroupé, maar bij mij zou al vanaf okt. ADSL1 aangeboden moeten zijn. Mooi dus niet en ook nu nog niet mogelijk...op z'n vroegst dus 8 Mrt.

Geloof gewoon al die k*tverhalen niet! Want je kunt eenvoudig je verbinding checken met de link: http://www.eligibox.com/ of

http://www.coachadsl.com/

Dat France Télécom nu speciaal moeilijk doet over mega-contracten voor andere ISP's dan Wannadoo en Cegetel/Neuf  is begrijpelijk want ze hebben al jaren ADSL alleen maar tegengehouden omdat ze met contracten elders in het buitenland bijna finaal bankroet waren als Staatsbedrijf. Ze hinken nu op 2 gedachten...volledig privatiseren ho maar. Orange is ook van hun én de NL tak is nu in de etalage gezet...maar dat weet je eenvoudig niet als consument!

Dus gewoon klagen over je ISP bij Consumenten org. in Fr. én bij de mediateur de l'état. Wel even je testresultaten via bovengenoemde links uitprinten en/of saven en ze keihard om de oren slaan...met vermelding dat je klacht cc. ook naar bovengenoemde org's gaat

Erk

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#8 Geplaatst: 2007-03-01 21:58:11

Erik,

Heb een beetje achterstand in het lezen van alle berichtjes op dit forum omdat ik een paar dagen in het buitenland zat, dus het lijkt nu misschien erg hard aan te komen, maar nogmaals ... dit berichtje slaat de plank vrijwel finaal mis. Zonder bronvermelding lijken dergelijke uitspraken me nogal misplaatst ...

Ik heb geen zin om hier in detail op in te gaan, maar het lijkt me voor de kwaliteit van de discussies op dit forum wel nuttig dat iedereen hier alleen feitelijk correcte berichten plaatst ... 

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#9 Geplaatst: 2007-03-02 17:07:37

Eens,

vergeet ook niet dat France telecom alle infrastructuur levert zolang je in de zone degroup zit en daar dus ook alle (huur-) opbrengsten van krijgt.

FT gedraagt zich nog steeds als monopolist, maar is natuurlijk niet helemaal gek.

Hoe meer Internetaansluitingen zij opleveren, hoe meer inkosten.

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#10 Geplaatst: 2007-03-02 21:00:59

Om even terug te komen op de oorspronkelijke vraag ...

>> Is er iemand die ervaring heeft met ADSL van Club-Internet (van T-online)?

Club Internet staat op dit moment te koop en zal binnenkort dus geen onderdeel meer uitmaken van T-Online. Officieel is er nog niets bekend over een eventuele koper, dus de toekomst van Club Internet is nog een beetje onzeker, maar er bestaan al wel geruchten over een eventuele overname door Neuf-Cegetel, Free of Alice (Telecom Italia).

avatar#4461
leslézards
Berichten: 0
Reacties: 1

#11 Geplaatst: 2007-04-04 11:42:22

heeft iemand ervaring met Internetbellen van Free?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#12 Geplaatst: 2007-04-06 20:36:11

Ja ik, maar wél via een ADSL verbinding, hier en France nog steeds niet. En ik word het gedoe nu behoorlijk zat, want waar het probleem nu eigenlijk ligt is denk ik niet zozeer de fout van FT, maar meer dat die aanbieders van goedkope telefonie samen met de overige i-netaanbieders weinig tot geen zin hebben om in zg. super onrendable gebieden de noodzakelijke hardware te installeren.

Voor zover ik nu onafhankelijk van Thomas hier heb kunnen konstateren is dat er een grote druk (pressiegroep!) moet komen in mijn eigen commune om althans ADSL I NU te realiseren. En ik maak me daar sterk voor bij mijn gemeente waar ik woon. Ik vind het gewoon ongeoorloofde DISCRIMINATIE dat mijn medeburgers en ik niet van een aanbod à 30€ kunnen profiteren terwijl anderen dat wél hebben, zelfs in een plaatsje hier vlakbij!

Dus ik zoek dat nog haarfijn uit én die het tegenhouden, zijn wat mij betreft allerminst 'jarig' binnenkort.

Met excuses aan Thomas nogmaals,

Erik.

avatar#4377
On aime le Sud...
Berichten: 0
Reacties: 4

#13 Geplaatst: 2007-04-13 14:32:39

Bonjour,

Reeds jaren ben ik klant van AOL internetprovider. 

Sinds een paar weken krijg ik de foutmelding : "impossible d'afficher la page" als ik bepaalde websites wil bezoeken.  Ik kreeg van AOL een uitleg doch biedt dit geen oplossing voor mijn probleem.  Heeft er iemand ervaring en kennis van AOL ? 

Alvast dank bij voorbaat, groetjes, Regine.  

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#14 Geplaatst: 2007-04-13 21:54:52

Ooit liet ik mij verleiden door een aanbieding van AOL France om hun internetsoftware op mijn pc te zetten. Een vreselijke ramp. Ik was onmiddellijk abonnee geworden en de software van Wanadoo werd geheel overschreven. Zelfs bij het vernietigen daarna van alles wat met AOL te maken had, bleven er nog restanten zoals treiterige ikoontjes achter. Vervolgens werd ik gemaand te betalen. Mijn vanzelfsprekende weigeringen leidden tot brieven van deurwaarders die mij ernstige sommeerden. Mijn vasthoudendheid won het uiteraard. De AOL-rudimenten op mijn pc kwamen niet meer op mijn netvlies, doordat ik een nieuwe pc kocht....

AOL France, ook in consumentenkringen bekend als een treurige provider.

Wim

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#15 Geplaatst: 2007-04-18 21:27:35

Op termijn? dat is al lang zo hier met ADSL! Zie ook de mobiele telefoniemarkt waar maar 3 spelers zijn die gauw handjeklap hebben gedaan. Het lijkt wel of het een Franse specialiteit is om elke markt dicht te gooien met allianties en overnames. De consument trekt in Frankrijk heel vaak aan het kortste eindje.

avatar#4510
vdb
Berichten: 0
Reacties: 1

#16 Geplaatst: 2007-05-02 16:23:47

Ik heb een tweede huis in de Vaucluse (zone non-degroupe). Sinds kort heb ik een totaal abonnement voor internet en telefoon van Neuf telecom. Ik moet zeggen dat dit allemaal uitermate vlot verlopen is. Via internet heb ik alles aangevraagd en twee weken later kwamen alle noodzakelijke spullen, met name de Neuf Box (nieuw model NB4).

Neuf adverteert met de tekst dat alles in 9 minutes werkt. En dat was ook zo! In een oogwenk had ik de internet/telefoon aansluiting aan de praat en kon ik draadloos internetten.

Verder kan ik gratis bellen naar vaste nummers in de Europese Unie, VS en Australie en dit alles voor de totaalprijs van EUR 34,95 per maand; ik heb geen abonnement van FT meer nodig.

Ik ben tot nu toe een zeer tevreden klant van Neuf!

Nog een aardigheidje. Als je een 100% Neuf Box klant bent -zoals ik- dan kan je een mobiel nummer aanvragen, waarbij je 10 minuten per maand gratis in Frankrijk kunt bellen; na die 10 minuten betaal je EUR 0,50 per minuut. Ik gebruik deze mobiele telefoon om bereikbaar te zijn en bel er nauwelijks zelf mee. Dit bevalt mij ook goed.