Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

800 euro voor telefoonaansluiting normaal?

Auteur Bericht

avatar#2998
Capitelle (Nils)
Berichten: 21
Reacties: 131

#0 Geplaatst: 2006-08-09 21:14:18

Beste allemaal,

Ons huis, een paar meter buiten de gemeentegrens, heeft nog geen PTT-aansluiting. Nu wil de PTT wel een aansluiting verzorgen, maar daarvoor moeten nog een paar telefoonpalen komen. De Burgemeester wil hier niet aan bijdragen, zodat de kosten van ruim 800 euro voor ons zouden komen.

Nu twijfelde ik al aan het nut van een vaste aansluiting (vakantiehuisje), maar dit bedrag vindt ik helemaal apekool. Heeft iemand ook een dergelijke ervaring? en klopt het dat de Burgemeester bij mijn weigering de aansluiting kan blokkeren?

(saillant detail: vlak naast ons bouwt een 'lokale' zijn huis. Ik sluit niet uit dat ik eerst voor de kosten opdraai, waarna hij voor een centime wordt aangesloten. Of is dit mijn vooroordeel over franse vooroordelen?)

groet,

Nils

avatar#2807
Jacques
Berichten: 4
Reacties: 54

#1 Geplaatst: 2006-08-10 00:42:55

Nils,

Tien jaar geleden had ik ook zo'n buurman. Zelf woon ik 100 m buiten het dorp en hij achter mij. Bij al mijn aansluitingen op de gemeentelijke netwerken (EDF, FT, water en riool) volgde hij een half jaartje later, gebruik makend van mijn eerder gemaakte inspanningen en kosten

'k Was uitermate pissig en heb overal navraag gedaan : alle instanties verzekerden mij dat ook de buur de volledige aansluiting naar het dorp heeft moeten betalen, iets wat ik nog steeds betwijfel (facturen heb ik nooit gezien). Ook probeerde mijn aannemer alle grondwerk voor de diverse ondergrondse leidingen naar het dorp exclusief aan mij in rekening brengen en heeft dat pas na mijn pissigheid kif-kif berekend.

Ik heb uit bovenstaande moeten concluderen, dat de timing van mijn buurman welbewust was en met kennis van zaken, dat er in Frankrijk weliswaar een forfait is voor een aansluiting an sich, maar dat een ieder für sich iedere cm uitbreiding van het gemeentelijke netwerk voor rekening moet nemen.

Dat met die telefoonpalen lijkt op mijn kosten van grondwerk destijds : zelf betalen en zo mogelijk - deels - verhalen bij een andere gebruiker. Euro 800 lijkt mij niet echt een overdreven prijs als je nagaat, dat een doorsnee Franse colporteur aan de deur niet te beroerd is Euro 50 te vragen voor iets onzinnigs als een blikje keukenlucht van de buurvrouw zes huizen verderop. 

De Mairie heeft m.i. met dit alles niets van doen (water kan een uitzondering zijn).

Jacques.

avatar#50
Colombe
Berichten: 21
Reacties: 227

#2 Geplaatst: 2006-08-11 08:04:44

In principe worden de kosten van een nieuwe aansluiting gedeeld door FT en de nieuwe abonnee: FT betaalt de aanleg in of boven openbare grond, dus meestal langs de weg maar óók langs een gemeentelijk (bos)pad - voie communale -, de nieuwe abonnee betaalt het gedeelte dat in of over het eigen terrein ligt. Daar komen dan nog de eenmalige vaste aansluitkosten bij. Het lijkt me dat één en ander uit de offerte duidelijk moet worden. Voorzover mij bekend is de gemeente geen partij in dezen. Dit in tegenstelling tot electra en water, waar de gemeente (meestal?) wèl bij betrokken is.

avatar#2998
Capitelle (Nils)
Berichten: 21
Reacties: 131

#3 Geplaatst: 2006-08-11 19:23:16

De aansluiting over eigen terrein is al geregeld. De kabel ligt er al. Het gaat dus niet over eigen grond en ook niet over de kosten van FT. Kennelijk werkt het zo dat de gemeente moet bijdragen aan de infrastructuur en de Burgemeester van ons dorp wil hier dus niet aan meewerken. Pech dus als we niet met het geld over tafel komen.

Nils