Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Opschortende voorwaarden

Auteur Bericht

avatar#3869
MacRyan
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2006-08-11 11:15:37

Hallo allemaal,

Wij zijn momenteel druk bezig met de aankoop van een oud boerderijen-complex, volledig te restaureren, met de bedoeling hier binnen enkele jaren een mooie chambre d'hotes met gites en klein natuur-camping te gaan starten.

In het nog te tekenen compromis de vente zouden wij graag als opschortende voorwaarde willen laten zetten dat de gemeente een vergunning voor een aire naturelle wil afgeven op een deel van de (agrarische) gronden.

Volgens de makelaar kan/wil de notaris dit niet in de compromis zetten omdat dit niet via de notaris loopt, maar via de gemeente en de DDE.

Persoonlijk vind ik dat wat vreemd, ik dacht dat elke voorwaarde die je maar overeenkomt er in zou kunnen staan en mijn vraag is dan ook: Klopt deze info?

De verkoper heeft inmiddels het compromis al getekend en daar staat dit dus nog niet in, terwijl wij dit al wel (op tijd) aan de makelaar hadden doorgegeven.

Wat nu?

Groeten,

MacRyan

avatar#3379
jacob
Berichten: 7
Reacties: 170

#1 Geplaatst: 2006-08-11 11:58:19

Er zijn opschortende voorwaarden die bepaald worden door wettelijke voorschriften, o.a. met betrekking tot financiering, asbest, lood en termieten. Daarnaast kunnen koper en verkoper extra opschortende voorwaarden in het CdV overeenkomen en opnemen zoveel als zij willen. Kwestie van onderhandelen. Je moet het daar dus wel eerst over eens worden. De notaris en de makelaar moeten gewoon doen wat hun klanten wensen, tenzij het strijdig is met de wet. Maar dat is hier niet aan de orde.

In dit geval kan ik me jullie standpunt als koper voorstellen. Je moet dus proberen het te doen accepteren door de verkoper. Maar ik kan me ook goed voorstellen dat de verkoper daar geen zin in heeft, omdat het hem (misschien lang) in onzekerheid laat. Gezien het feit dat het gegaan is zoals je beschrijft, lijkt het erop dat de verkoper geen zin heeft in die extra voorwaarde.

Jacob

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2006-08-12 21:03:36

Als aanvulling op de reactie van Jacob: jouw makelaar kletst. Jullie wens is buitengewoon legitiem: als die vergunning er niet komt heeft de aankoop voor jullie geen zin. Daarom gewoon volhouden en ook informeel alvast op de mairie vragen hoe groot de kansen zijn dat de vergunning wordt afgegeven.

Wim

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#3 Geplaatst: 2006-08-13 21:42:38

...maar....een vergunnoing voor een camping air naturelle (overigens af te geven door de prefecture, niet door de gemeente) kan wel een half jaar duren, vaak zelfs nog aanzienlijk langer. Een van de voorwaarden om zo'n campingvergunning te krijgen is een bouwvergunning voor het blok sanitaire. Voor je zo'n bouwvergunning hebt, zul je die eerst moeten aanvragen bij de gemeente, inclusief alle tekeningen, etc, etc. Er moet oook een bosbrandplan komen (tenminste in Zuid-Frankrijk), inclusief de aanleg van een hogedrukleiding, waar weer een vergunning voor moet worden aangevraagd....

Ik kan mij de verkoper voorstellen, die niet meer dan een half jaar wil wachten en bovendien geen enkele invloed kan uitoefenen op het bouwplan, de bouwvergunningsaanvraag, de bouwvergunning en uiteindelijk de campingvergunning.

nderdaad, je kunt alles in een CdV zetten als ontbindende voorwaarde, maar de verkoper hoeft niet alles te accepteren....

Wim 

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#4 Geplaatst: 2006-08-14 00:42:19

Nee, met alle respect voor de andere Wim, dit scenario is te Kafkaësk. Alvorens je tot de aankoop overgaat en je allerlei plannen wilt realiseren, zul je je eerst terdege dienen te informeren over de procedures en de duur ervan. Als daarover geen helderheid bestaat, ga je geen CdV tekenen. De daarin eventueel op te nemen clauses suspensives hebben dan inderdaad weinig of geen zin.

Wim