Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

natuurlijke risico's melden; een nieuwe verplichting bij verkoop.

Auteur Bericht

avatar#323
antonia
Berichten: 25
Reacties: 392

#0 Geplaatst: 2006-08-12 16:48:39

avatar#323
antonia
Berichten: 25
Reacties: 392

#1 Geplaatst: 2006-08-12 16:52:31

er ging iets mis, daarom hier de inhoud van het bericht:sinds 1 juni 2006 is het volgens "Rustica" verplicht bij verkoop de risques naturel te melden. Weer een uitbreiding van het dossier!Ze verwijzen naar een website die informatie over die risico's geeft, per gemeente: www.prim.net   OOk interessant voor niet -verkopers.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2006-08-12 20:57:56

Inderdaad is daar destijds enige aandacht aan geschonken in de media. Het komt op het volgende neer:

Verkopers van huizen die in risicovolle gebieden liggen (overstroming, lawine, vervuilende industrie) zijn verplicht om dit afzonderlijk te vermelden bij het laten opmaken van het voorlopig koopcontract. Zo'n plan (PPRN, plan de prévention des risques naturels prévisibles) is ook te vinden op het gemeentehuis, en komt alleen boven water als je er specifiek om vraagt. Sinds de zomer van 2006 is de verkoper verplicht om een PPRN te produceren bij het opmaken van het voorlpig koopcontract. Valt het terrein/gebied/huis dat je wilt kopen onder zo’n PPRN, dan is dat een forse indicatie om het niet te kopen. Op de overheidssite www.prim.net is daarover meer informatie te vinden en een belangrijke bron van informatie zijn ook je toekomstige buren.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2007-03-18 11:37:35

laat je niet verrassen:

laat zelf een bouwrapport maken

laat de (on)mogelijkheden duidelijk in kaart brenegn

voorkom teleurstellingen achteraf:

schat de verbouwingskosten in !!

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2007-03-20 15:02:17

Marie-therese,

Wat je hier zegt is in feite een open deur, voor wie al enigszins alert is op gewijzigde wetgeving. Het is idd. zo dat als onroerend goed verkocht wordt, die risico's door de notaris (bij voorlopig koopakte), maar zeker in de leveringsakte moeten worden aangegeven met rapport vgls. de dwingende Franse regelgeving! Indien de verkoper en/of liegt over die risico's, dan kun je wettelijk de koop nog ongedaan maken (Anullement).

Voorkomen is echter beter dan genezen én tegenwoordig moet de verkoper ook aangeven/rapport bij een compromis de vente (CdV) dat in het pand maatregelen zijn genomen voor energie-besparing.

Op het platte land zal deze regelgeving nog niet volledig (of helemaal niet!) zijn doorgedrongen, maar als koper dien je te 'staan' op het feit dat vanwege de verkoper een onafhankelijk rapport is opgemaakt.

Dus ken je rechten in LDF ook als buitenlandse koper, want aan de verkoopkant zijn dus al een aantal zaken dwingend voorgeschreven. Als je die na de verkoop ontdekt ben je helaas in het defensief en moet je die onafhankelijke deskundige inhuren, tegen jouw kosten vooralsnog! BE ALERT dus...

Erik.