Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

kosten van vaste lijn Frankrijk naar mobiel in NL

Auteur Bericht

avatar#3853
andrevs
Berichten: 32
Reacties: 63

#0 Geplaatst: 2006-08-14 18:34:41

Ik heb net een huisje in de Dordogne en ook een abonnement bij France Telcom genomen. OM kosten te besparen bel ik heel goedkoop met Telesoldes naar vaste telefoonnummers in FR en NL

Ik vraag mij nu af hoe het bellen naar een mobiel nummer in NL gaat

Welke kosten krijg je dan in rekening en welke kosten krijgt dan de ontvanger in NL dan in rekening

Hetzelfde geldt voor de kosten die men krijgt als ik vanaf mijn vaste lijn in FR bel naar een mobiel NL nummer dat op dat moment in FR is (bijv als ik vanuit ons FR huis bel naar het mobiele NL nummer van mijn vrouw in de FR supermarkt) 

Wie heeft dit al uitgezocht en kan mij helpen?

avatar#3570
Mieke
Berichten: 2
Reacties: 53

#1 Geplaatst: 2006-08-15 15:17:39

Als je naar een mobiele telefoon in Nederland belt, betaal jij zelf alle kosten. Een ontvanger heeft namelijk niet de keus door wie hij gebeld wordt en waarvandaan, dus die draait niet op voor de kosten. Anders is het, wanneer de ontvanger zelf met zijn/haar Nederlandse mobiel naar het buitenland is gegaan. Dat kan de beller niet weten en daarom betaalt de beller in dat geval de kosten naar de mobiel alsof deze in Nederland is, de ontvanger (die weet wel van zichzelf wel dat hij in het buitenland is) betaalt de kosten vanuit Nederland naar de plaats waar hij op dat moment is.

Dus als je vanuit Frankrijk naar de mobiel van je vrouw belt, die 200 m. verderop staat in de boulangerie: jij betaalt de kosten vanuit Frankrijk naar de mobiel alsof deze in Nederland is, je vrouw betaalt de kosten vanuit Nederland naar de boulangerie in Frankrijk. Bij pre-paidcards gaat dit meestal van het beltegoed af, en kan er dus in geval van te weinig beltegoed geen telefoontje worden ontvangen, goed op letten dus!

Wij hebben hier in Frankrijk nog steeds onze NL mobieltjes, omdat er in Frankrijk erg weinig goedkope alternatieven zijn. Wij hebben dus de gekke situatie dat als mijn man naar mij belt met zijn NL telefoon, hij opdraait voor de kosten van mobiel bellen in het buitenland naar een Nederlandse mobiel, ik draai op voor de kosten van mobiel gebeld worden in het buitenland. En dat terwijl we soms in dezelfde hypermarche lopen... Tja, als de Fransen nu ook eens simpele pre-paids gingen aanbieden!

Groet, Mieke