Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Telephonie Illimitee

Auteur Bericht

avatar#5468
counselors
Berichten: 1
Reacties: 7

#0 Geplaatst: 2006-08-16 19:22:56

Beste Forum Lezers,

Even een bericht dat ik u niet wil onthouden. FT of zo u wilt Orange biedt via zijn ADSL paketten o.a. de Telephonie Illimitee optie aan. Gesprekken mits zij per gesprek niet langer dan 2 uur duren gevoerd naar vaste lijnen in Frankrijk zijn gratis ( nou ja € 10.00 per maand voor de optie).

Een handige zakenman uit Marseille - het zal dus geen Fransman geweest zijn - nam "illimitee " zeer letterlijk, tot dat hij , en met hem een groot aantal gebruikers van deze optie van FT / Orange een brief kregen dat "illimitee "nu op eens gelimiteerd was tot 10 uur per maand. Onze snelle zakenman had wellicht een telefooncafe voor de vele imigranten in Marseille opgezet, dus reken maar uit, de €€€€ vlogen binnen. Enfin naar de rechter gestapt, en deze veroordeelde FT om van ïllimitee"weer echt illimitee te maken.  De zaak gaat nu dienen in hoger beroep.

Dus gebruikers van deze optie, let op uw zaak !

Mr. G. Grootkamp

PS

Gerorge Duboeuf de welbekende wijnmaker heeft net een bekeuring van € 30.000 moeten betalen, had de Beaujolais een beetje aangelengd met ??? ILLIMITEE

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#1 Geplaatst: 2006-08-16 21:50:51

Beste Mr. Grootkamp,

Het is niet helemaal waar wat u hier vertelt ... hier de correcte versie van de feiten:

France Télécom (niet Orange want het gaat hier om een aanbieding op de vaste telefoonlijn en niet via ADSL zoals u aangeeft!) introduceerde in juli 2005 een aanbieding onder de naam "100% illimité 24h sur 24" die gereserveerd was voor de eerste 150.000 abonnees die deze aanbieding afnamen.

Binnen deze aanbieding is het, voor € 79 per maand, voor abonnees mogelijk volledig onbeperkt te bellen naar alle vaste én mobiele nummers in Frankrijk, de Franse overzeese gebieden (DOM), de rest van Europa én Noord-Amerika (VS & Canada) (dus niet alleen naar vaste nummers ... ik snap ook niet echt waarom het dan volgens u interessant zou zijn voor de vele immigranten in Marseille?!). 110.000 mensen hebben gebruik gemaakt van deze aanbieding.

Aangezien werd gemerkt dat van deze aanbieding misbruik werd gemaakt door een aantal abonnees die een eigen telecomwinkeltje op hadden gezet met deze optie, heeft France Télécom in april aangekondigd vanaf 30 mei 2006 het contract voor deze aanbieding te wijzigen: alle gesprekken blijven onbeperkt volgens de hierboven beschreven voorwaarden met uitzondering van gesprekken naar mobiele telefoons die worden beperkt tot maximaal 10 uur per maand.

De abonnees zijn daar destijds netjes allemaal per brief van op de hoogte gesteld. 

Overigens noemt het contract geen contractsduur en kan het contract dus te allen tijde door de abonnee worden opgezegd (en dus niet alleen nu na deze wijziging).

Eén van de abonnees, een mevrouw (!, dus geen "zakenman") uit Marseille was daar niet blij mee en heeft France Télécom hiervoor aangeklaagd bij het TGI te Marseille. Dit tribunaal heeft hierover afgelopen week uitspraak gedaan en deze mevrouw in het gelijk gesteld. France Télécom heeft inmiddels, op verzoek van de rechter, de aanbieding hersteld volgens de oude voorwaarden voor deze mevrouw en moet € 1500 boete betalen. Overigens heeft France Télécom op geen enkel moment gezegd - zoals u dat doet voorkomen - dat deze mevrouw ook zelf misbruik maakte van deze aanbieding; dit was een algemene conclusie. Het ging ook niet om "een groot aantal gebruikers" zoals u aangeeft, maar slechts om een beperkte groep en volgens de gebruiksstatistieken wordt het grootste deel van de klanten (de klanten die geen misbruik maakten van de aanbieding op de door u beschreven manier) in het geheel niet getroffen door deze beperking van gesprekken naar mobiele nummers.

Aangezien France Télécom aan zijn contractuele verplichtingen heeft voldaan door de wijziging één maand van tevoren bekend te maken en omdat abonnees op ieder moment hun abonnement kunnen opzeggen, is France Télécom uiteraard verbaasd over deze uitspraak en gaat het bedrijf dus in hoger beroep.

De optie waar u het over heeft, "le téléphone illimité " zoals die eigenlijk heet om precies te zijn, is een hele andere optie met hele andere voorwaarden en een heel andere techniek:

- het betreft hier voice over IP in plaats van telefonie over de gewone vaste lijn zoals hierboven

- er is een contractsduur van 12 maanden

- het onbeperkt bellen (met een maximale duur van 2 uur per gesprek en een onbeperkt aantal gesprekken => na 2 uur ophangen en weer terugbellen is dus geen probleem) geldt voor gesprekken naar alle vaste nummers in Frankrijk (France métropolitaine) en dus niet voor mobiel en niet voor de overzeese gebieden, de rest van Europa en Noord-Amerika zoals hierboven

- deze optie kost inderdaad € 10 per maand 

Voor de volgende keer zou ik u willen aanraden toch iets beter uw huiswerk te doen als u dergelijke berichtjes wenst te plaatsen ... Op deze manier zorgt het alleen maar voor onnodige onrust met als gevolg dat mensen wellicht niet meer begrijpen hoe het zit ...

Groeten,

Thomas Vergouwen 

avatar#5468
counselors
Berichten: 1
Reacties: 7

#2 Geplaatst: 2006-08-17 12:06:39

Geachte Forum lezers / bezoekers

Met aandacht hebben wij kennis genomen van het uitvoerige commentaar van de heer "thover" en hebben wij inmiddels gereageerd. Daar e.e.a. echter zou leiden tot een voor u weinig verheffende correspondentie - de heer "thover" is een jeugdig medewerker van France Telecom en komt op voor de belangen van zijn werkgever, hetgeen te prijzen valt,  hebben wij ook na ruggespraak met onze Franse kantoorgenoten gemeend dit in de privesfeer te houden.

Feit blijft dat FT / Orange een contractbreuk heeft gepleegd, en de desbetrffende uitspraka van de rechter nu via een hoger beroep wil aanvechten, hetgeen wij met belangstelling tegemoet zien.

Kantorgenoot Grootkamp , die volgens de heer "thover"zijn huiswerk eerst iets beter moet doen is dienaangaande geïnformeerd, maar heeft de feiten zoals in het dossier naar voren gekomen zijn weergegeven.

Met vriendelijke groet namens

Mr. G. Grootkamp

C. Gombert

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#3 Geplaatst: 2006-08-17 14:31:11

"De heer "thover"" noemde zichzelf gewoon bij naam en heet dus gewoon Thomas Vergouwen ...

> Feit blijft dat FT / Orange een contractbreuk heeft gepleegd, en de desbetrffende uitspraka van de rechter nu via een hoger beroep wil aanvechten, hetgeen wij met belangstelling tegemoet zien.

Dit is correct en in mijn berichtje ook niet tegengesproken

> Kantorgenoot Grootkamp , die volgens de heer "thover"zijn huiswerk eerst iets beter moet doen is dienaangaande geïnformeerd, maar heeft de feiten zoals in het dossier naar voren gekomen zijn weergegeven.

Dan was het dossier wat hij geraadpleegd heeft blijkbaar niet zo nauwkeurig opgesteld als elke willekeurige publicatie in de media over deze zaak ...

En voor degenen die de "weinig verheffende correspondentie" toch verder wensen te volgen, die vindt u hier ...  (anders lijkt het nog alsof ik iets te verbergen zou hebben en dat is uiteraard niet het geval!)

Groeten,

Thomas Vergouwen 

avatar#66
Nico
Berichten: 0
Reacties: 10

#4 Geplaatst: 2006-08-17 14:56:19

Geachte Heer Gombert,

Jammer dat het niet de bedoeling is dat er via dit forum  reclame gemaakt  wordt .

Het zou misschien fijn zijn geweest om te weten bij welk kantoor u en Mr Grootkamp werkzaam zijn. Zodat men daar uit de buurt kan blijven.

Uw mailing en de reactie daarop door de heer Vergouwen, geeft mij de indruk dat er toch wat onvolkomenheden in uw bericht zaten.Op zijn minst wat tegenstrijdigheden t.o.v. de reactie van de heer Vergouwen. Op een zeer kleinnerende manier  tegenover een zeer gewaardeerd forumlid probeert u deze onvolkomenheden te verdoezelen.Onjuistheden in zijn reactie heeft u niet aangegeven

Ook ik ben bepaald geen fan van FT.

Toch,de reactie van de heer Vergouwen leek mij een integere inbreng op uw sensatie stukje .

Nico 

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#5 Geplaatst: 2006-08-17 16:36:30

Toegegeven, ik schrok even van de toonzetting van deze " heren".

Bij nader inzien, en de mails gelezen hebbende, neem ik dit werkelijk niet serieus.
Naar mijn mening ( en dat komt helaas vaker op fora voor) is dit alles fake. Een paar schooljongens die overduidelijk type en taalvaardigheid ontberen, proberen hier een beetje stemming te maken. Schijnt humor te zijn. Het zou wel heel bar zijn als dit werkelijk "meesters" zijn.

Gauw verwijderen dus, en niet op reageren.

Ps. Overigens, goed geriposteerd Thomas, maar spaar de moeite.

avatar#3870
Sheeba
Berichten: 0
Reacties: 5

#6 Geplaatst: 2006-08-17 16:53:43

Ik ben het volkomen eens met de reactie van de vorige schrijver. Jammer dat ze dit niet tegen kunnen gaan. Als de heren dit nog lezen, laat ze dan hun werkelijke namen en het bedrijf bekend maken waarvoor ze werken. Ik betwijfel echter ten zeerste of we nog iets van ze horen.

Thomas, ik lees graag jouw reacties op de verschillende topics en het is altijd weer leerzaam.

Bonjour a tous.

Richard Bruijne

avatar#5468
counselors
Berichten: 1
Reacties: 7

#7 Geplaatst: 2006-08-17 19:28:21

Geachte heer Zwennis,

Moest u geen "mise-en-place" maken om 16.36 voor de gasten van uw 3 (on) verhuurde kamers. Heeft u uw kosten en baten analyse wel eens goed bekeken , misschien zou het beter zijn dat u zich daar eens mee bezig hield. Ik hoop overigens dat u over uw "schrik" heen bent.

Met de meeste hoogachting

Mr. C. Gombert

avatar#5468
counselors
Berichten: 1
Reacties: 7

#8 Geplaatst: 2006-08-17 19:33:02

Geachte heer Bruijne,

Dank voor uw reactie. Kortheidshalve verwijs ik naar een artikel dat u  kunt vinden onder : www.mlm-beobachter.de/mlm/unethicalsell.htm  Misschien is het beter dat u zich daar eens in verdiept.

Met de meeste hoogachting,

Mr. C. Gombert

avatar#5468
counselors
Berichten: 1
Reacties: 7

#9 Geplaatst: 2006-08-17 19:36:14

Dag Nico Vester,

hadden wij het over bekend maken ? Vol spanning wachten wij.

Met de meeste hoogachting

Mr. C. Gombert

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#10 Geplaatst: 2006-08-17 21:27:12

Wat is hier aan de hand?

- Een niet goed gerechercheerde sensatiemelding,

- ongenuanceerde verwijten aan forumdeelnemers

- niet ter zake doende vewijzingen naar mlm-beobachter.

Heb ik hier iets gemist?

Gaat het hier om iets wat met gewoon ingenieursverstand niet te bevatten is?

Graag opheldering, anders stoppen met die onzin.

Christian von Klösterlein

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#11 Geplaatst: 2006-08-18 09:57:15

@Mr. G. Grootkamp

@C. Gombert

Verkeerde toonzetting. Bij Geen Stijl zouden ze zeggen: Ga een deaud....

Ik wil volstaan met: ga eens elders buiten spelen.

avatar#3870
Sheeba
Berichten: 0
Reacties: 5

#12 Geplaatst: 2006-08-18 16:37:00

De enige juiste reactie is die van Christian. Ik zou niet weten waarom er nu opeens allerlei niet terzake doende verwijzingen geplaatst moeten worden naar sites die reeds lang achterhaald zijn.

Daarom, stop dit topic en blokkeer de inschrijvers van Counselors. Wie dat ook mogen zijn.

Richard Bruijne

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#13 Geplaatst: 2006-08-19 07:45:31

@Richard

De enige juiste.... dat zeg je van je eigen reactie???

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#14 Geplaatst: 2006-08-19 11:39:46

Ik meen dat de standpunten en meningen over het onderwerp voldoende zijn uitgediept. Nieuwe inzichten over de zaak zelve (FT en het betreffende product) kunnen uiteraard verder worden behandeld. Onvriendelijkheden jegens elkander zijn we op dit forum niet gewend en worden bij herhaling ook niet geduld.

Wim

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#15 Geplaatst: 2006-08-23 08:55:56

Blijkbaar heb ik een stuk discussie gemist. Bovendien hoort deze polemiek in de rubriek 'juridise zaken'. Waar kan men deze rubriek overigens eenvoudig terugvinden?? Voorts heb ik eerder al een waarschuwend geluid laten horen t.a.v. de heer Gombert. Ik legde hem ooit uitgebreid een kwestie voor, en uit niets bleek dat hij er iets van begreep. In het gunstigste geval adviseer ik: links laten liggen. Mogelijk is de heer Grootkamp een kantoorgenoot, over hem weet ik niets te melden.

Een gewaarschuwd mens telt voot 2... Dit 

avatar#3864
maisonmartiny
Berichten: 1
Reacties: 2

#16 Geplaatst: 2006-08-27 19:57:29

Beste mensen, Het is alweer een paar dagen stil geweest met “spam” over “Telephonie Illimitee”.Toch willen in ook wel een “sou” in het zakje doen.

Wij hebben ons bij Club Internet (onderdeel van het Duitse T-online) als abonnee voor ADSL + Telephonie aangemeld. Met zeven kalenderdagen hadden we het modem in huis en konden we dezelfde dag nog heerlijk “Haut Débit”  internetten. We wonen in de Ariège in een “stad” van zo’n 900 inwoners en zijn niet gedégroupeerd. Wij bellen nu binnen Frankrijk en met Nederland “illimitee”. Mobiel wordt wel afgerekend; voor NL is dat 21,5 ct per minuut. Dat ongelimiteerd bellen geldt niet alleen voor Nederland maar ook nog voor tientallen andere Europese landen inclusief Canada en USA (de laatste twee ook mobiel).

Dit alles voor een bedrag van EUR 34,90 per maand. Dit is inclusief de huur van het modem/router (Ethernet, USB en Wi-Fi).Kijk maar op www.club-internet.fr. O ja, één minpuntje: De bijgeleverde installatie CD-rom draait alleen op Windows dat voor Frankrijk is geconfigureerd.Maar op CD-rom is te vinden hoe je handmatig e.e.a. moet configureren. Het is ons in ieder geval gelukt. Martin & Tineke