Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Cheques Emploi Service

Auteur Bericht

avatar#2807
Jacques
Berichten: 4
Reacties: 54

#0 Geplaatst: 2006-08-17 01:12:21

Dit,

Ja, ook als niet-belastingplichtige in Frankrijk mag je alle kosten die het gebruik van Cheques Emploi Service (CES) met zich meebrengen declareren bij de Fisc: salaires + cotisations patronales + cotisations part salariale. Ik regel dat met mijn aangifte in Frankrijk, dus weet niet wat voor soort papieren toeters en bellen in jou geval nodig zijn.

In januari krijg je van de URSSAF een fiscaal jaaroverzicht (reçu fiscal of attestation fiscale). Dat document moet je de Fisc tijdig toespelen, zeg voor half maart. Vergeet niet een kopie zelf te houden en er ook een te geven aan je employé (nodig voor zijn aangifte).

Na inschrijving met een identifiant en mot de passe op www.ces.urssaf.fr kun je onder meer het volet social van de CES online invullen, alsook de attestation fiscale binnenhalen.

Alhoewel ze in het CES-chequeboekje zijn samengevoegd, is er - naar mij gezegd is - geen administratief verband tussen de cheque en het volet social; je kunt de employé ook met een bank-/postcheque of cash betalen, als je het volet maar opstuurt of online invult, zijnde een fiscaal document.

Jacques.

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#1 Geplaatst: 2006-08-18 08:40:22

Bedankt, Jaques voor je reaktie. Ik ga ermee aan de slag. Dit