Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Onderwijs voor een 16 jarige tweeling

Auteur Bericht

avatar#5715
karinvl
Berichten: 4
Reacties: 6

#0 Geplaatst: 2006-08-18 17:31:40

Hallo,

Allereerst de complimenten voor het leuke forum. Al zoekende haal je hier heel wat wetenswaardigheden weg en leer je van de mensen in een soortgelijke situatie.

Nu even een vraag. We zijn voornemens binnenkort te verhuizen naar Frankrijk (nabij Tarbes) en zijn op zoek naar passende scholing voor onze tweeling van 16 jaar. Onze voorkeur gaat uit naar een internationale school of een locale school waar engelstalig onderwijs gegeven wordt. Onze zoektocht op internet heeft tot nu toe nog weinig opgeleverd en van de websites van de locale scholen zelf worden we ook niet veel wijzer aangezien we (helaas) geen woord Frans lezen of spreken. Wie kan ons informatie geven over de mogelijkheden in Tarbes?

Verder is het niveau een klein raadsel. we lezen enerzijds dat voor deze leeftijdscategorie het college het meest passend zou zijn, anderzijds geeft een andere site weer aan dat dit vanaf niveau HAVO zou zijn. Onze jongens volgen beide het VMBO, de ene op basisberoepsgericht niveau (3e leerjaar) en de ander op kaderniveau (4e leerjaar). Wie kan ons wat verder op weg helpen?

Alvast bedankt!

Groetjes,

Karin 

avatar#5599
zoek belgen of nederlanders om te praten
Berichten: 0
Reacties: 1

#1 Geplaatst: 2006-08-19 19:08:59

Eerst en vooral wens ik jullie veel succes gelukkig heb ik het nie zo moeilijk daar mijn vader franstallig is. Twee jaar geleden zijn mijn ouders met mijn twee zussen naar frankrijk komen wonen(13 en 15 jaar), zij lopen school in een college en lycee.

Mijn ouders feliciteren de school want mijn zussen en moeder spraken geen woord Frans toen zij zich in de Gard (Aubais) verstigden. Nu spreken me zussen na 20 maanden vloeiend Frans.

Ik ben nu 19 en woon nu sinds 3 weken ook terug bij men ouders, ik hoop in september als apprantie te kunnen beginnen (dit kan je vergelijken met

het deeltijds onderwijs=>keuken)

Het beste nemen jullie inlichtingen voor de tweeling in het CIO (centre information orientation). Ik geef jullie hierbij de e-mailadressen van mij, men vader en moeder:

jacquesbaurant@hotmail.com => vader

juanita_baurant@hotmail.com !>moeder

tatjanabuekenhoudt@gmail.com => mijn adres

Met vriendelijk groeten familie Baurant