Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Nederlandse belastingdienst

Auteur Bericht

avatar#2807
Jacques
Berichten: 4
Reacties: 54

#0 Geplaatst: 2006-08-22 00:13:24


Een deel van mijn inkomen is belast in Nederland. Vandaag kreeg ik de zevende herziene aanslag IB 2004 voor de kiezen (IB 2003 haalde het 'slechts' tot 5). Gelukkig heb ik vroeger rekenen geleerd en heb dus kunnen merken, dat iedere aanslag hoger is dan de voorgaande en daarnaast opgesierd is met een forse heffingsrente. Nu ik toch zo in de prijzen val, ben ik voornemens bij de tiende aanslag een feestje te bouwen van mijn schulden, waarvoor ik u allen uitnodig.
Alle gekheid op een stokje; de belastingdienst maakt er - althans wat mij betreft - voortdurend een zootje van, terwijl mijn aangiften toch uiterst proper zijn. Bovendien is de Belastingtelefoon Buitenland (groen of wit boekje ?) onbereikbaar, misschien omdat ik mij nog steeds bedien van een draaischijftelefoon. Ben ik de enige ?
Volgend jaar wordt het leuk, als ik met pensioen ga: 4 inkomenskomponenten, waarvan 2 belast in Nederland en alle 4 onderhevig aan één of meerdere bijdragen ZVW / AWBZ. In een kruistabel uitgezet, zijn er dan van de 20 cellen minstens 12 gevuld met fiscaal relevante informatie. De jaaroverzichten voorzien niet in een dergelijke detaillering. Dat schijnt 'vooruitgang' te heten, geloof ik.
Jacques.

avatar#2807
Jacques
Berichten: 4
Reacties: 54

#1 Geplaatst: 2006-08-22 00:38:27

Weer eventjes niet opgelet.

Die kruistabel waar ik het over had, met 20 cellen, waarvan 12 gevuld met fiscaal relevante informatie, betreft de huidige situatie: 2 inkomenskomponenten, waarvan één belast in Nederland. Ook niet mis.

Als ik volgend jaar met pensioen ga, worden dat 30 cellen, waarvan minstens 20 gevuld. Ik bedoel maar.

Jacques.