Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Ontvangst van TNT zenders in de Gironde

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2006-08-23 10:50:51

Ben in het bezit van een Philips DTR300, ontvanger voor Television Numerique Terrestere, maar moet deze nog aansluiten aan een antenne. Daar ik geen buitenantenne heb en ook geen wil installeren en de TNT service gepromote wordt voor ontvangst met een binnenantenne, ben ik op zoek naar mensen met ervaring in het gebruik van een binnenantenne voor TNT ontvangst. Er zijn goede binnenantennes te koop met een versterking van 45dB, bv de SDV4240 van Philips.

De website van TNT laat wel een map zien met de zones couvert en mijn locatie (Gironde 33910) is grotendeels gecovered, maar geeft geen informatie voor wat betreft de signaalsterktes.

Voordat ik de juiste antenne aanschaf wil ik weten of er gebruikers ervaring is met dit onderwerp in mijn woonomgeving.

Bedankt,

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2006-08-23 12:58:54

Deze reactie is van de "starter" van bovenstaand bericht.

Sorry, maar mijn profiel was nog niet volledig ingevuld als nieuwe forum gebruiker, is nu complete.

Groeten,

Peter

avatar#3336
Frans
Berichten: 19
Reacties: 277

#2 Geplaatst: 2006-08-30 19:54:59

Beste Peter,

 

Je profiel is volgens mij nog steeds niet compleet, om maar een understatement te gebruiken.

Wat TNT betreft, kan ik je vertellen dat een binnenantenne, versterkt of niet, principieel slechter werkt dan een buitenantenne. En een antenne hoog op zolder werkt weer beter dan eentje bij je tv in de woonkamer. Zeker voor binnenantennes geldt dat de plaatsing er van de kwaliteit van ontvangst sterk beïnvloedt. Ik heb aan een groot aantal testen gedaan en soms gaf een verschuiving van slechts enkele centimeters een wel tienvoudige versterking van het signaal. Dat is het gevolg van reflecties en verstoringbronnen. Bijvoorbeeld een net passerende brommer kan je signaal als het ware bevriezen.  En jij maar denken dat die film zo traag is...

Je kunt het beste bij een plaatselijke tv-handelaar vragen of er voldoende signaalsterkte is voor een antenne bij de buis. Een grove indicatie krijg je op http://www.tnt-gratuite.fr. Het is dat de Gironde net even te ver is, anders had je er een kunnen lenen.

Weet wel dat voor die ‘hark op het dak’ je met een veel minder signaal toe kan. Als je de decoder toch al hebt, zou ik gewoon eerst proberen met een simpel antennetje, zo’n metalen klerenhangertje, en een lekker lange coaxkabel naar boven.

 

Groet,

 

Frans