Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

vaste telefoonverbinding

Auteur Bericht

avatar#3909
roel
Berichten: 4
Reacties: 2

#0 Geplaatst: 2006-08-29 23:16:59

In juli ben ik bij een kantoor van France Telecom geweest om een vaste telefoonlijn aan te vragen volgens de residence secundaire regeling. Het zou twee dagen duren en dan kon ik mijn telefoon gebruiken. Na die twee dagen ben ik teruggegaan naar Nederland. Vanuit Nederland gebeld en ja de telefoon ging over.

Vorige week weer geweest, maar de lijn was dood. Geen oproepsignaal. Gebeld met 1014 en alle andere nummers. Franse buren gevraagd, die ook weer bellen. Twee keer naar France telecom shop geweest maar niemand kan mij een antwoord geven waarom ik geen signaal krijg. Ik ben nu weer terug, via Internet alle gegevens nog eens doorgevoerd en gecontroleerd. Maar ik ben toch bang dat het straks nog niet werkt.

Wie heeft dit ook meegemaakt of kan mij adviseren wat te doen.

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#1 Geplaatst: 2006-08-29 23:52:06

Beste Roel,

Normaal gesproken kun je niet ineens een Ligne Résidence Secondaire aanvragen voor een nog niet bestaande telefoonlijn. Je moet eerst een Abonnement Principal aanvragen en dat vervolgens om laten zetten (gratis uiteraard) in een Ligne Résidence Secondaire; je zult dus even moeten controleren of je inderdaad een Ligne Résidence Secondaire hebt en de telefoonlijn dus via het Espace Client tijdelijk stop kunt zetten. 

Maar goed, dat terzijde want dat is niet de oplossing voor het probleem wat je beschrijft ...

Wellicht is er iets mis gegaan bij het aansluiten van je telefoonlijn (bijvoorbeeld in de identificatie van de betreffende lijn waardoor er een andere telefoonlijn is geactiveerd dan die in jouw huis bijvoorbeeld). Helaas geef je niet aan wat er als antwoord werd gegeven toen je 1014 hebt gebeld en/of toen je weer naar de Agence France Télécom bent geweest :-(. Wat je eigenlijk had moeten doen, omdat het hier gaat om een telefoonlijn die niet werkt, is bellen naar de service après-vente (zeg maar de technische klantenservice; 1014 is de commerciële klantenservice ofwel avant-vente of voor het abonneren op een bepaalde optionele dienst ofzo) op het nummer 1013. Als je hen het probleem uitlegt zullen ze uitzoeken welke telefoonlijn is aangesloten en of die overeenkomt met de telefoonlijn in jouw huis ...

Overigens, je zegt dat de telefoonlijn dood was. Dit komt eigenlijk zelden voor op een telefoonlijn in Frankrijk (tenzij de lijn heel lang buiten gebruik is geweest): normaal gesproken heb je op een bestaande telefoonlijn die niet aangesloten is een berichtje wat aangeeft dat je 1014 kunt bellen (dat is dan naast de alarmnummers en nog een paar andere nummers ook het enige nummer wat je kunt bellen vanaf zo'n telefoonlijn) om te vragen om de telefoonlijn aan te sluiten. Had je dit berichtje niet, geen enkele kiestoon en ook geen ander geluid op de lijn? Hoe was dit voordat je de telefoonaansluiting aan hebt gevraagd? Hetzelfde?

Stuur me eventueel privé even een berichtje als je wilt (met het telefoonnummer), dan kan ik in ieder geval even nakijken of de telefoonlijn als "aangesloten" staat in de systemen van France Télécom en of het adres ook overeen komt met het adres van je huis ...

Groeten,

Thomas Vergouwen 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2006-08-30 07:55:54

Drie maanden geleden was mijn vaste telefoonverbinding ook 10 dagen 'dood'.

Ook in mijn geval kom 1014 geen enkele soulaas bieden. Het kon niet waar zijn volgens hen. Pas na 20 telefoontjes vonden zijn mij zo lastig, dat ze maar eens van hun stoel zijn opgestaand en eens echt zijn gaan kijken en toen was het verholpen.

Het optrimisme van Thomas is niet altijd terecht, overigens vaak wel..... :-)

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#3 Geplaatst: 2006-08-30 11:02:46

Beste Sjors,

Mocht het nog een keer voorkomen toch even 1013 bellen en niet 1014 ... Als je de juiste mensen wilt spreken en het probleem snel opgelost wilt hebben is het natuurlijk het beste om meteen het juiste nummer te gebruiken :-)

Groeten,

Thomas Vergouwen 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2006-08-30 11:40:36

Dag Thomas,

Heb ik gedaan en nog andere nummers, die geld bleken te kosten.

Maar verder niet getreurd: het probleem is opgelost. Was een verkeerde aansluiting in de centrale gemaakt bij het in implemteren  van ASDL! 

Maar een goede ouderwestse fout komt ook bij FT heus wel eens voor.

Sjors

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2006-09-03 17:08:18

In Frankrijk kun je overal bellen tegen locaal tarief, dus in de daluren nagenoeg gratis, met de gehele wereld. Zie www.telerabais.fr voor nadere info:

draai 0811 310 310

Juffrouw zegt '...des maintenant...'

draai complete NL nummer 0031 20 12345678

afsluiten met een #

In Nederland is er ook zo iets

draai 0900 0900

verder zelfde verhaal, maar luister voor de eerste keer eerst even wat de dame zegt.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#6 Geplaatst: 2006-09-03 18:32:54

Une petite erreur: NL is 0031.

Een mooie gelegenheid voor Sjors om de nieuwe edit-optie te gebruiken. Klik op het potloodicoontje links onderaan en je kunt een bericht corrigeren.

Wim

avatar#3940
Mensje_
Berichten: 7
Reacties: 54

#7 Geplaatst: 2006-11-01 11:44:50

Hoi.

In verband met onze lopende aanvraag voor een vaste telefoonlijn wil ik graag vanuit NL naar France Telecom bellen, maar ik vind nergens een normaal telefoonnummer, alleen gratis nummers die vanaf NL niet werken. Toch heb ik volgens mij hier onlangs zo'n nummer voorbij zien komen dat ik echter nu niet meer kan vinden. Wijst iemand mij even de weg?

Onze aanvraag loopt al 3 jaar en het is een heel gedoe geweest, tot nu toe nog steeds zonder resultaat, maar ik heb pas een gerucht gehoord van onze Franse contactpersoon (buurman, niet FT) dat ik graag telefonisch zou willen natrekken, aangezien FT ons blijkbaar niks meer per post meedeelt.

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#8 Geplaatst: 2006-11-01 13:43:37

Hallo Elly,

Het telefoonnummer wat je bedoelt is 00.33.1.55.78.60.56.

Niet vandaag bellen, want 1 november is een feestdag in Frankrijk en er wordt op de meeste plaatsen dus niet gewerkt ...

Wat is er precies aan de hand dat jullie aanvraag al 3 jaar loopt?

- was er ooit eerder een bestaande telefoonlijn?

- is er in de buurt (de buren bijvoorbeeld) een telefoonlijn beschikbaar?

- betreft het een nieuw huis of een bestaand huis?

Als je wat meer informatie geeft over het "gerucht" waar je het over hebt, kun je misschien hier op dit forum het antwoord op je vragen vinden?!

Groeten,

Thomas Vergouwen

avatar#3940
Mensje_
Berichten: 7
Reacties: 54

#9 Geplaatst: 2006-11-01 15:37:03

Hoi Thomas, bedankt voor je reactie.

Ik zal proberen uit te leggen hoe het zit, maar een kort verhaal zal het niet worden.:)

- Nee, deze telefoonaansluiting wordt de eerste in de geschiedenis van onze locatie

- Ja, de buren zitten op ongeveer 1,5 km afstand (schat ik, kan ook iets minder zijn).

- het betreft een oud huis. Er is overigens wel elektra.

In september 2003 vroeg ik voor het eerst een vaste aansluiting aan. Daarna kregen wij in NL schriftelijk bericht, gedateerd 29 september, dat het geplande rendez-vous van 16 september, niet door kon gaan. Dat hadden we al gemerkt, want onze buurman had op 16 september vergeefs zitten wachten. In de brief van FT stond als reden vermeld dat tussenkomst van de technische dienst nodig was om een aansluiting op ons adres mogelijk te maken. Verder zou men ons op de hoogte stellen als de aansluitkosten hoger zouden uitvallen dan 46,12 euro.

“Nous vous conctacterons le plus rapidement possible afin de fixer une date de rendez-vous."

Maar ja, "le plus rapidement POSSIBLE"… dat duurt in NL meestal geen weken. Bij navraag bij FT in FR bleek dat tussenkomst van de technische dienst nodig was, omdat een poteau geplaatst moest worden. Daar was vergunning/toestemming van de (plaatselijke) autoriteiten voor nodig zoiets kost tijd. :) Dus wij maakten onze borst nat en probeerden geduldig af te wachten.

Het was inmiddels 2004 geworden. Ondertussen hadden ons wel enkele geruchten bereikt, waarvan de belangrijkste was dat de gemeente geen poteaux meer wilde in het dorp. Ik kon vanuit NL geen contact krijgen met FT, maar ik vond uiteindelijk een ingang via de website en kreeg te horen dat het probleem niet alleen lag bij FT, maar ook bij de gemeente die toestemming moest verlenen voor het plaatsen van een poteau. Dit liet al een beetje een communicatieprobleem doorschemeren tussen FT en gemeente. Ons werd verzocht af te wachten. De gedachte om zelf te gaan bemiddelen tussen gemeente en FT leek onzinnig, dus wij wachtten weer af. Het werd september 2004 en ik kreeg op onze locatie in FR een ongeluk waarbij ik mijn voet ernstig verbrandde en maandenlang niet mobiel kon zijn. (Gelukkig was ik ten tijde van het ongeval niet alleen daar, want zonder telefoon of mobiele ontvangst… )

Maar verder, 2005 werd een rampjaar met enkele ziektegevallen in de naaste familie… FT en gemeente kregen volop de tijd onze aansluiting te realiseren. In 2006, mijn voet was inmiddels volledig hersteld, schakelde ik tijdens een dansavondje de burgemeester in. Die bleek nooit iets van FT vernomen te hebben over onze aanvraag (?) maar hij zou eens informeren. Geruime tijd later, na enkele acties om de burgemeester te stimuleren er eens echt werk van te maken, kregen wij vanuit de gemeente een vaag verhaal te horen dat onze aanvraag niet meer bestond. Nadien volgden wij op afstand de feestelijke binnenkomst van ADSL in het dorp. Ik dacht dat dit misschien ook wel iets positiefs voor onze aanvraag zou kunnen betekenen, aangezien er toch intensief contact met FT moest zijn geweest. Maar dat bleek niet het geval, op de mairie kregen we van de secretaire dit keer te horen dat onze aanvraag niet alleen verloren was gegaan, maar zelfs in 2004 al door FT geannuleerd was. Wij waren met stomheid geslagen, niet alleen vanwege de annulering, maar vooral omdat niemand ooit de moeite heeft genomen ons hiervan in kennis te stellen. De gemeente blijft erbij dat zij nooit iets van FT heeft vernomen betreffende onze aanvraag. Ons werd geadviseerd een nieuwe aanvraag in te dienen bij FT.

Ik besloot mijn boosheid maar weer in te slikken en van voren af aan te beginnen. Twee weken geleden heb ik een nieuwe aanvraag ingediend en een nieuw telefoonnummer toegewezen gekregen. Men heeft nog even voor me geïnformeerd hoe het zo gekomen is, maar dat wees uit dat FT nooit een antwoord van de gemeente heeft gehad op hun verzoek tot het plaatsen van een poteau en dat zodoende de aanvraag is geannuleerd. Nou ja… :) Zo kan ik ook problemen oplossen. En daarbij weet ik niet meer wie ik moet geloven.

We spraken een nieuw rendez-vous af en dat onze buurman/contactpersoon zou worden geïnformeerd als dit niet door zou gaan, wat in de lijn der verwachting lag, aangezien ook dit keer de tussenkomst van de technische dienst noodzakelijk zou zijn. Dus ik belde vorige week naar onze buurman en ja, de afspraak was afgezegd. Er moesten werkzaamheden aan het leidingennet worden verricht om onze aansluiting mogelijk te maken. Men was/is al daarmee bezig en rond 13 november zou de aansluiting mogelijk zijn. Ik heb nog drie keer teruggebeld of ik het wel goed begrepen heb, omdat ik het niet geloven kan. Er is nog steeds geen brief met uitleg van FT gekomen. Misschien willen ze ons nu verrassen met een voldongen feit of zo… maar dit lijkt me weer het andere uiterste. Het liefste hoor ik natuurlijk dat de aansluiting al rond is, want dan kost het ons niet meer dan die standaard 46 euro. Maar aangezien er al meer rare dingen zijn gebeurd… :)

Wat er op dit moment nog meer speelt in het dorp is de aansluiting van enkele gehuchten op het waterleidingnet waarvan ik hier al melding maakte. Dat zijn ook “reseaux”. En hoewel wij onze eigen waterleidingvoorziening hebben en men zeker geen dure omweg zal willen maken naar onze eenzame locatie, begin ik nu toch te vermoeden dat onze telefoonleiding wel eens voor een deel door dezelfde sleuf als dat water moet om in elk geval geen poteau in de dorpskern te hoeven plaatsen. Deze werkzaamheden zijn al lang geleden gepland en eerder waren er ook al geruchten dat een poteau niet nodig zou zijn als de telefoonleiding tegelijk met andere ondergrondse leidingen zou kunnen worden geplaatst. En dit doet bij mij toch het vermoeden rijzen dat niet alleen FT fouten heeft gemaakt, maar dat ook de gemeente ons zo lang heeft willen laten wachten omdat het hen op dat moment niet uitkwam om onze telefoonwens te laten uitkomen. Dit laatste lijkt echter alleen van toepassing te kunnen zijn, als de gemeente ook financieel zou moeten bijdragen aan een telefoonleiding en ik weet niet of dat het geval is.

Ik zal het hier maar bij laten. :)

Elly.

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#10 Geplaatst: 2006-11-01 17:02:48

Hallo Elly,

Een heel verhaal inderdaad en ... zo te lezen is er inderdaad het een en ander misgegaan. En dat niet alleen in wat er allemaal gebeurd is maar zo te zien zeker ook in de communicatie (van meerdere kanten).

Dat ieder voordeel ook zijn nadeel heeft wordt hier wederom duidelijk ... ik denk dat je er bewust voor hebt gekozen om op het Franse platteland in een zeer uitgestrekt gebied (met de dichtstbijzijnde buren op 1,5 km afstand) te wonen; het nadeel daarvan is natuurlijk dat de aansluiting op diverse voorzieningen helaas ook wat minder makkelijk verloopt of onmogelijk / duur is (zoals je aangeeft voor het water en dus ook voor de telefoon ...).

Je geeft meerdere malen aan contact te hebben opgenomen met de gemeente, maar buiten je contact 2 weken geleden zo te lezen niet met France Telecom. Daardoor blijft het denk ik hierin het woord van France Telecom (die zegt contact te hebben opgenomen met de gemeente voor toestemming voor het uitvoeren van de benodigde werkzaamheden) tegen dat van de gemeente (die zoals je zelf aangeeft wellicht ook belangen had bij het "in het niets" doen verdwijnen van jouw aanvraag voor een telefoonaansluiting).

Uit je verhaal begrijp ik dat je normaal gesproken niet langere periodes in Frankrijk verblijft. Dat vereenvoudigt de zaak natuurlijk niet, want dat betekent dat je niet eventjes makkelijk kunt controleren wat er gebeurd is, wat er speelt in het dorp en ook niet makkelijk eventjes France Telecom terug kunt bellen. Uiteraard kun je bellen naar het nummer wat ik in mijn vorige berichtje gaf, maar misschien zijn zij niet op de hoogte van jouw specifieke situatie en zou het dus handiger zijn contact op te nemen met iemand ter plaatse en eventueel zelfs met iemand die jouw aanvraag al eerder heeft behandeld.

Laat me - eventueel privé per e-mail - even weten om welke plaats + departement het gaat, wat het toegewezen telefoonnummer is en eventueel een naam van iemand bij France Telecom met wie je hierover al eerder gecommuniceerd hebt. Ik kan dan kijken of ik kan zien wat de status van de telefoonlijn op dit moment is (ik werk niet bij de klantenservice of technische dienst dus ik kan uiteraard geen gedetailleerde gegevens van de telefoonlijn en het dossier opvragen) en eventueel ook controleren of ik een rechtstreeks telefoonnummer / e-mail adres voor je kan vinden (ik neem aan dat je Frans spreekt/schrijft?). Mocht dat niet mogelijk zijn dan kunnen we eventueel samen de plaatselijke 1014 bellen om te vragen hoe het er mee staat.

Groeten,

Thomas Vergouwen

avatar#3940
Mensje_
Berichten: 7
Reacties: 54

#11 Geplaatst: 2006-11-02 00:03:49

Beste Thomas,

Voor wat betreft je alinea’s 2, 3 en 4, “je hebt er bewust voor gekozen…” etc. ... Je wilt me toch niet vertellen dat deze rare gang van zaken aan mezelf te wijten is of aan de situatie, of dat ik verwachtingen heb die niet reëel zijn? Dat we daar een beetje uit het zicht zitten, betekent niet dat er geen lijntjes getrokken kunnen worden. Er zijn verdere uithoeken binnen de gemeente waar wel telefoon aangelegd is. De te overbruggen afstand tot de dichtstbijzijnde telefoonaansluiting is overigens veel korter dan 1,5 km als je hemelsbreed het bos door de berg afgaat, zoals de EDF dat heeft gedaan. Dat scheelt misschien wel tweederde. Nee, dat is het probleem niet, het is de poteau. En de enige verwachting die ik heb gehad, was dat men mij serieus zou nemen en fatsoenlijk zou behandelen. Niemand heeft trouwens in 3 jaar tijd ooit gezegd dat een telefoonaansluiting niet te realiseren is, omdat dat onzin zou zijn. En voor de extra kosten was ik al aan het sparen, want ik was er niet vanuit gegaan dat het ons gratis zou worden aangeboden.

We hebben inderdaad bewust voor die plek gekozen, o.a. juist omdat er wel een telefoonaansluiting mogelijk is. Een aansluiting op de drinkwaterleiding was onmogelijk en dus hebben we dat zelf opgelost. Dat een telefoonaansluiting tot nu toe toch te moeilijk is gebleken, ligt niet aan mij of aan het feit dat ik bijv. niet 10 keer aan de bel heb getrokken, maar slechts 5 keer, noch aan de ligging of de situatie. Dat ze ons stilletjes van de lijst hebben afgevoerd en zo het probleem hebben willen laten verdwijnen… zo ga je gewoon niet met klanten om en dat hoef ik binnen geen enkele ‘beschaafde’ gemeenschap te accepteren. En weet je wat het allermooiste is? Nog geen enkele keer heeft iemand ook maar in de verste verte iets gezegd wat op een verontschuldiging lijkt. Als kinderen wijzen ze naar elkaar en niemand krijgt het uit zijn strot om eens te zeggen: “Goh mevrouwtje, wat vervelend voor u.”

En over het wel of niet permanent aanwezig zijn, vergis je niet. Het leven daar gaat heus niet aan ons voorbij. Vooral omdat wij in FR niet over moderne communicatiemiddelen beschikken, kunnen zaken vanuit NL meestal gemakkelijker en sneller geregeld worden dan daar ter plekke. Het is wel jammer dat zo lang die aansluiting niet een feit is, permanente bewoning ook echt geen optie is.

Bedankt voor het telefoonnummer, ik zal het morgen eens bellen om te horen hoe het precies zit met dat gerucht.

Groetjes vanuit NL, Elly.

avatar#3940
Mensje_
Berichten: 7
Reacties: 54

#12 Geplaatst: 2006-11-02 00:28:15

@Thover:

Ik wil je die gegevens wel sturen, maar ik denk niet dat het in eerste instantie nodig is dat je voor me gaat informeren. Hoewel ik Frans spreken over de telefoon, zeker met vreemden, niet echt leuk vind, red ik me uiteindelijk meestal wel. Dus dat aanbod bewaar ik nog even als je het goed vindt, mocht het gerucht toch slechts een gerucht blijken en we weer in de prullenbak dreigen te verdwijnen. Bedankt in elk geval.

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#13 Geplaatst: 2006-11-02 00:43:50

Beste Elly

>> Je wilt me toch niet vertellen dat deze rare gang van zaken aan mezelf

>> te wijten is of aan de situatie, of dat ik verwachtingen heb die niet

>> reëel zijn?

Dat heb ik niet gezegd en zo was de tekst die ik schreef over het wonen in een rustig gebied ook helemaal niet bedoeld. Ik moet zeggen dat ik zelfs enigszins verrast was door de interpretatie van die tekst op deze manier. Mocht het zo over zijn gekomen, dan daarvoor mijn excuses ...

Wat ik bedoelde te zeggen is dat zaken om die reden wellicht in sommige gevallen (en dan heb ik het niet specifiek over France Telecom overigens!!) wat minder vlot verlopen dan wat je wellicht in Nederland in een stedelijk gebied (en zonder hoogteverschillen en met "zachte" grond enz. enz.) gewend zou kunnen zijn. Mijn opmerking was heel erg in het algemeen bedoeld omdat ik de indruk heb dat sommige mensen dit nogal eens vergeten (zo ken ik mensen die nog steeds niet kunnen begrijpen dat ze op een dergelijke plaats geen ADSL of alleen een hele lage snelheid kunnen krijgen ...).

Wat ik probeerde te doen met mijn berichtje was het antwoord geven op je vragen en het bieden van hulp. Mocht je daar niet op zitten te wachten dan is dat geen probleem, anders blijft het aanbod gewoon staan indien nodig ...

Succes met het nummer in Parijs (dit is overigens de Engelstalige afdeling!!), maar nogmaals: de kans bestaat dat men je daar niet verder kan helpen ...

Bij het herlezen van mijn eerdere berichtje zie ik overigens dat ik aan het einde van het nummer een cijfertje vergeten was: het juiste nummer is 00.33.1.55.78.60.56.

Groeten,

Thomas Vergouwen

avatar#3940
Mensje_
Berichten: 7
Reacties: 54

#14 Geplaatst: 2006-11-02 09:12:35

Beste Thomas,

 

Bij het herlezen van je tekst zijn je misschien ook onderstaande details opgevallen.

 

 

“…ik denk dat je er bewust voor hebt gekozen om op het Franse platteland …, het nadeel daarvan is natuurlijk…”

 

“… dat je normaal gesproken niet langere periodes in Frankrijk verblijft. Dat vereenvoudigt de zaak natuurlijk niet, ….”

 

Je zult begrijpen dat ik dit lees zoals het er staat en niet anders. En daarop heb ik gereageerd, maar trek het je verder ajb niet aan, dat doe ik ook niet.

 

Verder nog iets, mocht ik dit nog niet eerder hebben gezegd. Ik geloof FT wel v.w.b. hun poging tot contact met de gemeente over die te plaatsen poteau maar dat houdt tevens in dat of 1. de post de brief van FT niet heeft bezorgd of dat 2. er bij de gemeente iets raars mee is gebeurd, want ik mag toch aannemen dat men dergelijke zaken schriftelijk regelt en niet mondeling. Ik denk wel dat ik weet welke van de twee het meest voor de hand ligt en dat houd ik natuurlijk in mijn achterhoofd.

 

 

“Wat ik probeerde te doen met mijn berichtje was het antwoord geven op je vragen en het bieden van hulp. Mocht je daar niet op zitten te wachten dan is dat geen probleem, anders blijft het aanbod gewoon staan indien nodig ...”

Ik waardeer de moeite die je doet door te reageren op mijn verhaal en ook je aanbod om te helpen of te bemiddelen. Het is alleen in dit stadium niet nodig. Als het gerucht blijkt te kloppen (en met een telefoonnummer lukt me vast dit vanuit NL zelf te achterhalen) dan is het probleem eindelijk opgelost en kom ik de volgende keer misschien wel met vragen over hoe ik in Frankrijk de telefooninstallatie moet aansluiten, maar dat zien we dan wel weer.

 

 

Groeten, Elly.

 

 

P.s. Ik zal mij binnenkort hier voorstellen op een daarvoor geschikte plek zodat een beetje duidelijk wordt welke rol FR speelt voor mij en wat ik hier te zoeken heb. Ik vind dat dit forum een waardevolle functie vervult en zal er in de toekomst regelmatig te vinden zijn, zoals ook al in het verleden het geval was.

avatar#3940
Mensje_
Berichten: 7
Reacties: 54

#15 Geplaatst: 2006-11-03 08:48:10

Hoi en beste Thomas,

 

Ondertussen heb ik dat nummer gebeld van de Engelstalige klantenservice. Je moet wel geduld hebben voordat je contact krijgt, maar dan heb je ook wat. Ik werd door een superlief meiske geholpen. Zij heeft voor mij de technische dienst gebeld en wist daarna te vertellen dat het gerucht inderdaad klopt en dat wij vanaf 13 november een afspraak kunnen maken met de technische dienst die dan de aansluiting tot in huis in orde komt verzorgen. Voor de zekerheid heb ik nog speciaal gevraagd of ik daarna ook daadwerkelijk de stekker in het contact kan steken en kan bellen en dat bevestigde zij. Ze was zelfs zo aardig meteen die afspraak voor me te regelen, dus gaat het 14 november aanstaande toch echt gebeuren. Da’s weer een mijlpaal in de geschiedenis van onze locatie.

 

Bedankt, Thomas, voor je aandacht en je hulp. En ik hoop niet dat je je mijn opmerkingen zo hebt aangetrokken dat je niet meer met me praten wilt, want zo was het niet bedoeld.

 

Groetjes, Elly.

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#16 Geplaatst: 2006-11-03 19:39:43

Hallo Elly,

> ik hoop niet dat je je mijn opmerkingen zo hebt aangetrokken

> dat je niet meer met me praten wilt, want zo was het niet bedoeld

Nee hoor, helemaal niet!! Zo lichtgeraakt ben ik nu ook weer niet :). Zoals ik al aangaf waren mijn opmerkingen ook meer algemeen en niet specifiek in jouw situatie bedoeld (laat ik t zo zeggen: ik moest het toch een keer kwijt, misschien was dit niet het juiste bericht waarin ik het heb geplaatst ;-).

Ik ben in ieder geval blij te lezen dat het nu de goede kant op gaat en ik hoop dus dat je vanaf 14 november (of zo snel mogelijk daarna) een rinkelende telefoon hebt!!

Groetjes,

Thomas Vergouwen 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#17 Geplaatst: 2006-11-05 09:33:48

Thomas,

Ik bel zelden, maar word nog minder vaak gebeld.

Daarom zou ik graag mijn vaste telefoonverbinding willen opzeggen en een mobiele telefoon nemen, ; maar mijn asdl gebruikt natuurlijk wel de fixed lijn.

Weet jij of het mogelijk is om de telefoon op te zeggen en toch ASDL te houden?

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#18 Geplaatst: 2006-11-05 13:19:24

Hallo HP,

Afhankelijk van wie je Internet Service Provider (ISP) is en van waar je woont is dit eventueel mogelijk. Een aantal aanbieders biedt in beperkte gebieden (ook daar zal mijn opmerking over "elk voordeel heeft z'n nadeel" over het wonen op het platteland weer opgaan!) de zogenaamde "dégroupage total" aan wat er op neer komt dat je telefoonlijn alleen nog voor ADSL gebruikt wordt en je niet langer het telefoonabonnement betaalt. Dit betekent ook dat de technische ondersteuning volledig door de ISP verzorgd moet worden ... (ik zou haast zeggen met alle gevolgen van dien in sommige gevallen ;-).

Een andere mogelijkheid is het gebruikmaken van een zogeheten "adsl nu" aanbod: in bepaalde plaatsen waar geen "dégroupage total" bestaat (omdat de aanbieders het niet rentabel genoeg vinden om in die plaatsen te investeren!) bieden sommige aanbieders nu een dergelijk abonnement aan. Voor jou als klant komt dit min of meer op hetzelfde neer, alleen zijn de kosten in de meeste gevallen iets hoger. Omdat onder de Franse bevolking met name jongeren vaak geen vaste telefoonlijn meer nodig hebben (en deze vervangen door de mobiele telefoon) biedt zelfs Orange op bepaalde plaatsen een dergelijk abonnement aan ...

Wat betreft het nemen van een mobiele telefoon in plaats van de vaste telefoon zit er op 16 november - wederom afhankelijk van waar je precies woont - misschien een interessant soort abonnement aan te komen ...

Aangezien ik weinig gegevens heb om je precieze informatie te kunnen geven is mijn antwoord vrij algemeen gebleven, maar omdat deze vraag persoonlijk aan mij gericht was en wellicht ook voor het verkrijgen van preciezere informatie, is het misschien verstandiger mij rechtstreeks te mailen zodat niet iedereen op dit forum er mee "lastig gevallen" wordt ;-).

Groeten,

Thomas Vergouwen