Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Juridische zaken

Juridische zaken

Wie in Frankrijk onroerend goed koopt of (ver)bouwt, krijgt met notarissen te maken. Of soms ook met deurwaarders en advocaten.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Overpad

Auteur Bericht

avatar#3918
jac
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2006-09-01 23:59:30

Het perceel naast mij is recent bebouwd.Daarbij kreeg ik recht van overpad.Maar ik kan niet keren,hetgeen bij een doodlopende weg naar mijn informatie wel verplicht is.Kan ik mijn buurman ertoe verplichten een mogelijkheid tot keren op dit overpad te maken?

avatar#2878
jansen
Berichten: 2
Reacties: 74

#1 Geplaatst: 2006-09-02 11:27:46

Helemaal duidelijk is de vraag voor mij niet.

Heeft U een recht van overpad gekregen, om via het terrein van de buurman, naar de openbare weg te gaan of gaat de buurman , over uw terrein, naar de openbare weg.

In het eerste geval bent u eigenaar van het heersend erf, in het tweede geval eigenaar van het lijdend erf.

Als u een ingesloten erf heeft had u toch al eerder een recht van overpad, tenzij u zelf de grond heeft verkocht.

Wanneer u eigenaar van het lijdend erf bent, voorheen kon u toch ook de openbare weg bereiken? 

Om terug te komen op de vraag, de Code Civil kent geen bepaling m.b.t. de verplichting om bij de erfdienstbaarheid van weg een der betrokkenen de mogelijkheid te bieden om te kunnen keren.

Article 682
   Le propriétaire dont les fonds sont enclavés et qui n'a sur la voie publique aucune issue, ou qu'une issue insuffisante, soit pour l'exploitation agricole, industrielle ou commerciale de sa propriété, soit pour la réalisation d'opérations de construction ou de lotissement, est fondé à réclamer sur les fonds de ses voisins un passage suffisant pour assurer la desserte complète de ses fonds, à charge d'une indemnité proportionnée au dommage qu'il peut occasionner.

Wat wel mogelijk is, dat dient u lokaal na te vragen, is dat de departementale of gemeentelijke richtlijnen, bijvoorbeeld in relatie tot brandweerzorg etc., regelen dat zo'n mogelijkheid tot keren moet bestaan. 


avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2006-09-02 18:35:06

Heer Jansen,

Wij hebben nu het recht van wijzigen!

Zie knopje met pennetje beneden aan de pagina. U hoeft dus niets meer aan te vullen in een volgend bericht, maar u kunt het bestaande bericht zelf aanvukken.

Hiep Hoi. Was geen wet voor nodig, wel veel mioeite om Wim te overtuigen  :-)