Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Nederlandse identiteitsfoto

Auteur Bericht

avatar#2807
Jacques
Berichten: 4
Reacties: 54

#0 Geplaatst: 2006-09-02 01:16:25

Naast "Franse overheid" zou er ook een hoofdstuk "Nederlandse overheid" moeten zijn om dit bericht kwijt te kunnen.


De huidige ellende met een identiteitsfoto volgens Nederlandse normen had ik al een maand of vier geleden bij het aanvragen van een identiteitskaart.
In Franse automaten is er een aparte optie voor het maken van een pasfoto volgens de Europese normen, zoals recht vooruitkijkend, egale grijs-witte achtergrond en 15 mm tussen de slapen. Ik dacht het gemaakt te hebben, maar helaas - 'natuurlijk' eigenlijk het smalle Nederland kennende, weigerde het consulaat in Perpignan de foto en stuurde mij door naar een fotowinkel om de hoek. De fotografe aldaar legde mij uit dat Nederland een foto wil met zo'n 20 mm tussen de slapen en - heel elementair - het lichaam een dertigtal graden gedraaid t.o.v. de camera. Als je dan over de schouder recht in de lens kijkt, richt de kop zich iets op en krijgt het smoelwerk als vanzelf een wat ernstiger uitdrukking (en brildragers kijken niet door/over de brilrand). Nee, daar moet je dan niet om lachen, dat is streng verboden.

Op mijn nieuwe identiteitskaart is het portret, na elektronische manipulatie, zwart-wit en inderdaad 15 mm tussen de slapen, conform de Europese richtlijn. Mijn handtekening is normaal ongeveer acht cm lang, maar op de kaart een onherkenbare krabbel van nog geen centimeter.

Mijn advies: vraag van tevoren de formulieren en de vereisten aan bij consulaat of ambassade, vraag vooral naar 'hun' fotowinkel waar ze de Nederlandse muziek kennen en zet een kadervullende handtekening op het aanvraagformulier voor een nieuw identiteitspapier. Het consulaat in Perpignan is op het formele adres permanent gesloten. De consul, een lokale Catalaan, drijft een verzekeringskantoor in een pand verderop en daar staat ook het consulaire bureau, verlaten, in een duistere hoek, bedolven onder de al dan niet afgewerkte papierwinkel waar een doorsnee ambtenaar de pet voor afneemt, 'gedreven' door een of andere administratieve kracht van het kantoor. Dat moet je maar weten, dus vraag ook naar dat soort omstandigheden.

Jacques.

avatar#3090
corridor
Berichten: 24
Reacties: 51

#1 Geplaatst: 2006-09-04 00:13:30

Beste Jacques,

Ook ik moest onlangs noodgedwongen een nieuwe identiteitskaart aanvragen.

Mijn tas met alle papieren er in werd in juni -toen ik net twee weken in Frankrijk woonde- uit de auto geroofd terwijl we voor een stoplicht stonden in de wijk St. Antoine in Noord Marseille. Een zogenaamde "vol à la portière". We kwamen net uit het Centre Commercial "Le Littoral" en we reden richting Aix en Provence.

Heb je misschien het TF1 journaal gezien vanmiddag ? Daar werd de bestrijding van de door brommers/scooters gepleegde criminaliteit in Marseille uitgebreid in beeld gebracht.  

De mevrouw van het consulaat in Marseille heeft me telefonisch  in het Frans heel duidelijk uitgelegd waaraan de pasfoto's moesten voldoen. Dat had bij de fotograaf wel wat voeten in de aarde, maar hij snapte uiteindelijk wat er bedoeld werd.

De eisen waar de Nederlandse foto's aan moeten voldoen wijken qua formaat nogal af van de Franse. 

De gemaakte foto's werden op het consulaat nagemeten en geaccepteerd. Ik had toen binnen 2 weken een nieuwe identiteitskaart.  

Fortass

avatar#2878
jansen
Berichten: 2
Reacties: 74

#2 Geplaatst: 2006-09-04 13:14:47

Bovenstaande lijkt inmiddels "oud" nieuws, zie:

http://www.paspoortinformatie.nl/nl/aanvragen/pasfoto.htm