Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Slechte vaste telefoonverbinding

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2006-09-10 13:43:40

Hoi allemaal,

Sinds begin augustus is onze vaste telefoonverbinding van FT zeer slecht: vooral overdag enorm veel ruis/gekraak op de lijn. Dit maakt telefoneren en internetten (praktisch) onmogelijk. Raar is wel dat de verbinding in het weekeinde bijna helemaal goed is. We wonen in de buurt van Limoges (24). Er zijn al 2 keer mannetjes langsgeweest, maar die hebben het probleem nog niet op kunnen lossen.  Temeer omdat, ondanks ons dringende verzoek, de oelewappers toch in het weekeinde kwamen en een goede lijn aantroffen :(.

Heeft iemand ook zo'n ervaring of tips?

Alvast bedankt!

Arnold 

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2006-09-11 01:04:08

Mijn ervaringen met het onderhoud van het bovengrondse netwerk van France Télécom zijn slecht. Te vaak verneem ik ook van andere NL'ers in Frankrijk dat zij problemen hebben met de kwaliteit van de lijn. Soms kun je alleen lokaal bellen en is een lijn naar nationaal of internationaal bellen niet mogelijk. Na veel getelefoneer met 1013 en 1014 en het inachtnemen van zeer onbeleefde lange wachttijden, lukt het soms om iemand het probleem duidelijk te maken (mijn Frans is voor dit soort zaken zeer toereikend). Onlangs nog zaten NL vrienden van ons plotseling zonder telefoon (en ook zonder internet/ADSL). Bij de buren getracht de storingsdienst te bellen. Na vele uren lukte dat eindelijk en men kreeg te horen dat mevrouw nog een paar dagen geduld moest hebben, 'misschien komen we nog even langs'. De betrokken abonnee heeft telefoon voor zijn werk nodig! En zo zijn er nog talrijke andere verhalen te vertellen. De arrogantie van FT zal de onderneming overigens opbreken, doordat steeds meer NL'ers hun toevlucht zoeken tot andere providers of via internet gaan bellen.

Het meest ergerlijke van FT is wel de telefonische marketing. Hoewel ik me op de lijst Orange heb laten plaatsen (geen telemarketing meer), bestaat FT het om me niettemin voortdurend lastig te vallen met aanbiedingen. Ik begin dan ook een tikje onbeleefd te worden tegen deze beklagenswaardige nulletjes van ingehuurde call-centers.

Wim

avatar#323
antonia
Berichten: 25
Reacties: 392

#2 Geplaatst: 2006-09-11 11:57:26

Het valt op dat die telefonische verkoop praatjes vaak beginnen met een verhaaltje over onderzoek in de regio of zo. ( en normen en veilgheid...)  Ik vraag dan meestal maar of het een commercieel gesprek is , en dan dat ik geen belangstelling heb.Helaas krijgen we die telefoontjes vaak twee keer, omdat we allebei in het telefoonboek staan.
Antonia

avatar#2901
Wim Vos ZW Atlantique
Berichten: 2
Reacties: 104

#3 Geplaatst: 2006-09-11 22:10:03

Arnold,

Ik heb ook eens iets dergelijks meegemaakt. In mijn geval kwam ik erachter (na zorgvuldig de storingsmomenten te hebben genoteerd) dat de storing alleen optrad als het buiten donker was. Een idioot verhaal, maar echt waar. Uiteindelijk bleek de storing  te worden veroorzaakt door een aarding-probleem in de gemeentelijke straatverlichting. Zodra deze aansprong pikte  de elec. kabel van mijn huis (via de  aarde) een spanning op die niets stoorde behalve de telefoon en internet ....

Heel goede ervaringen met FT. Uiteraard kwam de storingsdienst in eerste instantie overdag, maar dankzij mijn informatie werd al heel snel 's avonds getest. En toen de oorzaak eenmaal gevonden was, problemen heel snel opgelost.

Overigens legden de FT mannen mij toen (2001) uit dat FT een speciaal team heeft voor dit soort "idiote" storingen die in eerste instantie door "gekken" worden gemeld.

Leuke verhalen trouwens. Vb: Een dame die uiteindelijk uitdoktert dat haar telefoon alleen weigert als haar schoondochter op bezoek is.

Uiteindelijk bleek de schoondochter een grote 4*4 auto te hebben die een (onbekende)  lasdoos onder de oprit platdrukte. Geen problemen met de twingo van de dame.

Succes ermee.

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#4 Geplaatst: 2006-09-12 08:39:23

Frankrijk is geweldig, maar France Telecom mag net zo snel failliet als ik KPN al jaren wens.

Wij delen met de buren een telefoonkabel, multiplexee heet dat. Dat wordt op het platteland veel gedaan omdat FT ander voor iedereen kilometers kabel moet trekken. ADSL is dan technisch onmogelijk. 

Afijn, vorige week ontdekten wij dat we weer eens (3e keer in 2 maanden) niet meer bereikbaar waren, we konden wel bellen. Vrienden en familie die bellen horen de tel. overgaan maar onze telefoon rinkelt niet. Schijnt ook een bekend verschijnsel te zijn, multiplexee maakt een en ander wat zwakker en gevoeliger, dus als er in de buurt onweer is geweest is de apparatuur wel eens van slag zegt FT. Wij klagen dat we zonder het te weten af en toe 4 dagen niet bereikbaar zijn en dus krijgen we aan de gevel een nieuw multiplex kastje, een hele oude omdat die minder gevoelig zijn...

De volgende dag krijg ik allemaal bellers die stellen dat ze het nummer van de buren hebben gedraaid. Heeft FT dus de draadjes per abuis gewisseld. 1013 gebeld en dan mag je dus vanwege weekend 4 dagen wachten op monteur. Via internet www.1013.fr kun je ook je probleem invullen maar na een week heb ik niks via deze weg gehoord, zelfs geen ontvangstberichtje. De monteur doet de aansluiting weer goed en weigert excuses. 

Van het weekend hebben we een officiele klacht ingediend bij FT over hun belabberde technologie en service. Volgens deze procedure mogen we over 14 dagen FT terugbellen om te horen wat zij van onze klacht vonden! Dus geen brief, zelf moeten bellen? Nou, hopen dat de lijn het dan doet tegen die tijd. 

IK hoop dat FT gauw ten onder gaat aan vrije marktwerking. 

avatar#5726
Pierro
Berichten: 7
Reacties: 45

#5 Geplaatst: 2006-09-16 12:57:25

Woonachtig in de Pomerol (Gironde) kan ik alleen maar zeggen dat mijn ervaringen met France Telecom erg goed zijn.

Heb de laatste jaren verschillende malen hun diensten nodig gehad, b.v. gebroken telefoonkabel naar het huis, afgesloten lijn, teveel ruis op de lijn, etceteras en na dit te hebben gerapporteerd verscheen men binnen 1-2 werkdagen om het direct te repareren (chapeau).

Het is wel zaak om duidelijk aan te geven hoe urgent je probleem is, want het lijkt erop dat ze hun prioriteiten hebben voor wat betreft de dienstverlening (maar waar is dat niet zo...).

Groeten,

Peter

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#6 Geplaatst: 2006-09-19 13:41:48

Ook in de Limousin (60 km van Limoges) tot op heden alleen uitstekende service van FT ondervonden.

Ook wij hadden vorig jaar last van een enorm krakende lijn.

Bij het melden van de storing was dit ook hoorbaar voor de helpdeskmedewerker.

Hij belde na enkele minuten terug met de mededeling dat hij een lijntest had uitgevoerd en uit de meting bleek dat de storing buiten onze woning lag.

De volgende dag reed een monteur van FT ons erf op met de vraag of hij een meting mocht uitvoeren. Hij kon meten dat de oorzaak zo'n 60 meter verderop zat.

Aldaar heeft hij "iets" gedaan en de storing is sindsdien verholpen.

Afgelopen juli heeft een onverlaat met een veel te hoge lading met een enorme knal dwars door onze telefoonlijn gereden.

De volgende dag 2 mannetjes van FT die bij bijna 40 graden op een laddertje een nieuwe kabel over de weg moesten spannen. Perfecte service!

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2006-10-01 12:02:24

Hallo,

Bedankt voor jullie reacties! Ik voel me erdoor gesteund.

Groet,

Arnold 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#8 Geplaatst: 2006-10-01 15:35:41

Jean,

Laat FT a.u.b. niet failliet gaan, want ik heb nog een hele stapel aandelen FT, en die doen het - geloof mij - nog slechter dan hun infrastructuur.

Met hun aandelen Wanadoo hebben ze ook iets uitgehaald, wat te onfris is voor woorden.

Met betrekking tot hun budinrdd hebben wij wisselende ervaringen. Kabel stukgetrokken door pelle: 12 dagen geen telefoon. ASDL fout aangesloten in centrale: 10 dagen geen telefoon. Geen excuses geen restitutie.

avatar#1832
hannel
Berichten: 1
Reacties: 12

#9 Geplaatst: 2006-10-01 15:48:17

Het is voor mij niet te geloven, al deze klachten over FT. Ik moet zeggen ik woon nu 6 jaar in LdFr. en ik heb even zolang een vaste Ft.aansluiting op mijn woonadres. Daarnaast heb ik sedert 1 jaar een adsl-aansluiting, maar ik heb nog nooit een enkele klacht kunnen verzinnen t.a.v. FT. Of het zou hooguit moeten zijn de drukte op ons steunpunt. Maar ook dan nog moet ik zeggen dat de organisatie van helpen perfekt is. Je komt binnen, schrijft je naam en doel van je bezoek in een boek en als je aan de beurt bent wordt je op een bijzonder prettige wijze geholpen en geadviseerd en men neemt alle tijd voor je; ook als je taalgebruik (frans) niet optimaal is.

Zo ik vind dit moet toch ook eens gezegd worden.

Ik wens jullie allen zoveel tevredenheid toe als ik steeds ervaar.

vriendelijke groet,

Hannel 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#10 Geplaatst: 2006-10-01 17:40:17

Hannel, zo is het leven nu eenmaal...

Je zult altijd mensen hebben die geen slechte ervaringen hebben, om wat voor reden dan ook. Geen enkel bedrijf is in alle gevallen slecht. Het gaat erom hoeveel  en hoevaak ze steken laten vallen. Als jij een apparaat wil kopen en je weet dat van merk X 10% het binnen een week begeeft (heel realistisch cijfer voor de meeste technische producten) zou jij merk X dan nog een goed bedrijf willen noemen. Bedenk dat er tegenover iedere klaren in dat geval 9 mensen staan die tevreden zijn. Kortom het gaat om de afhandeling van de klacht. Niet om het feit dat er klachten zijn!

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#11 Geplaatst: 2006-10-01 18:29:07

drs p,

in welke eeuw leven wij?

Ik zou nooit een product kopen waarvan 0,1% het in het eerste jaar begeven. Zero failure is tegenwoordig de regel. Autofabrikanten zetten grote recall-acties op touw als er bij 0,1% iets mis kan zijn en er misschien bij 0,01% werkelijk iets mis zit.

De meeste apparaten gaan stuk door foute bediening, omdat de mensen de meest elementaire lessen uit de natuurkunde vergeten zijn.

Het is toch zot dat sommige bedrijven zeggen 'over ruilen en klachten doen wij nooit moeilijk'. Meteen goede producten leveren is beter. Zero failure.

Heeft niets met Frankrijk te maken, maar soms vind ik de tolerantie van consumenten onbegrijpelijk.

Christian von Klösterlein

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#12 Geplaatst: 2006-10-01 20:21:44

Christian,

Jij en ik leven in dezelfde eeuw.

Ik weet bijv van een (heel) grote pc fabrikant er regelmatig periodes zijn dat een procent of 10 van de producten DOA zijn (Dead on Arrival). Jij merkt dan niet als eindgebruiker. Dit was een feit in de electronica, en toen ik nog niet met pensioen was; een jaar of 10 geleden dus. Je zou voor je lol eens moeten gaan praten met een importeur of een groothandel van electronische producten.

Je hebt gelijk, met betrekking tiot de autoindustrie. Die heeft een ongekend hoge afleverkwaliteit bereikt. Daarvoor zijn allerlei redenen aan te voeren.

Jij zegt ook terecht dat sommige bedrijven zeggen 'over ruilen doen wij niet moeilijk' en wel omdat ze weten dat zij bij de fabrikant 10 % DOA vergoeding krijgen.

Dat is zeker niet van den zotte. Het is een afwegen van verschillende soorten kosten. Consumenten laten testen is veel goekoper dan zelf 100 % testen.

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#13 Geplaatst: 2006-10-02 08:15:04

Toen we na 2 weken belden om te kijken hoe het met onze klacht stond werd ons verteld, oh maar de uitslag kan wel 3 maanden duren hoor.

Een week later kregen zowel de buren (dat krijg je met multiplexee) als wij ieder een standaardexcuusbrief en 30 euro terug. 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#14 Geplaatst: 2006-10-02 09:09:07

Christian,

Dit deel van het verhaal is off topic. Ik denk dat jij je volledig vergist. Er wordt wel degelijk een kostenfweging gemaakt. Ook bij de Franse autoindustrie. De laatste kwestie is de reglateur de vitesse van Renault, waar duidelijk iets mee erg mis was, maar waar Renault geen actie wil ondernemen.

Het enige land waarbij andere factoren spelen is Amerika. De authoriteiten daar zitten erop als een bok of de haverkist. Mijn bedrijf heeft meegewerkt in de afhandeling van de fout in medische apperatuur uit Zweden (liftjes die oude mensen in bad moeten tillen, wat wel eens mis ging, dood of verbranding ten gevolge hebbend) Het was niet het bedrijf dat ik actie kwam, maar de overheid. Zoook met auto's Beroemd is de afweging inzake kosten van het verplaatsten van de tank van de zijkant van pickups en de claims uit rechtspraken na ongelukken. Vele voorbeelden zijn er te noemen. Maar zoals ik al zei Off Topc, dus laten wij de discussie als je dat wenst per email voortzetten, maar niet hier. Bovendien: verkeerde publiek.