Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Vraagje over France Telecom

Auteur Bericht

avatar#1784
Daisy
Berichten: 12
Reacties: 48

#0 Geplaatst: 2006-09-10 17:03:52

Beste Francofielen,

Daar ik vrij veel naar Belgie bel en me dit toch wel maandelijks een dikke 120 euro kost, vroeg ik mij af of zo'n abbonement Spécial illimité +240  van 69 euro mij goedkoper uitkomt.

Ik snap alleen de formule niet zo goed. Slaat het geheel op ongelimiteerd bellen binnen frankrijk en maar 240 minuten naar het buitenland of sla ik hier de bal volledig mis. Ik weet de dat er hier iemand in de groep zit die bij France Telecom werkt, dacht ik. Je hebt ook nog een abbonement van Illimité + 120. Wat is het verschil tussen de twee ? Heeft er iemand zo'n speciaal abbonement en is hij of zij daar tevreden van. Wat zijn de addertjes onder het gras mischien?

Alvast bedankt alweer voor de nuttige antwoorden.

Daisy (Les 2 Termites)

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2006-09-10 17:09:29

Bel je nog steeds gewoon???

Dom Hoor

www.telerabais.fr voor informatie.

In het kort 0811 310310 even wachten op het woord des maintenant en dan het volledige nummer zoals je dit nu draait 0032 2.......... Afsluiten met een hekje. Je belt dan tegen lokaal tarief. In de daluren zon 2ct per minuut.

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#2 Geplaatst: 2006-09-10 18:07:06

Beste Daisy,

De formule "Spécial Illimité +240" zou inderdaad voordeliger uitkomen als jouw gesprekken naar vaste nummers in België zijn. Met deze formule krijg je namelijk onbeperkte gesprekken naar vaste en VoIP telefoonnummers in Frankrijk, vaste telefoonnummers in de rest van Europa (zie de lijst van landen op deze pagina) en vaste en mobiele telefoonnummers in Noord-Amerika (VS [m.u.v. Alaska en Hawaï] en Canada) + 240 gespreksminuten naar mobiele telefoons in Frankrijk (inclusief overzeese departementen) en de rest van Europa, onbeperkt SMS verzenden naar vaste nummers in Frankrijk, 15 SMSjes naar Franse mobiele nummers en de mogelijkheid deze zelfde tarieven te gebruiken vanaf elke willekeurige vaste telefoon in Frankrijk (via een speciaal nummer met toegangscode).

Zie voor alle informatie hierover de pagina Spécial Illimité +240

Illimité +120 is een aanbod waarmee je onbeperkt kunt bellen naar Franse vaste nummers en 120 belminuten krijgt voor gesprekken naar Franse mobiele telefoons en vaste en mobiele telefoons in de rest van Europa, de Franse overzeese departementen en Noord-Amerika. Tevens onbeperkt SMSen naar vaste nummers in Frankrijk en 15 SMSjes naar Franse mobiele telefoons. Deze tarieven zijn ook te gebruiken vanaf elke willekeurige andere vaste telefoon in Frankrijk. Afhankelijk van de keuze van de periode waarin het onbeperkt bellen naar Franse vaste nummers geldt is de prijs anders: altijd of alleen 's avonds en in het weekend. Het grote verschil tussen deze twee formules zijn dus de onbeperkte gesprekken naar vaste nummers buiten Frankrijk.

Zie voor alle informatie hierover de pagina Illimité +120 .

Groeten,

Thomas Vergouwen 

avatar#1784
Daisy
Berichten: 12
Reacties: 48

#3 Geplaatst: 2006-09-10 18:18:37

Beste Sjors,

Of ik al of niet dom ben, dat laten we in het midden. Ik heb echt geen zin in het telkens moeten draaien van zo'n speciale nummers, alvoor je nog maar een gesprek kunt beginnen, en we zullen dan ook maar zwijgen van de "wantoestanden" van zulke operators. Google eens en je zult een heel pak slimmer worden. Het zal je mischien enkele centiemptjes schillen, maar ik laat zulke middeleeuwse toestanden, liever aan mensen zoals jou over.

Vriendelijke groeten.

Daisy

avatar#3302
dicck
Berichten: 15
Reacties: 282

#4 Geplaatst: 2006-09-10 23:49:10

Hoho, Sjors zei natuurlijk niet dat je dom bent maar dom doet!

Ik heb nog even niet gegoogeld op wantoestanden met telerabais, maar ik weet wel dat er hier geregeld mee gebeld wordt. Zonder problemen.

Een paar centiempjes verschil??... Dat is echt heel wat meer hoor. Dat loopt in de papieren.

En je kunt het nummer van telerabais in je telefoon opslaan...

Trouwens, je hebt ook nog Skype-out, ongeveer dezelfde prijs. (Een haartje duurder?)

avatar#3352
NietsTeVertellen
Berichten: 2
Reacties: 54

#5 Geplaatst: 2006-09-28 16:53:05

Mocht je een adsl line hebben dan is het misschien leuk/handig om eens naar VOIP te kijken. De lijn kan nog wel eens onbetrouwbaar zijn maar met 2ct/min heb ik dat er wel voor over.

Ik heb zelf overigens al mijn NL isdn apparatuur aangesloten via een special VOIP doos op de analoge lijn en kan dus met meerdere telefoons bellen en gebeld worden, zelfs afhankelijk van de nummers. Uiteraard over verschillende voip lijnen.

in het kort voor de geïnteresseerde

- viop box : Fritzbox 5050

- viop lijnen : iFoon (1) was aanwezig bij de Fritzbox. 2 lijnen met elke een vast nummer (zelf in te stellen) via www.directcentrex.com

- drie siemens gigasets S1 op een Gigaset sx255

En dat alles hangt aan de livebox van FT

avatar#3901
ruuddekorte
Berichten: 7
Reacties: 26

#6 Geplaatst: 2007-02-02 22:30:36

Ik heb een internetaccount bij club-internet, met als extra optie internettelefoon, kost me 5 euro per maand, daarvoor kan ik gratis naar vaste nummers bellen in Frankrijk en een veertigtal andere landen waaronder Belgie en Nederland ... GRATIS !

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#7 Geplaatst: 2007-03-02 21:07:39

Waarom betaal je 5 Euro per maand voor "gratis" bellen?

Via Internet kun je echt gratis bellen, kijk eens bij voipbuster of infobel.

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#8 Geplaatst: 2007-03-06 17:58:58

Het wordt interessant als je een dégroupage total hebt, bv bij Neuf betaal ik 35 Euro/maand all-in dus ADSL + huur vh kastje + ongelimiteerd gratis bellen nationaal en internationaal naar bepaalde landen w.o. NL. Het voordeel t.o.v. bellen via internet is dat je je France Telecom abonnementskosten kwijt bent.

De dégroupage total breidt zich razendsnel uit, probeer op de sites van de diverse aanbieders of het bij jou thuis mogelijk is.

avatar#331
Ko
Berichten: 3
Reacties: 141

#9 Geplaatst: 2007-03-06 18:17:38

Over de degroupage:

je hoeft trouwens niet per se te wachten tot de degroupage in jouw dorp/stad langs komt.

Er zijn verschillende fournisseurs die 'quasi-degroupage' aanbieden. Vaak is er dan nog geen TV in de aanbieding begrepen, maar wel internet haut debit en onbeperkte telefonie, terwijl ook voor iets van €3 je geen telefoonabonnement hoeft af te sluiten. Voorzover ik heb gezien geldt dat bij Alice/Tiscali, Neuf, Free, Club-Internet, Darty en Tele2. Die bieden (ook in de non-degroupage gebieden) allemaal zo'n abo aan met internet en onbeperkte telefonie (geen telefoonabo meer nodig) voor iets van 33-35 euro per maand

De enige die, voorzover ik kan zien, niet aan de degroupage mee doet is Orange/Wanadoo, dwz dat je wel onbeperkt bellen kunt contracteren maar je zult daar altijd nog je telefoon abonnement bij FT nodig hebben. Altijd wel minimaal 10€ duurder. De degroupage moet ze daar toch veel abonnee's kosten. Ik denk er tenminste ook maar over om binnen afzienbare tijd een andere fournisseur te zoeken. 

Ko 

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#10 Geplaatst: 2007-03-06 19:57:13

Hoi Ko!

Ook Orange doet aan "dégroupage total" ("ADSL nu" in dit geval eigenlijk), zie daarvoor de "net" abonnementen. Op dit moment zijn deze abonnementen echter alleen nog maar verkrijgbaar voor telefoonlijnen waarop TV over ADSL aangeboden kan worden (omdat dit inbegrepen zit in het abonnement). Ook het abonnement "net et mobile" werkt zonder abonnementskosten voor de vaste telefoonlijn en geeft je een gecombineerd abonnement voor mobiele telefoon, Internet en eventueel TV over ADSL.

De degroupage moet ze daar toch veel abonnee's kosten

Ja en nee: voor iedere nieuwe abonnee van alle concurrenten samen heeft Orange nog altijd een veelvoud aan nieuwe abonnees en daarnaast is het zo dat een deel van de klanten na problemen bij hun nieuwe aanbieder weer hard komt terugrennen naar FT/Orange. Concurrentie heeft uiteraard wel een impact op zaken zoals inkomsten per abonnee, e.d.

Overigens komen er met de nieuwe diensten ook steeds weer nieuwe klanten bij: Unik (een GSM/WiFi telefoon waarbij je automatisch overschakelt tussen GSM netwerk onderweg en WiFi netwerk thuis en thuis gratis of voordeliger belt) en fiber to the home (FTTH, "La Fibre") zijn bijvoorbeeld twee diensten die Orange als eerste aanbiedt in Frankrijk en die dus op dit moment met name early adopters als nieuwe abonnees trekken. 

Groeten,

Thomas Vergouwen 

avatar#331
Ko
Berichten: 3
Reacties: 141

#11 Geplaatst: 2007-03-06 23:36:44

Ha Thomas,

dank voor je verduidelijking.

Ik sprak inderdaad alleen maar vanuit het (beperkte?) gezichtspunt van iemand op het platteland, waar de degroupage nog maar net begint. Datgene wat er aan (quasi) degroupage wordt aangeboden is onveranderlijk zonder TV, natuurlijk omdat dat een veel hoger debit vereist, dan hier technisch mogelijk is.

De ontwikkelingen blijven natuurlijk fascinerend, al beginnen ze in de stedelijke gebieden (daar zit ik niet dus). Fascinerend ook al omdat ik in het arbeidzame deel van mijn leven ook werkzaam was in de wereld van (defensie) telecommunicati.

Fiber in huis: dat is nog eens bandbreedte, ik kan niet wachten ;-) 

groeten, Ko Vijn

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#12 Geplaatst: 2007-03-09 21:07:05

Ik sprak inderdaad alleen maar vanuit het (beperkte?) gezichtspunt van iemand op het platteland, waar de degroupage nog maar net begint.

Niet alleen de dégroupage begint nog maar net op het platteland ... het blijkt ook zo te zijn dat steeds meer Nederlanders op het platteland op dit moment door France Télécom blij worden gemaakt omdat ze eindelijk ADSL kunnen krijgen (maar liefst 2 mensen hier op het forum met een persoonlijke mail hierover in mijn mailbox deze week!!).

Goed nieuws dus lijkt mij, alleen jammer dat er gezien de Franse planologische indeling en dergelijke (waardoor op het platteland soms telefoonlijnen van 10 of zelfs 12 kilometer lang bestaan!!) altijd mensen zullen blijven die om technische redenen (te lange telefoonlijn) helaas altijd van ADSL verstoken zullen blijven :-(.

Wat dat betreft is Frankrijk helaas niet te vergelijken met Nederland waar eigenlijk iedereen (in vergelijking met het Franse platteland) in een verstedelijkt gebied woont en waar de telefoonlijnen dus veel korter zijn!!

Maar goed, nu 100% van de telefooncentrales is uitgerust voor ADSL sinds een paar dagen is de grootste kloof tussen platteland en grote stad wat dat betreft ondertussen in ieder geval uit de weg geruimd :-)

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#13 Geplaatst: 2007-03-10 12:51:42

Als je erg ver van een centrale woont, kun je nog altijd wachten tot je gebied gedekt wordt door draadloos ADSL-snelheid internet, bijv. in de vorm van Wimax.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#14 Geplaatst: 2007-03-10 21:00:13

'Maar goe, nu 100% van de telefooncentrales is uitgerust voor ADSL sinds een paar dagen "

!00% dekking? er zijn zelfs wijkcentrales van een stad als Limoges die niet voor eind dit jaar aangesloten worden.

Die 100% dekking wordt ook dit jaar vast weer niet gehaald.

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#15 Geplaatst: 2007-03-10 22:18:03

OK, 100% is het misschien inderdaad nog niet helemaal met nog een aantal centrales die uitgerust moeten worden met een DSLAM ...

Wat betreft Limoges denk ik dat je je vergist ... voor zover ik het kan zijn zijn de centrales in Limoges sinds mei 2000 geschikt voor ADSL. Dat er geen alternatieve aanbieders zijn met een eigen netwerk daar betekent niet dat je er geen ADSL kunt krijgen ...

Mocht je een telefoonnummer van een telefoonlijn in Limoges hebben die het tegendeel bewijst, stuur me dat dan gerust (privé) even op :-)!

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#16 Geplaatst: 2007-03-11 01:12:38

Ik zit op het platteland, 4,5 km van de dichtstbijzijnde centrale, heb ADSL 512 down 128 up.  Genoeg voor mailen maar filmpjes op iets groter dan postzegelformaat. Binnen kort komt er hier Wimax. Is Wimax echt sneller? Ik begrijp dat je de snelheid moet delen met het aantal aangeslotenen van de verbinding. 

Steven

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#17 Geplaatst: 2007-03-11 19:20:31

Sinds okt. 2006 zou ik al ASDL krijgen....toen werd het steeds met maanden vertraagd nu op 9 maart weeeeeeeeeer uitgesteld naar 29 mrt.

Wanneer het komt voor jouw gemeente kun je eenvoudig uittesten met :

http://www.degrouptest.com in de wat uitgebreidere opties kun je tevens zien of dan ASDL I of II kunt krijgen, want wat jij hebt Steven is dus het laagste debiet.

Ik vind het vreemd dat ze zeggen dat er Wimax bij je komt, want daarvoor moet er een piloon worden neergezet...volgens de info die ik in La creuse heb ik gezien bij de projectleider AXIOM in deze materie is de snelheid van Wimax +/- 70M bits per/sec. Daar steekt ADSL II met 28M bits mager mee af.

Zou mooi voor je zijn Steven, 'Ýou lucky boy' grin, want dan vlieg je hier over net heen als je PC het tenminste kan bijhouden op je solex.

Zo en dan ga ik nu even Thomas een veer in z'n reet steken, haha.

Goed verhaal voor wie het van huis uit al snapt, maar kennelijk ben ik er te dom voor...al die afkortingen die me weinig zeggen dus.

Ik zie al die kreten ook op de uitdraai van het bovenstaande link staan, maar zou je die eens helder kunnen uitleggen EXPERT?

Als ik die van Orange (toch ook van France Telecom?) test al die aanbiedingen ben ik ook niet eligible en zie door de bomen het bos niet meer!

MVG van,

Erik

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#18 Geplaatst: 2007-03-11 20:27:50

Beste Steven & Erik,

Steven wilde weten wat de snelheid is die met WiMax te halen valt ... in theorie is het inderdaad - zoals Erik schrijft - dat je tot 70 Mbps kunt halen hiermee, maar dat is wanneer je de verbinding alleen gebruikt, dicht bij de antenne zit en ook nog eens in het "zichtveld" van de antenne zit. WiMax werkt draadloos tot op zeer grote afstanden maar de snelheid wordt lager als de afstand tot de antenne toeneemt. Daarnaast is het inderdaad ook nog eens zo dat de beschikbare bandbreedte gedeeld wordt over alle gebruikers. Die 70 Mbps haal je dus gegarandeerd nooit ... De snelheid die je wel haalt is dus afhankelijk van een groot aantal factoren waaronder afstand tot de antenne, wel of niet in het "zichtveld" van de antenne, het aantal gebruikers en eventueel ook nog de door de exploitant gekozen instellingen ... een eenduidig antwoord is hier dus niet op te geven.

Zo en dan ga ik nu even Thomas een veer in z'n reet steken, haha.

Die veer geef ik je graag terug want die heb ik niet nodig hoor ... ;-) 

Goed verhaal voor wie het van huis uit al snapt, maar kennelijk ben ik er te dom voor...al die afkortingen die me weinig zeggen dus.

Ik zie al die kreten ook op de uitdraai van het bovenstaande link staan, maar zou je die eens helder kunnen uitleggen

Ik leg met plezier het een en ander uit (zoals je waarschijnlijk al wel hebt gezien in de antwoorden die ik hier regelmatig geef), maar over welke afkortingen en kreten heb je het precies?

Groeten,

Thomas Vergouwen 

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#19 Geplaatst: 2007-03-11 20:45:58

Erik, ik wist al hoe ik mijn debiet kan meten, daarom weet ik ook hoe ver ik van de telefooncentrale zit.

In de Loiret (45) heeft de Conseil Départemental er een prioriteit van gemaakt iedereen van "snel internet" te voorzien. Dat gebeurt met een combinatie van gewone ADSL, Wimax en satelliet. Ze zijn een infrastructuur aan het optuigen met o.a. glasvezelkabels opgehangen aan de hoogspanningsmasten, glasvezelkabels onder de grond en her en der zouden er pylonen verschijnen. Dat zou allemaal in 2006 klaar zijn, nouja, op de hele evolutie maakt een jaartje ook niet uit. Al heel wat dat ik sinds 6 maanden ook mobiel kan bellen van thuis want ik zat nog in een "witte vlek".

Bedankt Thomas. 

Ik wacht het rustig af. Voorlopig gaat het wel, met gewone telefoon, Mobile Orange, ADSL, Skype, Télévision analogue, TNT, Canalsatellite, TPS, BBC op Astra 2.... oja, de "facteur" komt ook nog steeds langs. Wat zit ik eigenlijk te zeuren.......!

Hoe moet dat nou als het aantal neuronen langzaam minder wordt.....? Ik lees al nauwelijks gebruiksaanwijzingen meer.......

Steven

avatar#3149
Henri Toutvent
Berichten: 25
Reacties: 40

#20 Geplaatst: 2007-03-12 13:01:19

Hoe zit het eigenlijk met het onderhoud van de lijn na de 'dégroupage total'? Ik denk niet dat je nog bij FT kunt aankomen!

Henk

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#21 Geplaatst: 2007-03-12 20:14:14

Bij Ariase kun je de planning zien van de adsl-ombouw.

Hier een uittreksel:

870852BRBEAUBREUIL BROGLIE12 avril 2007Limoges
87006AZAAZAT LE RIZ27 avril 2007Azat le Ris - Bazeuge (La) - Tersannes
87196THITHIAT27 avril 2007Darnac - Oradour Saint Genest - Thiat
87065LMXLIMOGES PONTEIX03 mai 2007Feytiat
87085LM7LIMOGES MAGRE22 mai 2007Feytiat - Limoges
87085LZALIMOGES UZURAT25 septembre 2007Couzeix - Limoges
87085LLBLIMOGES LEBON09 octobre 2007Limoges

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#22 Geplaatst: 2007-03-12 20:49:41

Beste Thomas,

Hier een uittreksel van mijn gebied:

Distance vous séparant du central : 3180 m (détails *) Taux d'atténuation : 31.30 dB ??? Débit ADSL (estimation) : Indisponible Débit ADSL2+ (estimation, si disponible) : Indisponible Nombre de lignes téléphoniques : 500 Type de DSLAM : ECI  ???

*) 

CableCalibreLongueur
10602575 m
20800605 m

1. Zou je mij willen uitleggen wat de "???" + details *)  betekenen ?

2. Hoe kan ik op de steeds maar uitgestelde invoering beïnvloeden ,

3. Wie of wat vertraagt de noodzakelijke werkzaamheden in de répartiteur?

Heeft het bv. zin na mijn rentré eind mrt. de burgemeester te contacten?

Ik leef in de sector Boussac (23) dat reeds een jaar ADSL I heeft, veel dorpjes dichter bij mij in de buurt zoals Clugnat hebben sept. 2006 al die mogelijkheid gekregen.

Bij voorbaat hartelijk dank voor beantwoording,

Erik

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#23 Geplaatst: 2007-03-12 21:21:41

Jako,

Dat is dus een goed voorbeeld van slechte voorlichting door dergelijke websites (hoewel ze ook veel aan goede voorlichting doen) ... Met uitzondering van de NRA's AZA en THI (waar sowieso geen abonnees in Limoges op aangesloten zijn) betreft het hier allemaal NRA HDs en geen gewone NRAs.

In gewone mensentaal betekent dit dat France Telecom in het kader van het "plan haut débit pour tous" in de ZAEs (zone d'activité économique, dus voor bedrijven!!!) speciaal extra centrales bouwt om de lengte van de telefoonlijn van deze bedrijven voor het ADSL deel aanzienlijk in te korten waardoor er een hogere snelheid mogelijk is ... Deze operatie heeft in principe geen impact op particuliere gebruikers (tenzij ze toevallig net in de ZAE wonen).

Voordat er dus geroepen wordt dat een deel van Limoges nog geen ADSL heeft en te suggereren dat dat raar is ... zou het wellicht beter zijn te vragen of dat inderdaad klopt en zo ja hoe dat dan komt ...

Anyway, voor een concreet antwoord is het altijd het beste uit te gaan van een concreet geval (hier dus: een telefoonlijn!), dus nogmaals: mocht je een telefoonnummer van een telefoonlijn in Limoges hebben die het tegendeel bewijst, stuur me dat dan gerust (privé) even op :-)!

Groeten,

Thomas Vergouwen 

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#24 Geplaatst: 2007-03-12 21:45:10

Erik,

Jouw telefoonlijn heeft dus een lengte van 3180 meter waarvan 2575 meter met een doorsnede van 6/10 en 605 meter met een doorsnede van 8/10.

Wanneer een ADSL signaal over een telefoonlijn wordt gestuurd treedt er een verzwakking van het signaal op tussen de telefooncentrale en het punt waar de abonnee aangesloten is (het punt waar de telefoonlijn bij de abonnee binnenkomt). Tussen die twee punten zit de telefoonlijn met een bepaalde lengte en een bepaalde doorsnede (dikte van de kabel). Deze twee factoren hebben een bepaalde invloed op hoe groot de verzwakking van het signaal is die optreedt (hoe korter de telefoonlijn hoe minder verzwakking en hoe dikker de kabel hoe minder de verzwakking).

De verzwakking wordt uitgedrukt in decibel (o.a. om berekeningen met signaal/ruisverhoudingen e.d. te vergemakkelijken) en een theoretische waarde van de verzwakking is te berekenen op basis van de lengte en dikte van de telefoonlijn.

De uitkomst van die berekening is voor jouw telefoonlijn volgens deze gegevens 31,3 dB.

Hoe hoger de verzwakking van het signaal hoe lager de signaal/ruisverhouding en hoe lager dus de kwaliteit van de verbinding. De kwaliteit van de verbinding heeft invloed op de maximale snelheid waarop nog een synchronisatie kan plaatsvinden tussen het modem bij de abonnee en de centrale. Aan de hand hiervan kan dus een schatting worden gemaakt van de maximaal haalbare snelheid via ADSL, ADSL2+ en ReADSL (via een berekening die verschillend is voor deze 3 technieken).

Om de een of andere reden wordt deze laatste berekening voor jouw lijn hier niet gedaan ... op basis van deze gegevens zou ik komen tot een schatting van de maximaal haalbare snelheid van tussen de 6 en 8 Mbps. 

ECI ten slotte is de producent van de DSLAM waar je telefoonlijn op aangesloten is. France Telecom gebruikt DSLAMs van Alcatel en van ECI Telecom .

Wat betreft eventuele vertraging: hiervoor zijn verschillende oorzaken aan te wijzen, zoals bijvoorbeeld een verkeerde schatting van de benodigde tijd om het een en ander voor elkaar te krijgen waardoor bijvoorbeeld vertraging is opgelopen in andere centrales en deze centrale dus een stukje vooruitgeschoven moet worden, andere werkzaamheden in de centrale die ervoor zorgen dat deze werkzaamheden tijdelijk niet plaats kunnen vinden, enzovoorts. Het gaat te ver om hier alle mogelijke oorzaken op te noemen, maar je moet weten dat het geschikt maken voor ADSL van de verschillende centrales een compex project is en zoals in ieder complex project levert dat helaas vaak achterstand en dus vertraging op :-(.

Hierop is dus helaas weinig invloed uit te oefenen ... het enige wat eventueel zou kunnen helpen (zoals in ieder complex project worden hier ook prioriteiten gemanaged) zou zijn om alle aanvragen op de betreffende centrale te bundelen en een gezamenlijke aanvraag te doen (maar ik weet niet tot hoeveel aanvragen je komt op een centrale waar maar 500 lijnen op aangesloten zijn en verder is het ook niet met zekerheid te zeggen dat dit ook maar enige invloed heeft). De gemeente zou hierbij een centraliserende rol kunnen spelen, maar verder is er voor de burgemeester waarschijnlijk geen verdere rol ... 

Groeten,

Thomas Vergouwen 

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#25 Geplaatst: 2007-03-12 21:54:14

Henk,

Jij vroeg: 

Hoe zit het eigenlijk met het onderhoud van de lijn na de 'dégroupage total'? Ik denk niet dat je nog bij FT kunt aankomen!

In het geval van "dégroupage total" heb je geen enkele contractuele overeenkomst meer met France Telecom en is je nieuwe operator dus de enige met wie je contact op kunt nemen in geval van problemen. Het onderhoud van de lijn wordt in vrijwel alle gevallen nog steeds door France Telecom verzorgd, maar het is de verantwoordelijkheid van je nieuwe operator om uit te zoeken waar een eventueel probleem vandaan komt en hoe dat op te lossen. Als blijkt dat het probleem veroorzaakt wordt door een probleem met de fysieke telefoonlijn zal hij (via een speciale extranet applicatie) dit doorgeven aan France Telecom en wordt het probleem binnen een bepaalde contractuele termijn door France Telecom opgelost.

De klant kan echter niet meer terecht bij France Telecom en zal door de klantenservice dan ook doorverwezen worden naar de klantenservice van zijn nieuwe operator.

Groeten,

Thomas Vergouwen

(PS Sorry voor het plaatsen van 3 verschillende berichtjes) maar omdat er ineens 3 vragen door elkaar heen lopen hier leek mij dat wel zo handig ...) 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#26 Geplaatst: 2007-03-13 18:10:04

Fijn heel bedankt Thomas,

Het is glashelder, tsja afwachten maar, maar ik zal Monsieur le Maire wel een beetje gaan kietelen, want ik heb zo'n donkerblauw vermoeden dat van 500 inwoners er maar 100 aktief op internet zitten en daar zijn ook wel moderne agrariërs bij.

We kwamen al als laatste aan de beurt, maar beloofd is beloofd, toch?

MHG,

Erik

avatar#4559
vlieg op
Berichten: 0
Reacties: 2

#27 Geplaatst: 2007-05-29 23:57:01

Mijnheer Vergouwen, ik begrijp dat u heel veel van telefoons afweet. Bij geruchte vernam ik van onze R and D afdeling bij Airpus Industries dat zij problemen ondervinden met de diameter van de door France Telecom geadviseerde xtc 345 -x- 22 kabels welke wij voor de interne communicatie gebruiken in het toestel. Zoals u weet verzorgt deze kabel mede het direct gliding utility system waardoor de passagier zijn laptop aan boord kan gebruiken.

Bij voorbaat dank

Noel