Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

balken op zolder behandelen?

Auteur Bericht

avatar#3901
ruuddekorte
Berichten: 7
Reacties: 26

#0 Geplaatst: 2006-09-17 23:25:05

Bij de eerste controle van mijn huis heb ik te horen gekregen dat de houten balken van de zolderverdieping als een eerste (preventief) behandeld moeten worden.
"La charpente a été réalisée en sapin. Elle devra être traitée avant tout aménagement"
Ik heb nog niet goed begrepen waarvoor dit nu noodzakelijk is. Het dak, en de gehele constructie zijn degelijk. Als ik het goed heb opgevangen betrof het een prefentieve behandeling, waarvoor is me niet helemaal duidelijk. Kan zijn dat de architect (de medekijker) er zo een extra centje probeert uit te slaan.
Als dat voorbehandelen nodig is, waar gebeurt het mee en hoe doet men dat..
Ruud 

avatar#2901
Wim Vos ZW Atlantique
Berichten: 2
Reacties: 104

#1 Geplaatst: 2006-09-18 16:23:41

Ik denk dat de architect goed nadenkt en bedoeld: Preventief behandelen, voordat alles agv aftimmeren /inrichten onbereikbaar wordt voor contrôle of behandelen in de toekomst (maar uiteraard wel bereikbaar blijft voor de diverse parasieten ....).

Voorbehandelen waarschijnlijk dmv een soort pluggen (in geboord gat) die met een chemisch middel onderdruk worden volgespoten. iedere 25 cm. Vraag locale behandelaars om uitleg en offerte. Zij kennen "hun streek" en de toe te passen middelen het beste.

Groet.

avatar#3940
Mensje_
Berichten: 7
Reacties: 54

#2 Geplaatst: 2006-09-18 18:13:03

Er zijn ook middelen die je er zelf op kunt spuiten of smeren. Wij hebben Xylophene staan voor dit doel, hoewel ik het eng spul vind en het nog niet heb durven gebruiken. Volgens de Brico was het HET middel. Hoe beter het werkt, hoe enger ik het vind. Het lijkt me niet gezond om dergelijke middelen te gebruiken in reeds bewoonde ruimten.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2006-09-18 22:33:05

beste ruud,

het is inderdaad aan te raden om voor je gaat timmeren houten construkties te behandelen met een anti-beestjes-middel.

het hangt er van af in welke streek je woont maar in het overgrote deel van zuidfrankrijk is de houtworm en boktor een plaag.

je kunt een bedrijf laten komen om dat voor je te doen maar je kunt ook zelf met een vloeistof zoals Xylophene spuiten.

dit kun je makkelijk doen met een drukspuit die men in de tuin gebruikt om onkruid te sproeien (zijn speciaal daarvoor te koop)

bescherm je goed en gebruik een masker.

groet,

cees

ebenisterie/meubelmakerij

cees4you@hotmail.com