Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Biologisch zwembad

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2006-09-21 21:15:53

dag allemaal,

wij willen bij ons huis een zwembad aanleggen, maar door de regelgeving van de gemeente mag ik geen betonnen of polyester zwembad bouwen, dus alleen maar een houten opbouwzwembad.

maar..... dat wil ik niet dus keek ik verder.

nu heb ik een biologisch zwembad gezien dat (bijna) geheel onderhouds vrij is.

simpelweg houd de beplanting het zwembad schoon.

is er iemand hier die dit kent en/of ervaring heeft met deze zwembaden ?

kijk eens op de site http://www.bioteich.fr

graag een reactie.

Cees.

Ebenisterie/meubelmakerij

17230

Andilly

avatar#323
antonia
Berichten: 25
Reacties: 392

#1 Geplaatst: 2006-09-22 10:41:11

Wij zijn ook in de orientatie fase, geen ervaring nog dus. Maar ken je deze sites?
http://www.aquastyle.nl/vijver/zwemvijver.htmlhttp://www.vaantjesboom.be/FLASH/Index_content.html De oprichter van vaantjesboom heeft ook een boek geschreven , gegevens zullen wel op zijn site staan.nog een boek: Een eigen zwemvijver, Wofram Franke ISBN 90-447-1271-3 Ben benieuwd hoe het verder gaat! Antonia

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2006-09-22 18:15:45

hallo antonia,

ik heb even op de sites gekeken, maar een daarvan kende ik al.

ik vroeg eens aan dat bedrijf of ik geen blauw plastick kan gebruiken, en dat kon niet want het werd groen, nou, als blauw plastick groen wordt wordt zwart plastick dat ook, alleen je ziet het niet.

welnu, ik heb een chambre d'hotes, en ik zie mijn gasten nou niet een twee drie in een vijver zwemmen, ik ben dus bang dat ik dan een verkeerde aanschaf doe.

maar.......

wat is nu het geval, de ruimte die men gebruikt als natuurlijk reservaat is te klein, althans, dat zegt men bij bioteich.

want, een zwembad van 40 m2 heeft een vijver nodig van op zijn minst ook 40 m2, en dan wel met een waterval om zuurstof te maken anders trek je het niet.

nu zie ik dus bij bioteich wel van die mooie blauwe zwembaden met lampjes en zo, dus......

wat is er nu waar ?

een zwembad aan laten leggen kost me meer dan 40 duizend euries, nou dat doen we dus niet, maar..... ik heb nu een bedrijf dat een folie (officieel zwembadfolie) voor me wil en kan maken voor het hele bad, inklusief de vijver, en dat kost me aanzienlijk minder, maar, stel dat de hele handel groen wordt, zit ik weer met de gasten die niet willen zwemmen.

dus........ vandaar dat ik mensen zoek die dit kennen.

in december is er een beurs in parijs waar ik in iedergeval wil gaan kijken, maar tot die tijd......

Cees.

Ebenisterie/meubelmakerij

17230

Andilly

avatar#323
antonia
Berichten: 25
Reacties: 392

#3 Geplaatst: 2006-09-23 11:46:22

Hallo Cees, ik zal nog eens zoeken, ik heb weleens een verhaal op internet ( in het Frans) gezien van een Engelsman die zelf een biologisch zwembad heeft gemaakt in ZW Frankrijk en nu adviezen geeft.Dat bad is dacht ik eventueel te bezoeken.Nog een link: http://www.aquajardin.net/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=8Ik denk inderdaad dat het water in een biozwembad nooit zo helder wordt als in een intensief onderhouden blauwe bak. Het is meer vergelijkbaar met zwemmen in een schoon meertje.Het hangt van de gasten af of ze er in willen. Ik wel, maar mijn schoondochter griezelt van het idee dat er misschien ook vissen in zouden zitten.Die hoef je er natuurlijk niet in uit te zetten, maar ik heb maar niet verteld dat een slang zeker niet onmogelijk is...Antonia

avatar#3958
allroundklusmevrouw
Berichten: 1
Reacties: 3

#4 Geplaatst: 2006-09-23 12:36:32

Hallo Cees even een reactie op jou vraag over biozwembad. Ik lees dat jij geen betonnen zwembad mag maken en dat een opbouw geen optie is.Maar wist jij ook dat een "opbouwzwembad" ook een "inbouwzwembad" kan zijn?.Met andere woorden dat je alle maten  zwembaden daarin hebt?.Wij zijn namelijk bijna klaar met het aanleggen van een zwembad van 5 meter doorsnee(je hebt ze ook veelgroter ) en daarvan is de wand bekleed met liner. Is beslist zelf te doen maar je kunt het ook laten doen. Dit zwembad is inclusief zuiveringspomp.UV lamp (minder chloor nodig),verlichting,trapje. Skimmer. Echt een schitterend zwembad. Hoop dat je iets kunt met deze informatie.Groetjes Hendrikje.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2006-09-24 13:59:34

hallo alroundklusjesmevrouw en Antonia,

 

als eerste, een houten opbouwzwembad mag je inderdaad ook inbouwen, maar..... er moet 65 centimeter boven de grond blijven staan, dus, ook al heb je een bad van 2 meter diep, dan nog staat er altijd een bak van 0.65 boven de grond, en dat vind ik juist niet mooi.

nu ga ik, althans, dat is de bedoeling, een zwemvijver maken, en daarvoor heb je geen vergunning nodig, en....... een vijver staat niet boven de grond, geen 0.65 centimeter, nee nog geen 3 centimeter, dus !

maar wat ga ik nu doen, of wil ik gaan doen, ik ga inderdaad een houtenbak kopen, of zelf maken, daarin laat ik de liner zakken, ik koop een andere liner van een halve meter diepte en die laat ik er aan lassen (totale kosten van een liner voor deze twee baden is ongeveer 1200 euro, dus is te doen) en dan heb ik dus een blauw natuurlijk zwembad.

en ehhh, als de marie komt om te kijken ziet hij niets anders dan een natural piscine.

ik heb op de site gekeken van aquajardin, maar ook daar alleen maar zwart plastick.

waarschijnlijk komt het omdat de blauwe liner niet per rol leverbaar is, en zwart is er in alle afmetingen op rol leverbaar.

want waarom adverteert bioteich wel met blauw, en alle anderen niet ?

over beestjes valt te twisten, in een gewoon zwembad heb je ook slangen, die vallen er in, maar kleinere beestjes hoeven er niet in te zitten, want immers, die zoeken altijd de omgeving van de planten.

vissen en al die toestanden wil ik er toch niet in hebben, dus het zal alleen maar een plantenvijver worden.

men (bij bioteich) verzekerd me dat er geen dieren en viezigheid in komt, mits, en daar gaan we weer, de vijver moet groot genoeg zijn, en het water moet stromen.

nou ja, ik ben opgegroeid aan de oevers van de rijn, en daar kon (kun) je de bodem zien, en geen enge diertjes, dus er zal waarschijnlijk toch wel een kern van waarheid in zitten.

waarom ben ik dan toch nog zo huiverig ?

het is net zoals jouw schoondochter, ik vind zwemmen tussen de beesten smerig, en waarschijnlijk, hoogstwaarschijnlijk, mijn gasten ook.

het zal me wat zijn als ik honderd vierkante meter kostbare tuin omploeg en het werkt niet. alle werk voor niets geweest.

we gaan aanstaande zomer open met onze chambre d'hotes, dus ik heb geen tijd meer voor een gokje, dat is het.

van 2 tot 10 december is er een beurs in parijs, salon de piscine.

Cees.

Ebeneisterie/Meubelmakerij

17230

Andilly