Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Lijfrente

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2006-09-25 11:11:22

Ik weet, dat er een uitspraak is geweest inzake de fiscale belastbaarheid van een uitkering van een koopsompolis.

Mijn vraag: mag de NL overheid die uitkering nu wel of niet belasten 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2006-09-25 13:19:19

Humprhy,

Er is vgls. mij hier een draadje waarin dat behandeld is: even zoekfunctie gebruiken.

Ik ben geen fiscalist maar kan zomaar bedenken dat indien iemand belastingvoordeel heeft genoten bij de opbouw van een lijfrente in NL er geen ontkomen aan is dat je de ned.fiscus ook moet betalen bij het vrijkomen er van. Of je wel of niet in het buitenland zit doet dan m.i. niet terzake: Zalm moet zijn geld 'terug' hebben!

Paul

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2006-09-25 14:22:12

Paul, waarom reageer je eigenlijk? Om jezelf te zien staan of zo?

In jouw redenering zou ik over de lijfrente ook geen premie ZVW hoeven te betalen en uiteraard ook geen belastingen in Frankrijk.

Gezien jouw opemerkingen ben je inderdaad fiscaal niet erg op de hoogte. Ik hoop dat je beter sax speelt?

Maar desondanks, bedankt voor de moeite.

Humphry 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2006-09-25 16:36:48

Hoi Humphry,

Jij doelt op het onderstaande en je vraagt je af wat dat betekent voor een lijfrente/koopsompolis:

Rechtbank Breda heeft onlangs wederom beslist in een zaak over de Nederlandse conserverende aanslag bij emigratie. In deze zaak stond centraal een door Nederland opgelegde conserverende aanslag over de waarde van de pensioenrechten van een Nederlander die naar Spanje emigreerde. Evenals in een eerdere zaak van gelijke aard (waarbij het ging om een emigratie naar Frankrijk) oordeelde de Rechtbank dat Nederland met het opleggen van deze conserverende aanslag in strijd handelt met de bepalingen van het belastingverdrag tussen Nederland en Spanje en met het internationaal geaccepteerde en in het Weens Verdragenverdrag vastgelegde principe van goede verdragstrouw.

Verwacht evenwel geen antwoord op deze site, want dat gaat velen het petje te boven en je maakt je dan alleen maar boos of de nietzeggende reacties.

Groet

Juannes2 

avatar#3419
wim80
Berichten: 2
Reacties: 13

#4 Geplaatst: 2006-09-25 18:50:30

ik ben geen fiscalist maar een simpel mens en ben drie jaar geleden naar frankrijk geemigreerd.

Maar de belastingdienst deed mij wel schrikken want ik kreeg vorige week een z.g conserverende aanslag op opgenomen pensioen rechten. De aanslag was verhoogd met rente over drie jaar!

Op de aanslag staat vermeld dat men bezwaar kan maken op de berekende rente en je automatisch uitstel van betaling krijgt???

Toch even gebelt...... nee mijnheer de belasting ik heb geen pensioen opgenomen bij mij vertrek!!! Het antwoord was dat ik automatisch onbeperkt uitstel van betaling kan verwachten en de rente uiteraard niet verschuldigd ben??

De belasting maakt het je wel makkelijk en bezorgt je wel hartkrampjes!

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2006-09-25 19:18:58

Wim,

Ik zou maar eens kontact opnemen met PWC (Price Waterhouse..), want de belastingdienst zit hier helemal fout: die conserverende aanslag moet ingetrokken worden, want nu zit je bij het minste geringste fout met een probleem en moet je toch betalen. De rechter heeft gesproken en de aansla onwettig verklaard. Zie:

http://www.nl.pwc.com/extweb/bn/taxnews.nsf/public/DF50662

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2006-09-25 19:24:17

Humprhy,

Mijn eerste verwijzing was naar de zoekfunctie op dit forum. Gelukt?

Mijn opmerking heb ik beperkt tot mijn persoonlijke mening.

Ben inmiddels wel benieuwd of je kan 'ontkomen' aan Zalm.

Groet,

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2006-09-26 08:16:47

Paul,

Primo, er staat niets hierover op het forum en secundo: je kunt beter zwijgen als je niet begrijpt waarover het gaat of wat de draagwijdte van jouw opmerkingen is. Je gedraagt je als een gemiddelde nederlandse politicus: praten over zaken waar ze geen verstand van hebben en waar ze nooit mee in aanraking zijn geweest.

Een ander formulid schreef mij - met wat adviezen - een email:

Daarom was ik - evenals jij Humphry - zo kwaad op zo'n'n onbenul als forumlid Paulsax, die in zijn onnozelheid niet weet waarover hij praat, maar toch zonodig zijn domme mening wil geven.

Ik ben het daar mee eens. Ook in je laatste reactie geeft de opmerking 'ontkomen aan Zalm' al aan. dat je er niets van weet en begrijpt.  Ook de rechter vond twee maal achter elkaar, dat de belastingdienst zijn boekje tebuiten is gegaan. Ik ga je het niet uitleggen, maar je voelt wel aan dat ik redelijk boos op je ben.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#8 Geplaatst: 2006-09-26 08:28:55

Een beetje off topic , maar voor degenen die het slachtoffer zijn, maar al te werkelijk:

De zwakste en onbetrouwbaarste schakel: de Overheid. Vandaag zeggen ze dit en morgen zeggen ze dat. Bovendien zorgen ze zelf zeer goed  voor schone handen.

http://www.alternet.org/rights/42093/ en zorgen ze vooral goed voor zichzelf. Dat zag je ook zo duidelijk gebeuren bij de ZVW. Zelfs in het heetst van de strijd opgeven een een burgemeestersbaan kiezen. Is dat gedreven volksvertegenwoordigersgedrag of is dat het nastreven van eigenbelang?

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#9 Geplaatst: 2006-09-26 09:25:41

Beste Juannes/Humphry,

Waarom maak je je nu zo kwaad?
Iemand probeerde je te helpen, ik kan werkelijk niet constateren dat je een mening opgedrongen krijgt.
Waarom neem je dan niet zelf met je vraag contact op met PWC ?

Ten tweede: waarom schrijf je onder verschillende namen reacties aan jezelf? 
Of is het toeval dat jullie hetzelfde e-mail adres hebben: Juannes@orange.fr

Take it easy boy, geniet een beetje dan hier zuur te doen.

Rob.avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#10 Geplaatst: 2006-09-26 10:10:31

Emailadres is een beveiligd-adres, dat door meerdere mensen wordt gebruikt. Anderen nemen daar een hotmail adres voor.

Waarom ik bozig reageer, is omdat een groep op dit forum zo gemakkelijk ingaat op punten van anderen, terwijl ze niets te zeggen hebben. Alleen maar om hun naam te zien, of zo? Die hele kwestie, over de aanslag van de belastingdienst is erg ingrijpend en onterecht en heeft grote gevolgen voor betrokkenen.

Jouw suggestie over PWC bellen is er weer zo een: 80 % van de mensen die hier een vraag stellen zouden kunnen volstaan met het kopen/ophalen van een eenvoudig gidsje bij Mr Bricolage. dat schrijf je toch ook niet, terwijl een advies vragen aan PWC veel kan kosten, Daarom vraag je of anderen misschien advies hebben.

Dus, boy, denk eens na voordat je reageert, vragers zitten niet te wachten op nono reacties.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#11 Geplaatst: 2006-09-26 10:11:14

Rob,

Trek het verder niet persoonlijk aan. Het is nu wel duidelijk, dus kunnen wij erover stoppen en de ergenis niet verder doen toenemen.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#12 Geplaatst: 2006-09-26 21:25:32

Het vervolg van het verhaal van WIM80, als vermeld elders op deze site:Elke Nederlander die emigreert of geemigreerd is krijgt automatisch een conserverende aanslag.Als hij of zij het opgebouwde pensioen NIET opneemt of heeft opgenomen hoeft men niet op de aanslag te reageren of bezwaar aan te tekenen. De aanslag vervalt dan op de leeftijd van 65 jaar!!!!MAAR...... als men wel zijn opbouw heeft opgenomen verwacht de belasting dat je de aanslag betaalt (je krijgt wel kwijtschelding van de revisie rente) tenzij...... je procedeert waarna de rechter de aanslag vernietigtM.a..w iemand die een aanslag ontvangt, en van niets weet en dus niet procedeert betaalt een onwettige belastingaanslag. Grapje van Zalm???Deze redenering van de specialist betreft opgebouwd pensioen. Voor lijfrentes is het weer anders!

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#13 Geplaatst: 2006-09-27 10:09:19

Humphry e.a. 

Excuses, indien ik op tenen heb gestaan. Heb me blijkbaar verkeerd gedragen met mijn reactie.

Wel vreemd dat er dan gelijk een term als onbenul wordt gebruikt.

Succes!

Paul

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#14 Geplaatst: 2006-09-27 16:48:46

Excuses aanvaard. En dat 'onbenul' hoort bij boos zijn en uit de slof schieten. Wij hoeven elkaar niet altijd met zachte handschoenen aan te pakken.

Deze site moet ook niet het karakter krijgen van obligate opmerkingen. Daar heeft niemand wat aan. Je reageert alleen als je iets kunt bijdragen: beten geen reactie dan een obligate reactie. Boze reacties moeten worden voorkoemen, want die leiden de aandacht alleen maar af.

Groet

Hu.