Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

EDF: geld terug?

Auteur Bericht

avatar#2998
Capitelle (Nils)
Berichten: 21
Reacties: 131

#0 Geplaatst: 2006-09-26 20:34:36

Hallo allemaal,

Ik krijg net een cheque van EDF. Ik vreesde eerst dat ik dat bedrag moest betalen, maar het lijkt andersom. Het kan niet een teveelbetaald voorschot zijn. Daarvoor is het bedrag te hoog. Er staat:

'remboursement client tpr'

1. heeft iemand dit ook meegemaakt of ben ik de enige gelukkige?

2. Hoe incasseer je een franse cheque. Kan ik die gewoon afgeven aan de balie van mijn bank en storten ze het dan op mijn rekening aldaar of kan ik naar iedere bank en dan contant incasseren?

Groet,

Nils

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#1 Geplaatst: 2006-09-26 21:02:47

Beste Nils,

Een remboursement is inderdaad een terugbetaling ... tpr is een afkorting die ik niet ken, komt misschien van temporaire ofzo? (ben je tijdelijk klant geweest bij EDF?!) of misschien is het wel tarif pro rata (ik zeg ook maar wat ...).  Normaal gesproken krijg je van EDF ook een factuur waarop het een en ander als het goed is aangegeven staat en aangezien je blijkbaar niet via automatische incasso betaalt kunnen zij eventuele terugbetalingen alleen per chèque doen.

Een Franse chèque is in de meeste gevallen alleen te incasseren bij een Franse bank op een Franse bankrekening. Ervan uitgaande dat je een Franse bankrekening (La Banque Postale is tegenwoordig ook een bank, dus geen uitzondering nodig in dit zinnetje ;-) hebt kun je inderdaad gewoon met je chèque en de referenties van je bankrekening (ofwel een RIB / RIP ofwel je carte bleue) naar je bank gaan en vragen of ze de chèque op je rekening willen storten. Je zet dan je handtekening (en in sommige gevallen je rekeningnummer en de datum) op de achterkant en enkele dagen later staat het geld op je rekening :)!

Groeten,

Thomas Vergouwen 

avatar#2998
Capitelle (Nils)
Berichten: 21
Reacties: 131

#2 Geplaatst: 2006-09-26 21:23:18

Hallo Thomas,

Ik had wel een paar weken bouwstroom, maar dat werd gewoon van mijn Franse rekening afgeboekt. Ach, ik zie wel. In dit soort situaties ga je niet direkt klagen!

Ik ga binnenkort wel eens langs bij m´n franse bank. Dat zal wel goed gaan.

dank en groet,

Nils

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#3 Geplaatst: 2006-09-26 22:52:59

Nils,

zou het terugstorting van de borg voor de hardware van de bouwaansluiting geweest kunnen zijn?

Christian v.K.

avatar#2998
Capitelle (Nils)
Berichten: 21
Reacties: 131

#4 Geplaatst: 2006-09-27 08:45:44

Christian,

Ik heb wel meebetaald aan de aanleg van de leidingen, maar volgens mij zat daar geen borg voor de tijdelijke voorziening in. Het bedrag is ook geen 'rond bedrag' zoals je je dat kunt voorstellen bij een borg. Misschien dat de aanlegkosten te hoog waren ingeschat.

Gelet op jullie reacties hoef ik dit dus niet ieder jaar te verwachten!

Nils

avatar#2998
Capitelle (Nils)
Berichten: 21
Reacties: 131

#5 Geplaatst: 2006-10-10 10:08:59

Nou, het is inmiddels duidelijk geworden.

Voor de aanleg van de leidingen moesten we EDF een flink bedrag betalen.Dat hebben we ook gedaan, ondanks dat iemand op deze site meldde dat je helemaal niets heeft te betalen voor aanleg van EDF buiten je perceel.

(terzijde: ook FT vraagt voor de aanleg buiten het perceel een kostenvergoeding, dat is gebruikelijk, heb ik inmiddels vernomen. De leidingen op eigenterrein heeft de aannemer gedaan)

Nu kregen we vlak na de cheque een definitieve nota voor de aanleg toegezonden van de leidingen. Tot op de cent(ime) is de cheque het verschil tussen oud en nieuw. Toch leuk,zo'n onverwachte teruggaaf. Omdat we het geld destijds hadden overgeboekt vanuit NL, had EDF onze franse rekening (nog) niet. Wellicht vandaar deze vorm van retourneren.

Inmiddels krijgen we om de maand een afrekening, gebaseerd op het werkelijk verbruik. Vraag daar maar eens om bij ENECO!! Die gaan weer terug naar de oude tijd: ze installeren nu in bepaalde Rotterdamse wijken de chipmeter. net als je pre-paid telefoon, moet je met een kaarte je gastegoed 'opwaarderen'. Geen geld, gas uit.....

Nils