Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Studeren in Frankrijk

Auteur Bericht

avatar#3982
erik_student
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2006-09-30 12:33:19

Ik heb na mijn studie 5 jaar gewerkt en ben nu toegelaten om te beginnen aan een MBA studie in Frankrijk (Fontainebleau wat vlakbij Parijs ligt). 

Deze studie duurt een jaar en begint in januari. Gedurende deze studie zal ik geen inkomsten uit arbeid ontvangen: ik ben dus STUDENT in frankrijk waarbij ik GEEN INKOMSTEN uit arbeid heb.

Ik heb al een huis gehuurd (in Bourron-Marlotte), maar heb eigenlijk de volgende vragen:

1. Is het nodig dat ik mij in Frankrijk registreer? En zo niet, wat is gunstiger, me registreren in Nederland of Frankrijk? 

2. Ik heb een auto welke op nederlands kenteken staat. Het bouwjaar van deze auto is 2002. Moet ik deze auto importeren in Frankrijk of kan ik op Nederlands kenteken blijven rijden? Of is het juist gunstig om deze auto te importeren in Frankrijk en deze na een jaar weer te herinvoeren in Nederland (het is een Diesel en ik weet niet of er een voordeel is met wegenbelasting Frankrijk <-> Nederland).

3. M.b.t. de ziektekostenverzekering? Wat is het gunstigste om te doen. Ik las dat het mogelijk was om bij mijn Nederlandse ziektekostenverzekeraar een E128 formulier ("European Card of Medical Insurance) aan te vragen. Mijn ziektekostenverzekeraar raad mij echter aan om een extra verzekering (buitenland verzekering) te nemen? Wat is jullie ervaring hier? 

4. Zijn er nog andere verzekeringen die ik vanuit Nederland moet regelen?

Alvast bedankt voor de hulp! 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2006-09-30 17:36:27

Erik,

1. je kunt en hoef je niet  inschrijven/registreren in Frankrijk.

2. In Frankrijk kennen wij geen wegenbelasting. Door 'Maastricht' kun je gewoon blijven rijden met jouw NL kenteken. Herinvoeren naar NL moet je nooit doen.

3. Europa-kaart geldt alleen voor vakantie en dan nog alleen voor noodhulp.

Jij moet gewoon een buitenland verzekering nemen. Dank zij meneer Hoogervorst zal dit een dure aangelegenheid zijn. Je kunt navragen of je niet in aanmerking kan komen voor de CMU (Couverture medical Universelle), die speciaal voor mensen zoals jij is ingesteld. Navragen bij CPAM, NL-Ambassade, FR-ambassade, Universiteit, misschien iemand op deze site Zoek maar op deze site met "CMU"

4. WA met europadekking?

Succes met jouw studie en werk tot 1/1//2007 hard aan je frans.