Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

kosten aanleg septic tank aftrekbaar voor belasting?

Auteur Bericht

avatar#3356
harold
Berichten: 37
Reacties: 42

#0 Geplaatst: 2006-10-02 11:27:01

Hoi, 

Ik moet op termijn een nieuwe septic installatie laten plaatsen, de kosten daarvan zijn rond de 7000 euro, mijn vraag is als ik wacht tot ik binnen enkele jaren in frankrijk ga wonen en het dan laat doen zijn de kosten dan aftrekbaar bij de franse fiscus?

Ik neem aan dat er geen subsidie op te krijgen is?

vr. gr. Harold

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2006-10-02 19:43:50

Nee, de Franse overheid verschaft noch subsidie noch belastingaftrek voor een fosse septique of de nu toegepaste fosse à toutes eaux. Tant pis (heeft niets te maken met de wc).

Wim

avatar#323
antonia
Berichten: 25
Reacties: 392

#2 Geplaatst: 2006-10-03 10:16:06

Op de voorlichtingsbijeenkomst in ons dorp over de fosses werd gemeld dat er een beperkte subsidiepot was, bedoeld voor de allerergste/hinderlijkste/meest vervuilende gevallen. Men wilde niet verder in details treden over het hoe of wat.Informeren bij de mairie denk ik. Ik had de indruk dat de subsidie vooral is bedoeld om wantoestanden te bestrijden en dus afhangt van de bestaande situatie, niet van het al dan niet principale woning zijn. Misschien maak je een kans als je rechtstreeks loost op het beekje dat door het dorp loopt ofzoiets.
Antonia