Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

adsl+telefonie via neuf zonder abonnement..???

Auteur Bericht

avatar#3356
harold
Berichten: 37
Reacties: 42

#0 Geplaatst: 2006-10-03 17:24:38

Hoi,

Als ik op de site van neuf het nummer van de in ons gehucht wonende buurvrouw intik krijg ik het volgende:

vos appels vers les fixes en france et dans 32 pays illimites 24h/24 et 7j/7 sans

abonnement telephoniquw.

Begrijp ik het goed dat ik ook naar vaste franse en buitenland(32 landen) onbeperkt

kan bellen zonder een abonnement bij france telecom?

Ik kan dus rechtstreeks een aansluiting voor telefoon en adsl krijgen via neuf??

vr. gr. Harold

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2006-10-03 18:38:41

Tik in de zoekmachine van het forum (dus niet van de website) het trefwoord dégroupement in en je zult een hele discussie vinden over de vraag wel of niet abonnee worden bij FT.

Wim

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#2 Geplaatst: 2006-10-03 20:52:58

Beste Wim,

Dat je een hekel hebt aan France Télécom is inmiddels wel duidelijk, maar ... dit is geen antwoord op de vraag ...

Verder is het woord "dégroupement" niet het juiste woord want het resultaat is dan: Er zijn geen berichten die aan het zoekcriteria voldoen.

(da's trouwens ook nog een taalfout: het zoekcriteria ;-) 

Groeten,

Thomas Vergouwen

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2006-10-03 23:08:56

Samen met de grootste Franse consumentenorganisatie Que Choisir, ben ik van mening dat France Télécom inderdaad een beroerd bedrijf is. Als het bedrijf zijn gang zou kunnen gaan, zouden de consumenten nog schandaliger geschoffeerd kunnen worden, dan thans het geval is. Overheid en consumentenorganisaties zorgen ervoor dat de plunderingen nog tot redelijke proporties beperkt blijven. Ik refereer aan de honderden miljoenen euro's boetes die de drie Franse operateurs opgelegd hebben gekregen wegens verboden prijsafspraken.

Inderdaad is het opgegeven zoekwoord niet juist, het moet zijn dégroupage. En de mannen van de techniek, die niet allen literatoren zijn, zal ik vragen hun taalfoutje te herstellen.

Ik begrijp, beste Thomas, dat je wat pissig bent over de bejegeningen rond jouw werkgever, maar hij maakt het er ook wel naar.

Wim

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#4 Geplaatst: 2006-10-03 23:49:41

Zo makkelijk word ik niet "pissig" hoor, maar het valt me wel erg op dat je de laatste tijd niet echt onpartijdig meer bent in je berichtgeving. Wat ik helaas mis zijn vergelijkingen met eventuele slechte ervaringen met alternatieve aanbieders. Als je op diverse Franse fora kijkt zijn die toch echt nog meer aanwezig, dus vandaar dat ik van de gelegenheid gebruik wilde maken om toch even een tegengeluidje te laten horen.

Ook ik ben natuurlijk niet onpartijdig aangezien het inderdaad om mijn werkgever gaat en ik dus persoonlijk geen ervaring heb met de diensten van onze concurrenten, maar ik heb wel vele vrienden die verschillende aanbieders hebben en die met concurrenten van France Télécom grotere problemen hebben.

Overigens vind ik het vreemd dat je een boeteverhaal met betrekking tot zogenaamde prijsafspraken binnen mobiele telefonie naar boven haalt in een discussie over Internetdiensten via ADSL ...

Sans rancune (as usual :-),

Thomas Vergouwen 

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#5 Geplaatst: 2006-10-04 00:04:36

Om onze kleine discussie wellicht af te sluiten: ik heb herhaaldelijk moeten berichten over de vernietigende oordelen over de kwaliteit van de dienstverlening van free.fr. Deze 'alternatieve aanbieder' bakt er weinig van.

Het boeteverhaal moest ik aanstippen om aan te geven dat 'de grote drie' een kennelijke minachtig tegenover de consument koesteren, die zijn weerga niet kent.

Wim

avatar#3356
harold
Berichten: 37
Reacties: 42

#6 Geplaatst: 2006-10-04 10:04:50

Wim en Thomas bedankt voor de reacties, ik dacht gisteren eerst dat het aan mij lag dat ik niets kon vinden maar nu vind ik wel 3 items maar geen antwoord op mijn

vraag.

Ik heb op dit moment geen telefoon abonnement, als ik nu bij neuf van die aanbieding gebruik wil maken, krijg ik dan via neuf ook een tel nr en heb dus dan geen vaste abonnements kosten ook nog per maand bovenop aan france telecom te

betalen?

Harold 

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#7 Geplaatst: 2006-10-04 18:13:31

Zo is het.

Wim

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#8 Geplaatst: 2006-10-04 18:55:58

Met als enige extra voorwaarde dat er een bestaande telefoonlijn is (niet aangesloten in dit geval, maar waar nog wel een nummer van bekend is ...)

avatar#3344
Kees
Berichten: 12
Reacties: 180

#9 Geplaatst: 2006-10-07 13:13:25

Ik heb net van Tele2 vernomen dat we nu volledig gedegroupeerd zijn en nu adsl en ongelimiteerd kunnen bellen via Tele2 zonder een abonnement bij FT.

(Momenteel bellen en internetten (ADSL)we ook al via Tele2, tot tevredenheid.)

Gedegroupeerd loopt bellen dan niet meer via de uitrusting van FT, maar via internet en uitrusting van Tele2, als ik het goed begrijp.

Nu heb ik 2 vraagjes: 

1) Is de kwaliteit van het bellen dezelfde als via FT?

2) Ik betaal nu zo'n beetje dubbel (aan Tele2 + FT) dan wat Tele2 me nu aanbiedt. Zitten er addertjes onder het gras?

Kees

avatar#1764
Nanda
Berichten: 13
Reacties: 30

#10 Geplaatst: 2006-10-15 12:06:20

Heeft iemand inmiddels ervaring met adsl + telefonie van neuf? Harold misschien?

Hoe gaat het bijvoorbeeld bij storingen nadat ik France Telecom is opgezegd?

Nanda

avatar#3597
Herman
Berichten: 12
Reacties: 75

#11 Geplaatst: 2006-11-20 13:57:29

Beste Thomas,

Ik ben in afwachting van de overdracht van mijn aangekochte huis in Cierges sous Montfaucon. Ik ben zelfstandige (interimmer) en in tijden dat ik wellicht geen opdracht heb wil ik sowieso zo veel mogelijk in Frankrijk zijn. Ik heb daarom straks in ieder geval behoefte aan een internetaansluiting en liefst ook een telefoonaansluiting, maar zonder dat daar vaste abonnementskosten voor nodig zijn, want ik zal ook grote delen van het jaar daar niet aanwezig zijn! Nu las ik in de discussie hierboven iets over adsl en telefonie via neuf, dat me daarom wel interessant leek. Jij schreef daarbij echter:

"Met als enige extra voorwaarde dat er een bestaande telefoonlijn is (niet aangesloten in dit geval, maar waar nog wel een nummer van bekend is ...)"

De bewoner van het aangekochte huid is ongeveer drie jaar geleden overleden, dus zijn telefoonnummer is niet meer terug te vinden (als hij er ooit al een gehad heeft). Hoe kan ik er achter komen of er op dat adres nog een vaste telefoonlijn ligt? En zijn er voor mij alternatieven, ook als er geen vaste telefoonlijn meer ligt?

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#12 Geplaatst: 2006-11-20 22:44:33

Hallo Herman,

De enige manier om dan de referenties van de eventueel bestaande telefoonlijn terug te vinden is het bellen naar het gratis nummer 1014 vanaf die telefoonlijn. Dan zul je hem dus wel eerst zelf fysiek moeten vinden en er een telefoon op aan moeten sluiten. Het kan zijn dat de telefoonlijn te lang buiten gebruik is geweest en helemaal niet meer aangesloten is. In dat geval is de kans klein dat neuf er iets mee kan zonder dat je eerst een nieuwe telefoonlijn aanvraagt ... ook als er geen telefoonlijn is, is dat uiteraard eerst nodig ...

Overigens een Internetaansluiting noch een telefoonaansluiting zonder vaste abonnementskosten bestaan niet (met uitzondering van een Internetaansluiting met een gratis inbelabonnement, maar dan hebben we het niet over ADSL en dan zul je toch nog een telefoonlijn nodig hebben ...).

Groeten,

Thomas Vergouwen 

avatar#3597
Herman
Berichten: 12
Reacties: 75

#13 Geplaatst: 2006-11-20 22:58:06

Dank  voor je reactie Thomas,

Ik zal dus mijn ongeduld nog even moeten bedwingen tot ik de sleutel van het huis in handen heb gekregen. Is er wel een manier om er vast achter te komen of er een mogelijkheid van ADSL is. Ik heb wel het nummer van de zoon van de overleden eigenaar in dezelfde plaats en zoals ik reeds eerder meldde is dat een plaats van 50 à 60 inwoners, dus verschillende centrales zullen er wel niet zijn :-)

Je schreef:

Overigens een Internetaansluiting noch een telefoonaansluiting zonder vaste abonnementskosten bestaan niet (met uitzondering van een Internetaansluiting met een gratis inbelabonnement, maar dan hebben we het niet over ADSL en dan zul je toch nog een telefoonlijn nodig hebben ...).

Ik heb dus blijkbaar een abonnement nodig, ondanks dat ik er onregelmatig zal zijn. Heb je nog een advies ten aanzien van het soort abonnement, gelet op het feit dat ik er weinig zal zijn Een abonnement waarmee ik gratis naar alle vast nummers kan bellen spreekt me wel aan, als tenminste de kosten van het bellen naar mobiele nummers (in Nederland) daardoor niet extra duur is!

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#14 Geplaatst: 2006-11-21 21:49:56

Hallo Herman,

Je geduld zal inderdaad nog even op de proef gesteld worden ... de beschikbaarheid op een andere telefoonlijn in dezelfde plaats kan op zich wel een indicatie geven, maar geeft zeker geen zekerheid want er kunnen grote lengteverschillen zitten tussen de verschillende telefoonlijnen en met name de lengte bepaalt mede de beschikbaarheid van een ADSL-aansluiting (bij de alternatieve aanbieders bepaalt de plaats tevens meestal het tarief, bij Orange is het voor dezelfde snelheid overal hetzelfde tarief wanneer ADSL beschikbaar is). 

Mail me eventueel privé maar een telefoonnummer en dan zal ik je wel wat specifieke informatie voor die betreffende telefoonlijn terug sturen! 

Ik kan je helaas geen specifiek abonnement aanbevelen en ik denk dat er op dit moment nog geen enkel abonnement is wat beter geschikt is voor de situatie waarin je er niet altijd bent dan een ander abonnement. 

Groeten,

Thomas Vergouwen