Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Problemen met Huis Buren

Auteur Bericht

avatar#3993
verboon
Berichten: 7
Reacties: 11

#0 Geplaatst: 2006-10-04 09:51:43

Tja wat te doen met een huis wat gedeeltelijk aan ons huis is vastgebouwd,

maar waar de eigenaar van vertrokken is en geen onderhoud meer verricht. 

Na veel naspeuring het  nieuwe woonadres gevonden van de eigenaar.

Deze 2 maal aangeschreven maar geen reactie. 

Willen het huis graag erbij kopen ,maar als dat niet gaat kunnen we hem dan

dwingen de noodzakelijke reparaties uit te voeren.

Het dak is nu gedeeltelijk ingestort,dus begint er enige wateroverlast te ontstaan

Bestaat er zoiets als Bouw en woningtoezicht in frankrijk.?? 

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2006-10-04 17:50:15

Inderdaad moet je je in dit geval laten adviseren door een soort dienst als de bouw- en woningtoezicht. Deze wordt uitgeoefend door de DDE (direction départementale d'équipement) in jouw omgeving. Als je daar je verhaal doet, kunnen ze precies vertellen wat je rechten en plichten zijn, rond deze mitoyenneté.

Wim

avatar#2896
Jeroen B
Berichten: 4
Reacties: 74

#2 Geplaatst: 2006-10-06 22:54:47

We kunnen handen schudden. Wij zijn reeds 6 jaar bezig om de grond met daarop de ruine van het eens aan ons huis vastgebouwde buurhuis te kopen. 26 erfgenamen, van wie een aantal niet met elkaar overweg kunnen, zijn gemeenschappelijk eigenaar. De notaire wist ons afgelopen voorjaar te melden dat het nog 8 dagen kon duren of 8 jaar...

Ons huis had eveneens last van het ontbrekende buurhuis. Buurhuis is reeds 40 jaar geleden afgebrand. De nog brandbare restanten zijn in de decennia daarna in stukjes en beetjes in onze schouw verdwenen. Het betekende dat ons huis geen achtergevel had en gordingen die zich met luchthaken aan de wolken vasthielden. Er wilde dus weleens een pannetje van het vermoeide dak omlaag tuimelen.

Onze kelder, die zich onder de voormalige keuken van het ingestorte buurhuis bevond, gaf 3 jaar geleden de geest door het ontbreken van een deugdelijke afdekking. Dat betekende een zomer lang de kelder uitgraven en het opnieuw opbouwen van het booggewelf. Op het terrein van de buren? (verticale natrekking?)

heb ik daarna een betonnen plaat boven mijn kelder gestort.

Ondertussen heb ik in overleg met de notaire, omdat de toestand echt levensgevaarlijk begon te worden, een achtergevel geplaatst, en de dakconstructie vervangen en aangesloten op de nieuwe gevel. Of het allemaal mag weet ik niet, maar het leek me dat het gevaar groot genoeg was om deze ingrepen te rechtvaardigen. Heb nooit enig commentaar vernomen van de erfgenamen. Een paar daarvan komen soms kijken naar hun grondje. Nu een soort dechetterie avant le lettre. Wat de notaire verder nog meldde was het volgende:

De oppervlakte van de grond die we willen kopen van de "buurerfgenamen" is zo klein (ongeveer 15 bij 15 meter) dat de opbrengst voor de erfgenamen te gering is om de moeite te nemen op brieven en verzoeken van de notaire te reageren.

Ik ben nu van plan om via de notaire een brief te sturen aan alle erfgenamen waarin ik ze een genereus aanbod doe. (bemiddeling door de loco burgemeester, flessen jenever en vriendelijk handenschudden hebben tot dusver geen resultaat gehad) Onze enige hoop/geluk is dat de burgemeester een ander wrakkig pandje uit deze nalatenschap, dat naast de Marie staat, erg graag wil kopen om te slopen. Er schijnt een oude erfgename geldproblemen te hebben zodat ze wellicht gedwongen kan worden haar erfdeel te gelde te maken.

On vira

Jeroen B, 62

avatar#3302
dicck
Berichten: 15
Reacties: 282

#3 Geplaatst: 2006-10-07 00:39:51

On verra! :)

Wat een vreselijke toestand.

Koop in het vervolg een vrijstaand huis.