Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Over het forum en de website

Over het forum en de website

De plaats voor reacties op vorm en functie van dit forum en de website Wonen en leven in Frankrijk

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

E-mailadres wel of niet leesbaar in profiel?

Auteur Bericht

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#0 Geplaatst: 2006-10-08 18:31:15

Toen ik mijn profielpagina hier invulde, heb ik ook mijn E-mailadres ingevuld. Het lijkt mij namelijk nuttig dat men mij naar aanleiding van een topic of een reactie desgewenst ook privé kan mailen. Dit komt in de praktijk vaak genoeg voor.

Onlangs keek ik weer naar mijn profiel. Mijn E-adres bleek er voluit op de staan. Op bijna elk ander forum bestaat de mogelijkheid om iemand privé te mailen zonder dat het adres aan de openbaarheid wordt prijsgegeven. Ik vind dat een betere oplossing voor privé-mailcontacten omdat kwaadwilligen zo minder kans hebben om via je E-mailadres ook al je andere gegevens te achterhalen. Om over de belastingdienst nog maar te zwijgen...:-)

Ik vind dit eigenlijk niet ideaal maar vermoed dat het verwijderen van het adres uit je profielpagina tot gevolg heeft dat men je ook niet meer privé kan mailen. En die laatste optie wil ik toch ook in stand houden. Dilemma...

Zou het technisch mogelijk zijn om het ook hier zo in te stellen dat je via het forum iemand wel kunt bemailen maar dat je adres verder nergens in beeld komt? Of, anders gezegd, dat je adres wel bij het forumbeheer bekend is maar niet bij de bezoekers? Een alternatief zou kunnen zijn het scheppen van de keuzemogelijkheid (vinkje) om je adres in het profiel al dan niet zichtbaar te maken.

M.v.g.

Ivo 71

avatar#3228
casquil
Berichten: 1
Reacties: 20

#1 Geplaatst: 2006-10-08 18:58:11

Dag Ivo,

een oplossing is dat je meerdere emailadressen hebt.

Je kan heel wat adressen, voor noppes, aanleggen en die voor specifieke doelen gebruiken.

Ik heb een of meerdere  adres(sen) bij o.a. orange (niet zo best maar komt met de provider), google (ik kan je een uitnodiging sturen) en bij bv. www.walla.com.

Een adres is voor vrienden en bekenden. Een ander voor nieuwsbrieven etc. Voor zaken waar ik zo mijn bedenkingen bij heb gebruik ik mijn  "afvalputje". Blijkt achteraf dat e.e.a. wel bonafide dan volgt promotie vanuit het afvalputje.

Loopt het in het afvalputje de spuigaten uit, dan maak je een nieuw putje en kijk je naar het oude niet meer om.

Dag,

Boude

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#2 Geplaatst: 2006-10-08 19:57:41

Bedankt voor je reactie, Boude, ik heb al meerdere adressen. Maar dat lost het probleem niet op. Want met elk adres zit je bij een provider, en hebt bij die provider dus een IP-adres en via dat adres kun je worden geidentificeerd. Of je moet onder een valse naam met vals adres ergens een IP-account openen of zoiets maar dat vind ik een beetje al te grijs. En waarom van die ingewikkelde oplossingen als het misschien heel eenvoudig kan doordat  je in het profiel alleen sterretjes ziet inplaats van het adres zelf, net zoals het ook gaat met je wachtwoord bij het inloggen. 

avatar#3174
Sue
Berichten: 23
Reacties: 85

#3 Geplaatst: 2006-10-08 19:59:58

Ik adverteer wel eens op Marktplaats als ik iets over heb. Op de advertenties staat een knop met "neem contact op met de adverteerder". Door op deze knop te drukken kunnen mensen mij een mail sturen. Ze zien mijn adres pas als ik antwoord. En dat doe ik alleen als ik zie dat het in orde is.

Kan de technische man van dit Forum ook iets dergelijks maken?

Het is echt veel beter dan werken met verschillende Hotmail adressen. Want ook daarop komt na een poosje allerlij rotzooi binnen.

gr.

Sue

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#4 Geplaatst: 2006-10-08 20:05:15

Merci Sue, dat is nou precies wat ik bedoel te zeggen, alleen zeg ik het veel te ingewikkeld.

:-)

Ivo

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#5 Geplaatst: 2006-10-08 21:42:10

@Ivo @Sue: Ik ben het met jullie eens.

Ik steun jullie appèl aan de heren technici.

@Wim: Wat bij zoveel andere groepen mogelijk is zou ook voor onze heren technici geen probleem zijn.

Christian v.K.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2006-10-09 07:35:05

Vermoeiend hoor, om altijd om tegendraads te moeten zijn.

IP-adres

Het IP -adres is voor normale gebruikers geen vast adres, maar wordt iedere keer opnieuw toegewezen. Als je bijv. ASDL hebt en je maakt gebruik van een router of je hebt een server staan, dan wordt je ip-adres steeds toegewezen bij het aanzetten van die router en/of server. Probeermaar uit via http://www.lawrencegoetz.com/programs/ipinfo/ of http://www.whatismyip.com/

De eerste geeft - als je doorklikt - wat meer technische info over jouw eigen ip-adres en de laatste geeft wat meer algemene informatie.

Gevraagde verandering:

Ik denk niet dat deze site de forum leden zal willen laten knutselen aan de source. Bovendien moet niet worden vergeten, dat de software van de meeste andere site gekochte standaardsoftware is. Ik zou willen dat deze site naar die andere software overging, maar dan moet wel worden bedacht dat het specifieke weliswaar ouderwetse uiterlijk van deze site dan verloren is.

De supportafdeling van seze site kan hoogstwaarschijnlijk de gevraagde functionaliteit wel implementeren, maar als ze de source niet op de plank hebben liggen, dat zullen de forumleden hierboven verbaasd zijn van de complexiteit en de kosten van een goeduitgevoerde wijziging. Bovendien moeten alle emails moeten dan via Infofrakrijk worden doorgezonden.

Het grootste bezwaar van reageren op deze (en andere) sites is nog dat als je met google zoek naar je eigen alias, dat je dan een heleboel van je eigen droppings terugvind, ook de droppings op deze site. Als zoekt in het google archief zul je van je stoel vallen van verbazing.... Ik vindt mijn eigen droppings terug zelfs som in het russisch en chinees vertaald. Ik lees dan mijn alias en herkeen de tekst (nagenoeg altijd herkenbare computerprogramma source)

Beheerder: wat was het smoeleboek van InfoFrance? Ook dat staat nog ergens!

P

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2006-10-09 07:48:15

Kennelijk weer een en ander gewijzigd. Ik kan mijn zojuist geschreven text niet meer wijzigen. Flauw hoor, allemaal. Als dat zois, dan hang ik mijn pijp aan de wilgen.

In bovenstaande moet terugvind zijn terugvindt 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#8 Geplaatst: 2006-10-09 08:14:20

Ik kan de link smoelenboek+Inforfrance niet meer terugvinden, dus laat maar

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#9 Geplaatst: 2006-10-09 18:02:45

voor P (drs?): ik heb geen router en ook geen eigen server. Wel ADSL, die praktisch continu aanstaat. Ik denk dat verreweg de meeste gasten van dit forum net als ik gewoon een PC of laptop hebben met een draadje naar een modem en vandaar naar de telefoonaansluiting. In ruraal FR zijn zelfs inbelverbindingen nog schering en inslag en routers en eigen servers niet meer dan science fiction. Als ik je goed begrijp dan zal in dat geval dus NIET steeds een nieuw IP-adres worden toegewezen. 

In die situaties zal de forumganger dus wel via hun IP-adres kunnen worden opgespoord en blijft het gesignaleerde probleem onverkort van kracht. Tenzij een modem ook een router is, maar daarvoor weet ik er niet genoeg van af. Ik weet wel dat na het uit- en aanzetten van een modem sommige providers inderdaad een ander adres toewijzen. Maar om als verdediging tegen ongewenste zaken na elke e-mail je modem aan- en uit te zetten lijkt mij wel een beetje omslachtig.

Als overigens, zoals je stelt, je IP-adres zeer regelmatig zou veranderen dan begrijp ik niet hoe een forummoderator iemand een IP-ban kan opleggen. Die werkt dan toch alleen zolang je hetzelfde IP-adres houdt? Ook die gedachte kan best fout zijn en aan aan mijn kundeloosheid liggen, maar lijkt mij op zich niet onlogisch.

Van je betoog over het softwarematig al dan niet mogelijk zijn van het onzichtbaar maken van het E-mailadres op de profielpagina begrijp ik niets. Zal aan mij liggen, of aan de uitleg, kan ik niet beoordelen. Ik denk dat we dat maar aan Wim's techneuten moeten overlaten. Maar gezien de mogelijkheden op andere fora lijkt mij toch dat het technisch haalbaar moet zijn. We horen/merken het wel...

Het verhaal over een smoelenboek kan ik mij van het Frankrijkforum.nl herinneren, niet zozeer van dit forum. Misschien kun je daar de link terugvinden? De betrokkene wilde dat 'boek' toen op startpagina Frankrijk geplaatst krijgen. Of het hem gelukt is weet ik niet.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#10 Geplaatst: 2006-10-10 01:16:08

De vraagstelling over een smoelenboek kan ik niet zo plaatsen. Ik weet werkelijk niet waarover het gaat. Met de techniek ben ik in overleg om te bezien wat er allemaal nog mogelijk is. Ik geeft de pijp nog niet aan Maarten en hang zeker de lier niet aan de wilgen.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#11 Geplaatst: 2006-10-10 08:56:44

Smoelenboek:

het nadeel van internet is, dat zoveel links de revue passeren, dat je er alweer voorbij bent voordat je beseft dat je hem moet opschriven.

In de wilgen

Ik heb een wilg voor de serre staan en daar hang ik vanalles in en aangezien ik wat ouder aan het worden ben, hang ik er ook dingen in die er eigenlijk niet thuishoren. Maar mijn pijp? Het zou mij niet verbazen als hij daar werkelijk hing. 'K zal zo even gaan kijken.

ip-adres

Elke keer als je verbinding maakt, dan krijg je een nieuw ip-adres. Zie de link www.whatismyip.com en klik op de aanvullende info rechtsonder. Als je een modem gebruikt, inbelverbinding of ASDL, dan vebreek je elke keer de verbinding en krijg je dus elke keer een nieuw ip-adres. Ik dacht dat Franse Telecom, vraagje aan Thomas, na 20 minuten rust automatisch de verbinding met de router verbreekt, bij opnieuw inschakelen zal je misschien wel een nieuw ip-adres krijgen, maar dat weet ik niet zeker; wel als je jouw router handmatig uitzet. Het verhaal over schering en inslag klopt niet, zeker niet voor het Franse platteland. Als je de dekkingscijfers bekijkt van Franse telecom, dan is debit basse meer uitzondering dan regel en nagenoeg heel Frankrijk is gedekt einde 2006. 

In ieder geval IVO 71 heb je het niet goed begrepen..

een ip-ban

F.Y.I.  een ip-ban heeft dus alleen maar zin voor mensen die continue on line zijn en dus geen nieuw ip-adres krijgen na het verbreken van de verbinding. B.t.w. ALLE providers kennen een nieuw ip-nummer toe bij het tot stand brengen van de verbinding. Als je een ip-ban krijgt, dat ben je voor een korte tijd uitgesloten. Ook pornosites enz. maken gebruik van het beeidigen van een sessie op basis van het ip-nummer. 

Het automatisch uitzetten van een router is waarschijnlijk gedaan op de ip-pool van France telecom niet uit te putten en jouw tijdelijke ip-adres weer toe te voegen aan de piool voor algemeen gebruik.

Wellicht in de toekomst, bij IP5, zijn er zoveel nummers beschikbaar, dat iedereen zijn vaste nummer krijgt. Dat is pas eng. Dan moet je bij de postbank misschien ook je ip-nummer opgeven (zie discussie elders) of ze lezen het gewoon uit en slaan het op.

Onzichtbaarmaken emailadres en een voorzien om toch te kiunnen emailen

Jij en anderen denken vaak, dat dat wijzigen van software eenvoudig is, en daarom ook niets. Dat is het tegenoverstelde van de werkelijkheid. Software wijzigen is duur en in zekere mate riskant, omdat je dan juist fouten introduceert.

Dat moet je, IVo 71, kunnen begrijpen en wel eens eerder hebben gehoord.

Echt alles is technisch haalbaar alleen de kosten zijn de belemmering 

Edit mogelijkheid beperkter gemaakt

Waarom is dat niet doorgegeven aan de forumleden?

Ik vind het een enorme achteruitgang en een betutteling van hier tot Parijs.

Zonder de mogelijkheid zoals die voorheen was moet je je verhaal beperken tot one-liners. Als dat de bedoeling is?

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#12 Geplaatst: 2006-10-10 21:54:03

Ik neem aan dat de scribent van bovenstaande drs. P is? Ik stel het op prijs als men zich gewoon registreert en dat men enkele gegevens voor het profiel opgeeft.

De edit-functie is niet gewijzigd overigens voor geregistreerde gebruikers.

Wim