Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Armenia

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2006-10-09 11:33:01

Frankrijk neemt een positie in, die zeker tot een conflict met Turkije zal leiden.

De motivatie tot het opporen van het conflict, ook in Nderland, zou kunnen worden toegeschreven aan schuldgevoel met betrekking tot het negeren van de slangen tijdens de burgeroorlog in Spanje. Europa liet dat gewoon toe. Niet in haar eigen achtertuin, maar gewoon in de woonkamer, om het begrijpelijk te zeggen.

Het is wellicht van belang, dat forumbezoekers wat meer info hebben over een kwestie die nu zeer belangrijk is in de buitenlandse politiek.

Ik raad u aan onderstaande link te volgen om meerdere kanten van het konflikt te vernemen. Opzienbarende brief.

Zou ook reuzegoed zijn voor Wouter Bos en JP Balkenende.

http://nrc.nl/redactie/weblogs/wereld/artikel_handelsblad.doc

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2006-10-10 00:39:02

Wie bent U?

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2006-10-10 08:25:32

Een willekeurig formlid, die zich netjes afmeldt en zich weeraanmeldt als dat nodig is

avatar#3173
Guillaume le conquérant
Berichten: 63
Reacties: 148

#3 Geplaatst: 2006-10-10 12:15:59

Dan zou het ook netjes zijn om te zeggen wie u bent

Willem

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#4 Geplaatst: 2006-10-10 13:24:16

Alias Armenia is wat ongelukkig gekozen en komt ietwat politiek-provocerend over maar er zijn hier wel meer gasten met een gebruikersnaam die niets van hun identiteit prijsgeeft en die ook de dienaangaande profielvelden leeg laten.

Overigens vind ik het onderwerp wel interessant en legitiem. Ik kan niet veel zinnigs zeggen over het -hoe dan ook dramatische- lot van de Armeense bevolking in Turkije aan het begin van de vorige eeuw. De bronnen daarover zijn 'split down the middle', of het is niet waar of het is wel waar, een tussenweg is blijkbaar niet te vinden. Maar het blijft een feit dat je je kunt afvragen of juist Frankrijk het land moet zijn om zich in deze zo polariserend op te stellen, gegeven hun niet bepald zachtzinnig en verlicht te noemen optreden in hun ex-kolonies en met name het gebeuren in Algerije in de jaren 50 en 60. Het scheelde weinig of Frankrijk was zelf tot genocide-pleger gebombardeerd. Een onlangs overleden FR-generaal die er zelf direct bij betrokken was heeft daar een -nogal schokkend- boek over geschreven.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2006-10-10 13:44:54

Willem,

Het feit dat ik kan weten dat jij Koolhaas heet, en dat je een email hebt is inderdaad een stuk netter. Ik geef je mijn email bijv. Hassan0840@hotmail.com en de naam is Hassan0840. Stukken netter nu?  Dat is toch onzin. Ik wil met mijn houding alleen maar aangeven, dat er op deze site soms uitermate bekrompen gereageerd wordt.

Daar wens ik niet aan mee te doen. C'est ca, c'est tous.

Hassan

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2006-10-10 13:55:40

Ik denk dat Frankrijk t.o.v. een vreemde houding aanneemt. Zeker gelet de situatie rond de burgeroorlog in Spanje en de vrijheidsstrijd in Algerijen, waarbij het bloed zelfs in de straten van Parijs vloeide.

Het lijkt allemaal een beetje op Bush, die anderen de les leest terwijl de USA zelf een kleine 50 jaar geleden nog rassenscheiding kende Hypocrieten 

M.b.t. Turkije kan je zeggen: Als 2 mensen vechten heeft het weinig zin om een van de 2 te laten erkennen dat ie heeft geslagen.

Of is dit een doelbewuste rechtse actie om Turkije te weren uit de EU. Het zou mij niet verbazen.

Hassan

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2006-10-10 15:53:48

beste willem ( ik noem je maar bij je voornaam want ondertussen begrijp ik dat U de site beheerd)

ik was reuze blij met deze entre bavards omdat je dan gewoon over de dagelijkse leuke dingen kan kletsen.

ik ben dat nu niet meer, ik bedank.

waarom ?

een ieder kan zijn mening geven, maar om nou een politieke discusie te beginnen op deze site, nee dank je, ik ben allang uitgediscuseerd.

ik woon in frankrijk voor rust, lekker eten, vrolijkheid, en de zon en stranden.

ver weg van balki en al die anderen.

ik zal me verder alleen nog maar laten zien op de technische sites, dus tot hier.... adieu !

Cees.

(ps. ik dacht dat het fatsoenlijk was het U en de anderen te laten weten)

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#8 Geplaatst: 2006-10-10 16:55:05

Beste Cees,

in zo'n praathoek kan je het over van alles en nog wat hebben, serieus en minder serieus. Het is net een kroeg wat dat betreft. Wat  let je om alleen die onderwerpen te kiezen die je aanspreken en topics die dat niet doen links te laten liggen?

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#9 Geplaatst: 2006-10-10 20:44:25

Het anoniem posten op dit forum zal binnenkort onmogelijk zijn.

Wim

(Willem is weer iemand anders)

avatar#2998
Capitelle (Nils)
Berichten: 21
Reacties: 131

#10 Geplaatst: 2006-10-10 21:09:48

Fijn!

Alhoewel ik niet alles van anderen hoef te weten, is het wel zo netjes jezelf (tot op zekere hoogte) bekend te maken. In een café heb je toch ook niet een bivakmuts op? Behalve natuurlijk evt. NLse mariniers in noorwegen (offtopic).

En (tot Cees) als anderen de milde Forum-normen niet hanteren, laat dat geen reden zijn af te haken. Onhoffelijk gedrag zie je ook in het verkeer, maar daarvoor laat je je auto toch niet staan? Gewoon ruziezoekers negeren en door de webmaster laten verwijderen. Jammer dat het nodig is, maar wellicht is een 'meld misbruik' systeem een oplossing. Dat zie je op menig ander forum. Hiermee kan de beheerder ruziezoekers negeren.

Tot slot inhoudelijk: ik vraag me ook af wat de meerwaarde is van de discussie over genocide op Armeniërs. Een hoog 'de ketel verwijt de pot dat de ketel.....'-gehalte. Er zullen weinig (geen?) landen/volken bestaan zonder meer of minder recente zwarte bladzijde in hun geschiedenis. De link hierboven bevestigt m.i. slechts de begane Turkse gruweldaden. Dat Armeniërs evenmin schone handen hebben, pleit de Turken niet vrij.

avatar#3302
dicck
Berichten: 15
Reacties: 282

#11 Geplaatst: 2006-10-10 22:19:31

Dat NRC-stuk is idd interessant en nuttig.

Maar wie is de starter van deze topic? Hassan?

Ik ben hem nog niet eerder tegengekomen maar hij heeft het wel over bekrompenheid op dit forum. Ik snap er niets van.

Maar hij heeft wat betreft die bekrompenheid  wel gelijk... Je mag volgens een andere forumbezoeker niet over zo'n onderwerp als dit hier praten.

Unbelievable!!

Wat las ik? Mijnheer was naar Frankrijk gekomen om te genieten van het leven en wil geen problemen onder ogen krijgen. Parbleu!!

Wim, nóg een nieuwe forumcategorie is nodig, een voor oude tantes.

Dick

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#12 Geplaatst: 2006-10-10 23:22:49

Even een beetje dimmen, Dick! Je weet niet wat Cees ertoe noopt om zo te reageren. Het staat er wel wat overspannen maar misschien heeft hij er in zijn ogen heel gegronde redenen voor? En je mág toch vinden dat er geen politieke discussies gevoerd moeten worden? Ook al ben je niet dezelfde mening toegedaan.

Capitelle: de discussie gaat nou net NIET over de ranzige kwestie van wel of geen genocide, maar WEL over de vraag of Frankrijk, 's lands koloniale verleden en het optreden in Algerije in aanmerking genomen, nou het meest aangewezen land is om de zaak te polariseren. Ter illustratie: in Algerije waren destijds ca. 360.000 lokale burgerslachtoffers te betreuren. Tegenwoordig is de maatstaf dat 90.000 dode burgers al genocide moet worden genoemd. Zie opinie van het Joegoslavie-tribunaal in Den Haag over Kosovo.

Overigens vind ik hoe dan ook dat je een tragedie waarbij of 100.000 (officieel Turks standpunt) danwel 1,1 miljoen (anderen) Armeniers zijn omgekomen niet iets dat je kunt afdoen als 'een zwarte bladzijde die in de geschiedenis van elk land wel voorkomt'. Ik zie het als iets meer dan dat. Als het cijfer van 1,1 miljoen doden klopt dan gaat het over een van de grootste massaslachtingen in de geschiedenis.  Maar daar, nogmaals, ging het gesprek dus niet over.

avatar#5765
Hassan
Berichten: 0
Reacties: 1

#13 Geplaatst: 2006-10-11 08:21:33

Lieve formleden,

Ik kreeg van Wim via mijn email de vraag om in het vervolg niet meer af te melden. Dat was wat ik namelijk deed.

Eerst een klein beetje geschiedenis: Ik begon op deze site als HansPiet met een prachtige plaatje uit een beroemde japanse animatie als 'foto'. Door het gebruik van het plaatje als foto rolden vele forumleden over mij heen. Zelfs verzoeken per email om het plaatje weg te halen. Als laatste aktie zal ik het plaatje erweer inzetten

Dus toen maar plaatje weg en alias weg. Daarnaa een opeenvolging van aliassen (aan plaatjes of foto's hecht ik niet zo) Juannes2, drs P, Mathilde, Sjors (van de Rebellenclub) en vele ander, de huidige alias is Hassan (een wat beter klinkende alias dan Hans of Johannes zoals ik in Frankrijk altijd moet opgeven). Ik wisselde steeds van alias na incidenten op het form.

Ik ben in hart en nieren een libertijn. Ik lees op dit moment het boek On Liberty, van John Stuart Mill, die precies 200 jaar geleden is geboren. De man dacht en begreep meer van vrijheid, vooral om het beste uit de mens en de maatschappij te halen dan 99.999 % van de mensheid sindsdien. Dat is vooral op deze site te merken. Ik wil verder niet ingaan op de laatste reacties op het door mij aangedragen, zeer relevante artikel inzake Armenia, ik wil net als Wim ook rust in het kippenhok. Er sluiten genoeg vossen door mijn tuin op weg naar de rennen van mijn Buurman Zilvertand (vanwege de vele zilveren kronen) om uit ervaring te weten dat  'onrust in de ren je uit de slaap kan houden'. Honden, ganzen gaan dan als gekken tekeer.

Voor mij zijn er twee mogelijkheden: niet meer deze site bezoeken of weer onder een andere alias over kraanleertjes enz. gaan praten. Dat eerste werkt niet en dat tweede wil ik niet. Als deze site niet meer kan opleveren dan  voegt deze site voor mij niets toe .

Ik wens jullie daarom veel plezier, keuvel rustig verder. Ik heb kort geleden een nieuw soort kunststof kraanleertjes gezien....

Btw Wim: ik heb nooit anonym ingelogt, maar jouw site vertoont bugs (al eerder gemeld). Jullie slaan de namen niet op bij de commentaren en als je je dus afmeldt is al die informatie verloren. Je kunt natuurlijk afmelden niet als oneigelijk gedrag gaan aanmerken, wat een aantal forumleden hier wel doen. En ik vind ook jouw snelle en heimelijke reactie (beperken editoptie) op de tuinboonopmerking van Rob dusdanig kinderachtig, dat ik mij ook daardoor gesterkt voel om afscheid van u allen te nemen. Het gaat u goed Over een maand of wat vindt u geen spoor meer van mij terug op deze site, tenzij u uiteraard via Google kijkt, dan kunt alle artikelen waarna ik mij niet heb afgemeldt nog eens rustig nalezen :-)

Simarik (dat is Kus in het Turks: om geen verwarring op te roepen: het enige wat ik met Turkije gemeen heb zijn goede herinneringen aan een vakantie in Instanbul, aan de pizzeria Pastorale in de Haarlemmerstraat en de zanger Tarkan).

Tenslotte: ik heb via een grote omweg twee prachtige films te pakken gekregen:

Le Bal van Ettore Scola en

De dood van Marat (1967)

Ik brn nog op zoek naar Le Weekend van Bunel.

Hans Pieters, Aude

Hans.Pieters@wanadoo.fr

avatar#3302
dicck
Berichten: 15
Reacties: 282

#14 Geplaatst: 2006-10-11 09:13:00

Ha(n)s(san),

Oude rekel!

Wél heb ik me afgevraagd waar je gebleven was. Niet heb ik je herkend achter je vermommingen.

Bedoel je de nu vertoonde avatar waarover zoveel gedoe was (is)? Ik weet niets van gedoe maar het zal zich buiten mijn waarneming hebben voltrokken.

Vergis je je niet met de regisseur van Week End? Week End is nl. van Godard.

(Die heb ik wel, met Engelse ondertitels..., kan wel copietje voor je maken hoor) Of heeft Bunuel een Le Weekend?

Het ga je goed!

Dick

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#15 Geplaatst: 2006-10-11 11:56:20

Bolkestein: Chirac lult maar wat

Voormalig VVD-voorman en ex-Eurocommissaris Frits Bolkestein heeft woensdag in een interview met de Vlaamse krant De Standaard een frontale aanval ingezet op Frankrijk en president Jacques Chirac. Deze laatste ,,lult maar wat over liberalisme'', volgens Bolkstein. Daardoor blijft de Franse economie stagneren en houden de Fransen zich vat aan verworven rechten.

,,Niemand heeft dat warmbloedige kapitalistische in zich. In Frankrijk hebben nog steeds veel mensen er moeite mee te erkennen dat ze in een markteconomie wonen'', stelt Bolkestein naar aanleiding van een boek over Frankrijk dat is verschenen na gesprekken tussen de VVD'er en de Franse socialistische ex-premier Michel Rocard. Frankrijk is volgens Bolkstein zelfs in een staat van decadentie verzeild geraakt.

De francofiel Bolkestein, die in Frankrijk zeer omstreden raakte door zijn plannen om de Europese dienstensector verregaand te liberaliseren, is bijzonder kritisch over het Franse onderwijs en het geringe verschil tussen de belangrijkste presidentskandidaten.

,,Als Ségolène Royal wint dan krijgen de socilisten het voor hetzeggen, dan verandert er helemaal niks. De rechtse Nicolas Sarkozyheeft het over economisch patriottisme. Dat is een aanval op deEuropese interne markt! Wat kunnen we van die twee nou verwachten?'' Bolkestein vindt vooral dat Chirac moet vertrekken. ,,Het is toch absurd dat zo'n Chirac al dertig jaar in het centrum van de macht zit? iedereen wil die man toch weg hebben?''

De voormalige Nederlandse minister is ook kritisch over het feit dat alle toppolitici en -ambtenaren dezelfde prestigieuze opleiding EcoleNationale d'Administration (ENA) hebben gevolgd. ,,Daardoor hebben ze een kijk op de samenleving die vooral regelend is.''

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#16 Geplaatst: 2006-10-11 13:18:23

Boeiend, ongetwijfeld maarrre...wat is de samenhang met de Franse positie tegenover Turkije en het genocide-vraagstuk?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#17 Geplaatst: 2006-10-11 16:27:55

Geen dus. Verkeerd geplekt; sorry dat heb je met keuvelen...

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#18 Geplaatst: 2006-10-11 18:09:20

Wie bent u?

Wim

avatar#323
antonia
Berichten: 25
Reacties: 392

#19 Geplaatst: 2006-10-11 20:10:20

Hans Piet(ers),wat mij betreft, het zou leuk zijn als je bleef!Maar zonder raadsels, gewoon steeds met dezelfde naam, en wat voor plaatje daar nou bij staat, nou ja leef je maar uit.Van sommige van je postings was het duidelijk dat jij het was, van andere vermoedde ik het, nog weer andere heb ik er niet eens bij nagedacht. Maar naamloosheid is ook een aanwijzing!We hebben een keer naar door jou aangeraden restaurants gezocht, maar helaas op zondag gesloten...Antonia ( ook uit Aude)

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#20 Geplaatst: 2006-10-12 19:19:11

Ik ben het, zoals zo vaak, eens met Antonia. Jammer dat Hans Piet (om maar een alias te noemen) niet meer deelneemt aan dit forum. Ook ik snap niet erg waarom steeds van naam of identiteit moest worden gewisseld. Het wordt allemaal zo onnodig ingewikkeld.

De bijdrage over Bolkestein-Chirac is erg aardig, jammer dat de afzender anoniem is en dat nog steeds is.

Wim

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#21 Geplaatst: 2006-10-13 00:04:43

Hoe dan ook, met lichte verbijstering maakte ik vanmiddag het bericht over het Franse parlement dat, aangevoerd door volksvertegenwoordigers van Armeense afkomst, een wetsvoorstel aannam dat het ontkennen van de genocide in Armenië strafbaar wil stellen. Het is nog geen wet, want de Senaat moet zich nog over dit merkwaardige besluit uitspreken. Voor mij is het wederom een bevestiging van de Franse besluitvorming, die vooral emotioneel is getint en vaak lijdt onder de waan van de dag. Als er 15.000 ouderen voortijdig sterven, doordat bij een hittegolf onvoldoende voorzieningen aanwezig bleken te zijn, moeten de volgende dag het liefst in alle tehuizen airco's worden geplaatst. Als een neefje van een minister in een particulier zwembad is verdronken, dienen vervolgens de 1,2 miljoen particuliere zwembaden te worden voorzien van een een beveiliginginstallatie. Het niet naleven van dat gebod kan een boete opleveren van € 45.000. Het ontkennen van de Armeense genocide levert het risico van eveneens een boete van hetzelfde bedrag. Een beetje een raar land soms, dat Frankrijk van ons.

Wim

avatar#3302
dicck
Berichten: 15
Reacties: 282

#22 Geplaatst: 2006-10-14 00:33:07

"Egalité, Fraternité, Stupidité" was de tekst gisteren in een Turkse krant.

En gelijk hebben ze.

Overigens het voorstel is aangenomen met een aantal stemmen gebasserd op 12% van de Franse kiezers!!

Een zeer stomme manoevre van de SP, nog veel stommer - qua inhoud - dan de Bos-manoevre met de AOW. (Deze was vooral stom door de presentatie.)

Dit gevoegd bij de Euro-sentimenten -ook in Nederland - .... we hebben een lange weg te gaan.

Dick

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#23 Geplaatst: 2006-10-14 08:39:25

Dickk,

Ik lees een tijdschrift over hedendaagse ontwikkelingen en een van de laatste artikelen daarin was, dat mensen die Bush dom vinden een grote denkfout maken, en dus zelf dom zijn: Calling George Bush Stupid is stupid. Je moet ervan uitgaan, dat Bush en Sakorzy wel degelijk weten wat ze doen en doelbewust, doelgericht en doelmatig bezig zijn. Zowel Bush als Sarkozy hebben zo hun eigen doelstellingen. Bush wilde o.m. herverkiezing en vriend Sarkozy wil Turkije niet in de EU hebben.

Helaas geldt bevenstaande beweringen niet voor Kamaraad Bos in NL, want zijn uitspraken waren contraproductief, en toen ik - en vele anderen - ze de eerste keer hoorden voelden wij haarfijn aan, dat dat wel zeer stomme uitspreken waren.

Dat is overigens het probleem in de Nederlandse politiek: alles wat goed is, wordt geen politikus of wordt eruit gegooid. Waarom is het, dat als ik surf en op zoek ben naar politiek, moraal of filisofie, dat ik steeds onze ex politica tegenkom die zo stunteling door Frau Verdonk het land is uitgewerkt.  

Ico Sa

ak HansPiet

ak Sjors van de Rebbellenklup

ak Juannes

ak Hassan

ak Marjolies

ak...... :=))

Ouder worden (en dat begint al heel jong) heeft een olievlek werking: je weet steeds minder van steeds meer...