Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Juridische zaken

Juridische zaken

Wie in Frankrijk onroerend goed koopt of (ver)bouwt, krijgt met notarissen te maken. Of soms ook met deurwaarders en advocaten.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

franse kenteken

Auteur Bericht

avatar#3935
hermanhoek
Berichten: 3
Reacties: 3

#0 Geplaatst: 2006-10-09 23:25:45

Dag, wij zijn in het bezit  van een huis frankrijk.

onze plannen zijn er om in de toekomst er tegaan wonen, kunnen wij dan nu al een auto op franskenteken rijden i.v.m. een bestelbus.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2006-10-10 01:10:21

Je kunt nu een auto in Frankrijk kopen, maar je mag er niet mee rijden in NL als je niet permanent in Frankrijk woont. Lees hierover meer in het archief van dit forum. Gebruik daartoe de zoekmachine.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2006-10-11 12:57:14

Aan alle Vlamingen op de webstek,

volgens het federaal ministerie van Mobiliteit en Vervoer  is het voor ons wel mogelijk om met een Belgische identiteitskaart en een Belgisch rijbewijs in België rond te toeren met een auto met Franse nummerplaat. Dit ter aanvulling. Enkel de verzekering moet je eventueel verwittigen.

Groeten aan allen.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2006-10-16 17:42:58

Ik stelde de vraag aan het "ministerie van Mobiliteit en Vervoer" (België) en dit was hun antwoord.

Wanneer uw hoofdverblijf België is, en u het voertuig wenst in te schrijven op uw naam, dient u de Belgische nummerplaat te voeren.

Art. 3 van het K.B. van 20/07/2001 zegt wel dat het voertuig dat door een natuurlijk persoon wordt gebruikt voor de uitoefening van zijn beroep en in het buitenland ingeschreven is op naam van een buitenlandse eigenaar waarmee die persoon verbonden is door een arbeidsovereenkomst niet verplicht moet ingeschreven worden in België. Een attest afgeleverd door het bestuur dat de BTW onder haar bevoegdheid heeft, dient zich aan boord van het voertuig te bevinden. Gelieve hiervoor contact op te nemen met de Federale Overheidsdienst van Financiën, Administratie van de ondernemings- en inkomensfiscaliteit, Centrale diensten, Koning Albert II-laan 41 / R te 1210 Brussel. (tel 02/336.24.53)
Met vriendelijke groeten,

Anja Barth
Administratief Assistent
D.I.V.