Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

periodiek behandelen houten dak-delen?

Auteur Bericht

avatar#435
willem
Berichten: 9
Reacties: 124

#0 Geplaatst: 2006-10-12 18:02:51

Regelmatig krijg ik telefoontjes dat ik vooral het hout van mijn woning moet laten behandelen  tegen allerlei ongedierten.
Als ik meld dat mijn huis slechts 10 jaar is, wordt er beweert dat de behandeling elke 10 jaar herhaald moet worden.
Het hout is bij de bouw behandeld met xylophene, ik heb daar ook een attestation voor gekregen.Daarop staat niets vermeld over geldigheidsduur.
Mijn vraag is nu weet iemand of dit alleen maar verkooptruc is of waarheid.
Groet
Willem

avatar#323
antonia
Berichten: 25
Reacties: 392

#1 Geplaatst: 2006-10-12 20:34:38

Ja, al die telefoontjes. en dan melden ze dat het een onderzoek is in votre region/commune, om er een officieel tintje aan te geven. Daar kom je dan voor aan rennen omdat de telefoon weer eens 50 meter verderop ligt. Of ze komen aan de deur ( bij ons het hek naar het terrein),net als jehova getuigen ( die komen hier ook regelmatig).Niet op ingaan, gewoon colporteurs met een praatje.Antonia

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#2 Geplaatst: 2006-11-22 19:19:29

Op een bus xylopheen of aanverwant spul (tegenwoordig is er ander spul dat minder schadelijk is, weet niet zo gauw hoe het heet) staat inderdaad 10 jaar als de periode dat het effect gegarandeerd is. Tel daarbij op de commerciele veiligheidsmarge dan kom je denk ik makkelijk op 20 jaar. Daarna moet je op een gegeven moment ooit een nieuwe behandeling uitvoeren. Dan is er nog geen uitslaande brand want een xylopheenbehandeling werkt tot op zekere hoogte ook curatief, tenzij je hout natuurlijk zodanig is weggevreten dat de stevigheid aanzienlijk is aangetast, dan kan je slechts vervangen.

Je kan een stukje risicoschatting doen en bij de gemeente vragen of er een termietenrisico is bij je in de wijk.

Maar op een gegeven moment moet je er toch aan geloven, althans dat denk ik want ik heb nog nooit iemand horen beargumenteren dat het volstrekte nonsens is. Mijn stelregel is dat ik niets uitbesteed wat zelfs een ezel zou kunnen doen, en zeker niet aan iemand die aan de deur komt zeuren. Dus mocht je het op je heupen krijgen, haal een 25 liter blik van de Brico Depot, wacht tot het tusenseizoen zodat je vliering niet te heet of te koud is, trek je oudste kleren aan en smeer het spul overal op. Daarna ben je er weer voor geruime tijd van af.

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#3 Geplaatst: 2006-11-22 19:21:35

PS laat je niet verleiden om AL het houtwerk te behandelen, want dat is natuurlijk wel degelijk flauwekul. Wordt er een luik opgevreten door de termieten, dan wordt er een luik opgevreten, geen man overboord!