Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

verwijderen polystireen plafondplaatjes

Auteur Bericht

avatar#3597
Herman
Berichten: 12
Reacties: 75

#0 Geplaatst: 2006-10-14 10:44:11

In Frankrijk net als in Nederland een tijdlang in de mode geweest, de polystireen plafondplaatjes. Ik wil die verwijderen. Nu is dat op zich niet zo'n probleem, maar er blijven restanten van de lijm waarmee die dingen zijn vastgekit achter op het plafond. Dit moet verwijderd worden voordat het plafond op een andere manier kan worden hersteld (sauzen). Hoe verwijder ik deze rommel het best?

avatar#3426
rob (19)
Berichten: 5
Reacties: 20

#1 Geplaatst: 2006-10-14 14:26:55

herman, een niet te benijden klus maar eventueel te proberen met lijmrestverwijderaar (ramen open) van HG of met een thinner.de overgebleven resten met een breed plamuurmes verwijderen en dan het plafond bijwerken.

succes ermee, rob

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2006-10-14 15:36:39

Ze werden vroeger altijd met behangplaksel, stijfsel, geplakt. Dus NIET aan de gang gaan met HG en zeker niet met Thinner. Dat laatste mag niet eens; denk maar aan de ontploffing in het Catshuis. Bovendien krijg je er hersenbeschadigingen van (als er tenminste hersens in het gebouw aanwezig zijn).

De oplossing is simpel: afsteken met een plamuurmes of afstomen met een behangverwijderaar. Ik weet alleen niet of je die laatste in Frankrijk kan huren.

Ouder worden (en dat begint al heel jong) heeft een olievlek werking: je weet steeds minder van steeds meer...