Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Kosten voor invoer van auto

Auteur Bericht

avatar#5768
BBB
Berichten: 2
Reacties: 6

#0 Geplaatst: 2006-10-14 19:35:02

Wij hebben een auto van 2001 die wij in nederland hebben gekocht. Wij hebben nu per oktober emigrert naar Frankrijk. Wij weten nu niet of wij de auto in nederland gaan verkopen en een nieuwe hier te kopen of de auto hier invoeren. Weten iemand iets over de kosten van het invoeren van een auto van Nederland naar Frankrijk toe?

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2006-10-14 22:54:29

Over dit onderwerp is op dit forum al veel gesproken. Nieuwkomers - van harte welkom - raad ik aan het archief van het forum te raadplegen.

Wim

avatar#5768
BBB
Berichten: 2
Reacties: 6

#2 Geplaatst: 2006-10-15 14:03:02

Dat heb ik gedaan. Ook heb ik Langs de weg gelezen. Maar ik kan nergens vinden iets over kosten voor het invoeren van een gebruikte auto. Dus ik neem aan dat het alleen administrative werk is?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2006-10-15 19:17:46

Hallo BBB,

Wij hebben recentelijk een nederlandse auto in frankrijk ingevoerd.
Helaas, geen administratief werkje zonder kosten.


Voor de in te voeren auto  de fabrikant/importeur  van het betreffende merk in
Frankrijk  bellen  of schrijven en vragen om een  CVO. 

Dan krijg je per post een verzoek om toezending van kopie kentekenpapieren en een getekende cheque = als het model tenminste bekend is op de franse wegen,  plus een  kopie identificatiebewijs.  In ons geval waren de kosten voor dit document 158 euro!.

Dan krijg je het begeerde doc. thuisgestuurd.

Intussen laat je de auto verplicht keuren a raison van plm 65 euro

Danmet keuringsbewijs en rekening EDF, plus kopie kentekenpapieren, plus legitimatie  naar Hotel des Impots van de gemeente waar je woont. Daar krijg je een Gratis  document.

Met het document van de gemeente, bewijs autokeuring en CVO ga je naar de prefectuur.

Neem voor de zekerheid ook een faktuur van je aangeschafte auto mee of maak er zelf 1 , want zonder faktuur word je waarschijnlijk teruggestuurd.

 

Bij de prefectuur nemen ze je nederlandse kenteken in, bestuderen alle documenten van A tot Z en dan mag je gaan wachten bij de Kassa alwaar je tegen betaling van 168 euro  een nieuwe carte grise  krijgt.

Met de nieuwe carte grise ga je naar een bedrijfje - veelal direct in de buurt van de prefect - je nieuwe nummerborden halen. 1 gele en 1 witte a raison van 15 eurp per stuk.

Dan natuurlijk als een speer naar de verzekering om het karretje te laten vezekeren. Onze ervaring is dat de franse verzekering veel voordeling is dan de nederlandse.

Kleine tip. Hed ej het betreffende voertuig in nederland al op je naam staan met een opgebouwde no claim, vraag dan je vezekeraar om een bewijs, de franse verzekeraar neemt die no claim namelijk over!

  

Het is niet slim om je auto niet uit te schrijven in Nederland.
De RDW weet niet dat je voertuig opeens naar het buitenland is vertrokken.
Bij de RDW kun je een exportverklaring invullen.
Je moet je kentekendelen meenemen (tenaamstellingsbewijs en kopie deel 3/overschrijvingsbewijs), de kentekenplaten en een legitimatiebewijs.
Je hoeft hier geen afspraak voor te maken.
Deze procedure duurt ongeveer 10 min.
Op het moment dat de RDW de gegevens in de computer zet is het voertuig uitgeschreven. Dit houdt in dat je niet meer apk plichtig bent en ook geen wegenbelasting meer betaald.
Mocht je nog willen rijden met het voertuig dan kun je een exportkenteken aanvragen. Het voertuig moet dan wel apk gekeurd zijn. De kosten voor alleen export bedragen €11.55. Als je ook een exortkenteken wilt zijn de kosten € 23.10.
Let op! de RDW regelt geen verzekering

Maar............. wat in de laatste alinea staat, hebben wij uiteindelijk anders opgelost.

Omdat wij wisten dat wij de auto niet meer mee terug naar nederland zouden nemen, hebben wij voordat wij met de auto naar frankrijk reden, de auto uit de wegenbelasting geschorst. Zo'n schorsing is 1 jaargeldig. je mag dan ook niet op de nederlandse wegen rijden, maar dat was toch niet onze bedoeling.Voordeel is dat je dan gewoon - tot overzetting op frans kenteken - verzekerd bent maar wel ontheven bent van belasting.

De prefect zelf stuurt het ingenomen nederlandse kenteken naar nederland en in nederland vind je dan bij je post je oude kentken met een grote streep erdoor en het verzoek zelf je nederlandse kentekenplaten te vernietigen.

Om een lang verhaal kort te maken,

De kosten voor het omzetten van nederlandse kenteken naar frans carte grise zijn ongeveer - dit kan per prefectuur/importeur verschillen -  425,--

Succes

Truze

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2006-10-16 16:21:58

Truze,

Die kostenpost voor de CVO van EUR 158 is afhankelijk van het automerk. Wij voerden een peugeot in en kregen na een simpel briefje met kopie kentekenbewijs de verklaring zo toegestuurd: geen kosten. Het kost alleen geld, heb ik van diverse kanten begrepen, als je een niet franse auto importeert. Het zijn de importeurs die er een slaatje uitslaan. 

avatar#3344
Kees
Berichten: 12
Reacties: 180

#5 Geplaatst: 2006-10-16 18:32:04

Enkele jaren geleden zijn wij ook naar Frankrijk geemigreerd en hebben onze auto meegenomen en ingevoerd. De kosten weet ik niet meer precies, maar liggen zeker in de orde van grootte zoals eerder beschreven. Deze kosten heb je echter zo terug verdiend (vergeleken met de Nederlandse situatie) omdat je hier geen wegen belasting betaald. Uiteraard geldt dat ook als je een auto hier koopt.

Wat je echter absoluut niet moet vergeten is dat over jou auto BPM is betaald. Kijk maar eens op de rekening van je auto om te zien hoeveel dat was! Dan schrik je.

In Frankrijk bestaat deze bijzondere belasting niet, daarom zijn nieuwe autos hier ook aanzienlijk goedkoper. Wil je nu je ex Nederlandse auto inruilen na enkele jaren

kom je er achter dat je auto toch wel erg veel minder waard is als dat hij in Nederland geweest zou zijn. De BPM! Die ben je gewoon kwijt!

Het is daarom verstandiger de auto in Nederland te verkopen en hier een nieuwe of andere aan te schaffen.

Ik heb het net aan den lijve ondervonden. Gelukkig heb ik een dealer in Nederland gevonden die mijn auto weer terug in Nederland invoert. Ik heb zodoende de Nederlandse marktwaarde weer terug gekregen. De nieuwe auto heb ik zonder BTW en BPM in Nederland gekocht en daarna in Frankrijk ingevoerd. In Frankrijk betaal je dan alleen de BTW en dan heb je een auto met een "Franse" waarde.

Ook niet vergeten met invoer: In Frankrijk zijn benzine autos zeer onpopulair, zeker de wat grotere autos. Die hebben dus helemaal geen inruilwaarde.

Groet, Kees.

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#6 Geplaatst: 2006-10-16 20:20:47

Zoals in meerdere bijdragen is vermeld in het forum over dit onderwerp:

pas als je je carte grise hebt gehaald in Frankrijk, stuur je kopie met kopie rijbewijs met briefje naar RDW, zij halen je uit het systeem en melden dit bij de belastingdienst (ivm wegenbelasting).

je hoeft eerder dus niets te doen bij de RDW!

(eigen ervaring, afgelopen 2 jaar, 2 auto's) 

avatar#3352
NietsTeVertellen
Berichten: 2
Reacties: 54

#7 Geplaatst: 2006-10-21 19:43:55

- De importeur probeert er inderdaad en sla-tje uit te slaan bij een niet FR auto . Wij zijn uiteindelijk bij de DRIRE uitgekomen die en goedkoper en in 1 uur het document klaar had. IPV de twee weken en Eur 200,- die de importeur vroeg

- De kosten van de carte grise zijn afhankelijk van de "puissance adm. nationale", ik geloof Eur 35,- per CV. Helaas was ik dus bijna 500 euro kwijt voor de carte grise alleen. Geen idee of dat bedrag per dep. anders. Heb nog wel een link naar een site ergens liggen voor het geval dat iemand het echt wilt weten.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#8 Geplaatst: 2006-10-21 22:59:17

beste allemaal, 

bij de garage in nederland vertelde een verkoper me over deze BPM, de belasting die men betaald over de nieuwwaarde van de auto, ik dacht 37 % maar het kan iets meer of minder zijn, het ligt in die buurt in ieder geval.

deze BPM gaat dus omlaag naar gelang de dagwaarde van je auto daalt.

met mijn platen onder de arm ben ik bij de RDW in arnhem en heb gevraagd mijn auto uit te schrijven, zo geregeld, zoals men al eerder hier zei, nog geen tien minuten.

toen vroeg ik om de BPM teruggave, en dat bestond niet.

heelaas had deze meneer pech want de goede verkoper in de garage had de print uitgedraaid en die leg ik op het bureau van de RDW.

inderdaad, er zat dus toch wel BPM op.

ik kreeg deze terug.

overigens betaalde ik ongeveer zo'n 65 euro voor de keuring hier in frankrijk, en slecht 120 voor de prefectuur, cest tout.

het zal misschien inderdaad per regio verschillen, plus het feit dat het een peugeot was.

tja, de kenteken platen waren 30 euros, maar dan mag je wel kjiezen of je van die strakke moderne wil of klasieke met zingende letters ;-)

Cees.