Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Nederlandse auto verkopen in Frankrijk

Auteur Bericht

avatar#3090
corridor
Berichten: 24
Reacties: 51

#0 Geplaatst: 2006-10-15 11:43:27

Graag zou ik de expertise inroepen van mensen die vaker met dat bijltje hebben gehakt. Wij zijn nu 4 maanden in Frankrijk en hebben inmiddels een andere (Franse) auto gekocht bij een dealer die onze (13 jaar) oude  auto niet wilde inruilen. Omdat hij het nog goed doet vinden wij het zonde om hem naar de casque te brengen. Nu wil de buurman hem wel kopen, maar hoe regelen we dat dan voor de RDW en de verzekering in Nederland ? Welke papieren  (vrijwaringsbewijs?) kunnen wij gebruiken om e.e.a. te regelen "comme il faut " voor de Nederlandse autoriteiten. We hebben natuurlijk geen zin om hem zelf eerst in te voeren.

Ik ben benieuwd og dit mogelijk is.

FORTASS 

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2006-10-16 19:16:59

Het forumlid Jacob schreef hierover op 15 juni:

Ja, die ervaring heb ik precies, zij het dat het wel lang geleden is. Volgens mijn (feilbaar) geheugen heb ik niets aan enige Franse authoriteit gemeld. Er bestaat volgens mij ook geen enkele verplichting die samenhangt met het feit dat het kenteken op jouw naam staat (heeft gestaan).

Wim

avatar#3090
corridor
Berichten: 24
Reacties: 51

#2 Geplaatst: 2006-10-16 19:47:13

Wim,

De reactie van Jacob op 15 juni jl. hierover heb ik gelezen. Ik denk dat je het niet goed begrepen hebt; wij praten hier over onze FRANSE buurman die onze oude Renault Safrane voor een prikje kan overnemen om te voorkomen dat hij voortijdig op de "casque"beland.

Met vriendelijke groet, FORTASS 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2006-10-19 13:18:46

hallo fortas,

ik heb zelf een auto meegenomen uit nederland, het is makkelijker dan je denkt, maar wel een beetje werk.

de auto heeft momenteel een nederlands kenteken, en dat moet je overzetten in een frans kenteken.

je moet daarvoor bij de RDW zijn, die klaren een auto in en uit.

de RDW heeft behalve in zaandam ook nog neven vestigingen in de rest van het land, bijvoorbeeld een in arnhem.

je moer er wel de de nummerplaten brengen dus het is handig als je in nederland bent om dat te doen of eventueel een familielid te zoeken die dat kan regelen voor je.

het gaat als volgt.

je gaat met de huidige papieren (kenteken) naar de prefectuur, die vraagt naar een keuringsbewijs (niet ouder dan 6 maanden) (let er wel op, een auto met een nederlands kenteken kán óók in frankrijk gekeurd worden)

de prefectuur zet je kenteken over in een frans carte gris.

de buurman kan dus direct de auto op zijn naam zetten, hij gaat dan naar de winkel, koopt met het openleggen van de nieuwe carte gris twee kenteken platen en klaar is je buurman. buurman blij.

nu moet jij....... met je oude papieren die ongeldig zijn verklaard ondertussen, naar nederland, mét je kentekenplaten, want je staat nog steeds geregistreerd daar.

je schrijft bij de bali van de RDW je auto uit en levert de platen in en klaar ben jij. jij blij.

je zult dit ongeacht ook door iemend kunnen laten doen maar dan zul je die moeten machtigen.

BPM, op iedere auto in nederland zit 37 % BPM, dat is een fiks bedrag.

deze BPM kun je bij uitschrijving terug krijgen van de RDW, alhoewel ik denk dat ene 13 jaar oude auto niet veel meer heeft en hoogstwaarschijnlijk niets meer, dus geen taart.

veel geluk voor jouw en je buurman.

Cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2006-10-19 13:38:54

ow wat mis ik die molens ! zaandam moet natuurlijk veendam zijn.

kijk even op de site : http://www.rdw.nl/nl/voertuigeigenaar/auto/in_en_uitvoeren/Uitvoer+achteraf.htm

ik zie daar dat je nu ook je kenteken achteraf kunt uitvoeren, dus opsturen die handel zou ik zeggen.

vernietig wel de oude platen, er is al ellende genoeg met die kriempies die onverzekerd of illegaal rondrijden.

ps, laat je auto eerst even keuren, dan weet je of het al die moeite waard is.

en nog even over de keuring in frankrijk (werd gevraagd iets eerder dan jouw item)

de franse keuring is inderdaad indentiek aan de nederlandse, het gaat om technische dingen zoals lampen , remmen, bla bla bla,  maar toch, men is ietsje makkelijker, laat ik er wel bij zeggen, makkelijker is NIET veiliger !

wel is er een groot verschil met de dieselauto.

in nederland wordt de roetmeting van een diesel gedaan door de KOUDE auto DRIE maal vól gas te laten draaien voor 1 minuut, daar is menig autoliefhebbertje zijn trouwe wagen al aan kwijt geraakt, nee niet door de meting zelf maar doordat de motor aan gort liep.

in de garages die ik ken, ging men altijd stiekum een stukje rijden, en ik weet er zelfs een die crost gruwelijk hard door de polder zodat de auto heet is en gaat direct aan de keuring, een smokkelmanier dus.

het kan namelijk niet, een koude auto die zo op z'n don.... krijgt.

welnu, in frankrijk wordt deze meting stationair gedaan, dus mijn oude peugeotje kwam er zonder kleerscheuren door. (ben ik voor nix aan het racen geweest in parijs de eerste keer)

Cees.

avatar#323
antonia
Berichten: 25
Reacties: 392

#5 Geplaatst: 2006-10-19 20:51:57

Auto's die utilitair zijn moeten ieder jaar naar de keuring, om de 2 jaar technisch en tussen door uitlaatgas meting.( moeten wij ook met ons suzukietje, die maar een paar honderd km max per jaar rijdt, vnl op eigen terrein)

avatar#37
alexander
Berichten: 4
Reacties: 61

#6 Geplaatst: 2006-10-20 09:26:53

De keuringseisen m.b.t. de roetmeting bij dieselauto's zijn in de hele E.G. gelijk.

Ook ik heb de ervaring dat men bij de meting in Frankrijk het toerental bewust laag houdt.

De apparatuur in Nederland is gekoppeld aan de voertuiggegevens, de meting kan daar alleen worden uitgevoerd als het voor die auto gegeven toerental is bereikt.

Dit geldt ook voor de motortemperatuur, via een sonde wordt de olietemperatuur gemeten. Is de juiste waarde niet bereikt kan geen meting worden gedaan. Enkele jaren geleden is de procedure veranderd, er worden nu max. drie metingen gedaan, echter in tegenstelling tot eerder wordt er gestopt zodra een juiste waarde is gemeten.

Meting gebeurt dus altijd met een warme motor, zowel in Nederland als in Frankrijk.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2006-10-20 13:14:28

beste alexander,

als ik iemand voor zou gaan lichten met leugens zou ik alleen me zelf maar pakken.

indien men (de franse garagisten) mij voorliegen, is dat hun verantwoordelijkheid, maar laat ik er dit bij zeggen, al zolang ik rijd en de APK bestaat, heb ik niets anders meegemaakt in nederland, daar komt nog eens bij kijken dat ik uit een grote familie komt met veel garagehouders (15 in totaal)

in frankrijk heb ik al 5 keer mijn auto laten keuren, en vijf keer stationair, en als ik er bovendien verbazend wat van zeg dan verteld men dus met de vinger naar het voorhoofd wijzend dat men in nederland kierewiets is.

de laatste keer was overigens een neef garagehouder (suzuki) bij me tijdens de keuring van een oude 405 met maar liefst 500000 km, hij kwam er dankzij de stationaire keuring weer doorheen.

liegen zij dan lieg ik, maar als advies denk ik dat men er gerust van uit kan gaan dat het in geval van het overschrijven en daarom keuren van de oude auto, deze beter hier kan laten keuren dan in nl.

de de visékogels hebben wat speling, maar de garage ded het af als een kwaalyje door de slecht wegen in onze buurt, mijn neef lag dubbel, ik zou nooit door de keuring komen.

europa één ?

laat me niet lachen.

Cees 

avatar#3352
NietsTeVertellen
Berichten: 2
Reacties: 54

#8 Geplaatst: 2006-10-21 20:24:14

@les vieilles tantes : Ik ben net weer op mijn stoel gaan zitten nadat ik van verbazing ervanaf viel grapje :-) . maarrrrrr zou je de zin "deze BPM kun je bij uitschrijving terug krijgen van de RDW" even kunnen uitleggen. Als dat echt kan dan wil ik graag je adres om een kerstpakket met molens te sturen :-)

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#9 Geplaatst: 2006-11-04 23:30:48

Is natuurlijk onzin (pardon) met BPM terugkrijgen (Cees op 19-10). Zou ook te mooi geweest zijn. Wat de duivel een keer heeft ...

Waar is echter:

Het bedrag van de BPM, die afhankelijk van de nieuwprijs van de auto tussen de pakweg 33 en 37% ligt, wordt bij invoer naar NL met 1% verlaagd voor iedere maand die de auto oud is. Na 50 maanden (rond vier jaar) betaal je dus de helft van de originele BPM. Alleen een bepaald sokkelbedrag blijft altijd bestaan, ook is de auto 200 maanden oud.

Christian von Klösterlein

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#10 Geplaatst: 2006-11-22 22:47:07

Fortass, ik zou hem toch maar zelf eerst importeren, want zo ingewikkeld is het nou ook weer niet, het kost misschien 300 euro al met al, maar als je het niet doet verkoop je hem nooit. Je zou toch zelf in NL toch ook geen Franse auto kopen om hem eerst te moeten importeren?

Dus:

- certificat d'homologation aanvragen bij de Franse importeur c.q. fabrikant van je merk (iha moet je een vragenformulier invullen vergezeld van een cheque van 100+ euro);

- quitus fiscal krijgen van je plaatselijke hôtel des impôts mbv je aankoopfactuur vanuit NL;

- contrôle technique laten uitvoeren (niet voordat je het certificat hebt want ze hebben de exacte typeaanduiding nodig);

- dan naar de prefecture (even bellen van tevoren om te checken of je alles hebt) gewapend met, behalve bovenstaande: kenteken deel I en II (niet kopie deel III, die heb je nodig voor de RDW als ik me niet vergis), justificatif de domicile, paspoort, rijbewijs, aankoopfactuur, je carte bleue en je mooiste glimlach. Als alles goed is krijg je je carte grise;

- regel ergens nummerplaten;

- neem dan pas contact op met de RDW (alle info staat op de site), er is een standaardbrief die je kan versturen inclusief kopieen van de carte grise en je kopie deel III, vervolgens schrijft de RDW je uit voor de wegenbelasting en ben je klaar.

avatar#6251
zorra
Berichten: 0
Reacties: 1

#11 Geplaatst: 2008-09-25 14:12:58

Graag zou ik van iemand vernemen die ervaring heeft met het verkopen van een oude nederlandse auto aan een garagebedrijf. Deze auto zal waarschijnlijk voor sloopprijs weggaan. Hoe te handelen met kenteken e.d.

dank alvast voor reactie.

avatar#3090
corridor
Berichten: 24
Reacties: 51

#12 Geplaatst: 2008-09-26 20:08:28

Zorra,

Ook  wij hebben 2 jaar geleden getracht onze 13 jaar oude Renault Safrane in te ruilen bij o.a. verschillende  Renault en andere dealers. Maar niemand wilde hem hebben, laat staan inruilen zolang hij op Nederlands kenteken stond. Uiteindelijk afgestaan bij de casque tegen een vrijwaringsbewijs. (zie ook het begin van dit draadje)

succes, Fortass