Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

dubbelwandige kachelpijp

Auteur Bericht

avatar#3079
robert2cv
Berichten: 33
Reacties: 18

#0 Geplaatst: 2006-10-16 17:19:59

Bonjour,

Wie weet of dubbelwandige kachelpijp tbv een houtkachel in FR goedkoper is dan in NL? Kan je eventueel ook enkelwandig gebruiken?

Merci.

Gr. Robert2cv

avatar#3336
Frans
Berichten: 19
Reacties: 277

#1 Geplaatst: 2006-10-16 22:14:17

Bonjour retour,

Of je een dubbelwandige of enkelwandige kachelpijp nodig hebt, hangt sterk af van de weg die de pijp moet afleggen. Ik heb een schoorsteen waar een met obesitas begiftigde zwarte piet moeiteloos door heen kan en heb dus negen enkelwandige pijpen van een meter omhoog gestoken. Die pijpen zijn in Frankrijk goedkoper dan in Nederland. Ik wil overigens in principe al het bouwmateriaal kopen in het land waar ik het gebruik. Wel zo makkelijk bij klachten en retourneren...

Uiteraard verloochen ik dat principe als er relatief veel geld in het geding is. Dat is, voor zover ik - te laat - heb gezien, het geval bij de verloopstukken van de kachel naar de juiste diameter van de pijp. Ik betaalde in Frankrijk daarvoor zo’n 80 euro. Een vriend die dezelfde afstand moest overspannen, maar meer geduld had, betaalde bij de Praxis in Nederland slechts 30 euro. Hij was overigens behoorlijk verbaasd dat de Praxis die verloopstukken had.

 

Groet,

 

Frans

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#2 Geplaatst: 2006-10-27 22:04:47

Robert,

in een rechte schoorsteen kan je rechte pijpen gebruiken, in een schorsteen 'met verloop' plaats je beter flexibele pijp.

RVS pijp en de bestaande schoorsteen vormen dan als het ware een dubbelwandige pijp!

Christian v.K.