Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

De lucht boven Frankrijk of wel de teloorgang van Frankrijk

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2006-10-18 19:15:51

Ik moest even een truukje uithalen om dit hiet te kunnen vermelden:

  De ruimtetelescoop Hubble heeft de tot nu toe scherpste foto van botsende melkwegstelsels gemaakt. De foto laat zien dat bij de versmelting van de twee zogenoemde Antenne-stelsels in het sterrenbeeld Raaf miljarden nieuwe sterren ontstaan.

De foto is dinsdag door het Europese Hubble-centrum in Garching bij München gepresenteerd. Volgens wetenschappers toont de foto wat onze Melkweg over naar schatting zes miljard jaar te wachten staat bij de botsing met het naburige stelsel Andromeda, en waardoor niet alleen Nederland, maar ook Frankrijk zal worden weggeblazen.

Gelukkig pas over 6 miljard jaar, ondanks het feit dat beide stelsels elkaar met zo'n 300 km/sec naderen!!


Als je Mpeg kan afspelen via Windows Mediaplayer of zo of als je Quicktime hebt geinstalleerd kijk dan eens naar deze video. Zet hem op fullscreen. Spectaculair.

http://hubblesite.org/newscenter/newsdesk/archive/releases/2006/46/video/a

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2006-10-18 21:23:11

beste hans, 

sommige mensen lijken de problemen van over 6 miljard jaar te zien en vergeten daarmee de problemen die er morgen zijn.

ieder z'n meut.

was het niet de franse wetenschapper nostradamus die al voorspelde dat parijs zou vergaan in 2000, uiteindelijk is het de parfum magnaat paco rabanne die het geen windeieren heeft gelegd. 

Cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2006-10-18 21:47:28

Cees,

Probeer jouw denken eens in een andere richting te sturen, en wat minder rechtlijnig te zijn. Probeer eens in te zien dat het hier gaat om onvoorstelbaar mooie en zeer unieke beelden. Heeft allemaal niets met nostrodamus te maken en nog minder Paco R., maar uitsluitend intellectueel genieten van zaken, waar ik iedereen graag van wil laten meegenieten, omdat ik ze toevallig gevonden heb door het internet af te struinen naar bijzondere berichten 

Je had waarschijnlijk ook niet door, dat ik de titel zo heb geformuleerd omdat het anders niet op Frankrijksloeg en dus op deze site niet zou mogen worden geplaatst

Voor de rest, heb ik al eens geschreven: als het jou allemaal voorbij gaat, wel kijk dan vooral niet en spaar je de moeite om te reageren. Negeer ieder bericht van HP, jij tevreden en ik tevreden. En kijk vooral naar de knipoog, die mijn avatar de lezer geeft.

Slaap ze.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2006-10-18 22:02:36

niet zo snel boos zijn, ik heb je filmpje, of eigenlijk die hubbel film gezien, inderdaad indrukwekkend.

verder is het gewoon commentaar, c'est tout.

maar om eerlijk te zijn, ik houd meer van de natuurlijke dingen dichterbij.

'k heb vanmiddag een visser gesproken die met een dolfijn in de weer is geweest in de riviermonding van de canal maritime de Marans à la mer, geweldig toch ?

ietsje dichterbij en voor mij mooier.

waarom verdwaald een dolfijn nou hier in een kanaal zou je zeggen.

ik weet het niet.

bonne nuit.

Cees

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2006-11-07 21:00:43

Cees,

Een beetje late reactie vanwege vakantie.

Ik waardeer je liefde voor de nabije natuur, maar ik moet eerlijk zeggen, dat ik voor mijzelf daar helemaal geen boodschap aan heb. Ik heb geen probleem met het uitsterven van diersoorten en ik vind het terugplaatsen van beren en wolven in onze omgeving een romantisch, maar zeker geen loffelijk streven.

Een dolfijn die geen zeekaarten kan lezen of bezit zwemt nu eenmaal ieder groot gat in wat hij ziet. De natuur zorgt ervoor dat zulke domme beesten geen domme kinderen kunnen krijgen en dat in de verre toekomst dolfijnen ontstaan, die zich niet door zo'n gat laten vangen.

Mij boeit de grote natuur veel meer, maar daar heb jij weer geen binding mee. Vandaar dat er op deze site meerdere threads zijn. Helaas is de grote natuur niet verbonden met Frankrijk volgens sommigen, hoe kortzichtig dat ook moge zijn.

Let op: de soep wordt niet zo heet gegeten als opgediend.  

Hans Pieters.