Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Juridische zaken

Juridische zaken

Wie in Frankrijk onroerend goed koopt of (ver)bouwt, krijgt met notarissen te maken. Of soms ook met deurwaarders en advocaten.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

kadaster, of hypothekenregister

Auteur Bericht

avatar#4063
Sannah
Berichten: 3
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2006-10-21 21:16:50

Graag kom ik erachter wie de eigenaar is / eigenaren zijn van een bepaald pand. Ik weet dat je inzage kan vragen in het hypthekenregister of bij de mairie iets kan trachten te achterhalen. Maar, kan ik dit op een of andere wijze ook vanaf mijn pc hierin N'land. In Nederland heb je daar bepaalde sites voor, waarbij je via een kleine betaling de kadastrale gegevens kunt ontvangen.

Wie o wie weet of dat ook voor een adres (heb dus geen kadastrale aanduidingen) in Frankrijk mogelijk is? Ik hoor het graag; bedankt alvast.

Sannah.

avatar#4063
Sannah
Berichten: 3
Reacties: 1

#1 Geplaatst: 2006-11-02 13:03:26

Niet iemand die dit leest en een idee heeft hoe ik dit via internet (al dan niet tegen betaling) kan achterhalen?

avatar#3173
Guillaume le conquérant
Berichten: 63
Reacties: 148

#2 Geplaatst: 2006-11-03 12:59:40

Een mailtje naar de Mairie??

Willem

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#3 Geplaatst: 2006-11-03 16:38:44

Kadaster Frankrijk komt ergens volgend jaar (2007) on-line.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#4 Geplaatst: 2006-11-04 18:58:21

Ik heb het nagevraagd bij het Franse kadastrate wezen en te horen gekregen dat de gegevesn on-line alleen voor professionelen toegankelijk zijn.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2006-11-05 09:27:47

Het Kadaster is al een tijd  volledig on-line, maar alleen toegankelijk voor professionals, zoals Wim zegt, waaronder de gemeente en de belastingdienst.

Ga naar de gemeente en vraag de gegevens van een terrein of gebouw op. Ik weet niet of ze aan iedereen alle gegevens verstrekken, of dat het afhankelijk is van de grijns op je gezicht. In ieder geval was het voor mij gratis en ik kreeg alle gewenste gegevens.

Het opzoeken is redelijk ingewikkeld, tenzij je een (aanliggend) huisadres hebt. Ik kwam met een Google satelliet foto en wilde de eigenaar weten van een bepaald terrein. Duurde wel een halfuurtje voordat ze het gevonden hadden in het kadaster systeem.

Sannah: als je een adres hebt, dan zou je de gemeente kunnen schrijven....

avatar#323
antonia
Berichten: 25
Reacties: 392

#6 Geplaatst: 2006-11-05 21:27:01

Maar dan nog, onze buurman had voor ons geinformeerd, een bepaald perceel bleek in het bezit van een stel broers die gemiddeld honderd zouden zijn...en meer wist men niet.Ik denk dat het vooral voor allerlei losse perceeltjes, die niet de moeite van het taxes incasseren waard zijn, soms erg lastig is om achter de eigendomssituatie te komen. de kosten van het aanschaffen van zo'n stukje grond zouden weleens voornamelijk notarieel kunnen zijn.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2006-11-06 07:50:24

@Antonia,

Je hebt gelijk. Er zijn twee grote problemen op dit gebied in Frankrijk.

1. de onverdeelde boedels (van eeuwen her) die blijven 'eigenaar onbekend' totdat de boedel uiteindelijk toch wordt verdeeld op verzoek van een erfgenaam of totdat een gebruiker naar 30 jaar het stuk grond te hebben gebruikt het wettig laat overschrijven op zijn/haar naam

2. buitenlandse eigenaren: in de jaren 50/60 was de grond zo goedkoop, dat buitenlanders heel enthousiast een stukje grond kochten, weer terug naar huis gingen en thuisgekomen het idee lieten varen. Als je 1000 m2 grond hebt gekocht voor minder dan een franc per meter, dan ben je niet echt bereid om later, als je het idee hebt laten varen, veel moeite te doen om die grond weer te verkopen.

Frankrijk zou een grote herkaveling/schoonmaak moeten doen, maar dat ligt erg moeilijk in Frankrijk.

Als je niet te oud bent, en je hebt een stukje grond naast je huis, dat niet van jou is maar waarban de eigenaar onbekend is, dan gewoon in gebruik nemen (hek weghalen) en 30 jaar lang zo laten en vervolgens laten overschrijven. Zorg wel voor bewijsstukken: bijv. stel de maire in kennis van jouw bedoeling.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#8 Geplaatst: 2007-01-27 17:58:55

@Antonia,

Ik zat in dezelfde situatie als jij. Ik ben overeengekomen,em twee stukken grond naast mijn terrein van een boer in het dorp, te kopen. Tussen de nieuwe stukken en ons terrein ligt een stuk grond, dat door de boer al heel lang wordt gebruikt voor zijn schapen. niemand weet iets van de man, die in het dorp staat ingeschreven als de eigenaar. Ik ben naar het Centre Fonciere en Cente Hypotheque geweest. Daar heb ik a raison de EUR 14 een verklaring gekregen, dat over de grond en de eigenaar niets bekend is.

Toen naar de notaris en die maakt nu eerst een overdracht van het terrein naar de boer, vanwege ingebruikname van een verlaten onroerend goed object, en daarna worden drie stukken samen aan mij verkocht. Voor het derde terrein betaal ik alleen de aktekosten (EUR 300).

Het antwoord op jouw vraag is dus: ga, als je in FR bent naar Centre Fonciere en dien een  Demande de Reseingement sommaires Urgentes in, Als de eigenaar bekend is kan je proberen de eigenaar te benaderen, maar via de pc zal dat niet lukken, Als de eigenaar helemaal niet bekend meer is, dan moet je de notaris om raad vragen. Het is een veel voorkoemend probleem op het platteland van Frankrijk. 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#9 Geplaatst: 2007-03-02 17:17:19

Als je geluk hebt via een bevriende notaris...én ONMOGELIJK in een ander departement...gewoon ff (met de roddels erbij) bij omwonenden vragen ...kost je niks, hooguit een borrel! grijns.

avatar#4085
Juliëtte Helmigh
Berichten: 6
Reacties: 20

#10 Geplaatst: 2007-05-23 00:17:09

Goedenavond,

Ik moest ook de exacte eigenaren weten van bepaalde percelen (inmiddels bosgrond) die mijn terrein omringen, voor het planten van telefoonpalen van France Telecom.

Ik ben gewoon naar de Mairie gegaan en kon in het politiebureautje ernaast mijn vragen kwijt en ondanks dat er alleen op gezette tijden dit soort diensten verstrekt worden, wilde de aardige politieman het wel even tussendoor doen. (mijn dorp telt zo'n 2048 inwoners, misschien dat dat ook wel uitmaakt).

Als het goed is heb je in je koopcontract wel een kadastertekening met je eigen percelen erop, dan kan je dus ook zien welke nummers de percelen zijn die je bedoelt.

Ik kreeg zelfs het Nederlandse adres van één van mijn buren!

Mij kostte het voor de gegevens van zo'n 4 eigenaren hooguit 10 minuten. Wel is het een aanrader om een 'inheems' iemand (buurman ofzo) te vragen het woord te doen. Dan open je toch echt deuren die voor Nederlanders gesloten blijven :-)

Succes,

Juliëtte