Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

compromis de vente

Auteur Bericht

avatar#5773
edo
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2006-10-23 13:52:49

Hallo,

Ik ben bezig met de koop van een huis met een stuk grond maar heb nog niet genoeg informatie gekregen via de bemiddelaar op de vragen die ik nog heb over het huis. Ik heb nog vragen over de staat van onderhoud, wil ook graag eerst de eigenaar  en de buren spreken die er al een tijd wonen enz.

Er waren nog andere geinteresseerden en dus werd me geadviseerd een compromis de vente te laten maken. Dat zou dan ongeveer twee weken in beslag nemen en zodra ik dat aangetekend thuis heb ontvangen zou ik nog 7 dagen de tijd hebben (totaal 3 weken dus) om zonder opgaaf van reden en zonder kosten van de koop af te zien ,  (als mocht blijken dat uit de nog te ontvangen informatie over het huis dat ik het beter niet kan kopen) .

Klopt deze informatie en zo ja is het verstandig om e.e.a. in de compromis de vente te laten opnemen? Ik vind hierover namelijk geen duidelijke informatie over op de website.

Bij voorbaat dank voor alle reacties en adviezen.

avatar#3597
Herman
Berichten: 12
Reacties: 75

#1 Geplaatst: 2006-10-23 14:22:33

Een compromis de vente is in feite de koopovereenkomst. Voordat dit wordt getekend moeten er een aantal rapporten aanwezig zijn. In ieder geval één met betrekking tot het al dan niet aanwezig zijn van asbest in de woning, één met betrekking tot lood en in sommige gevallen ook één met betrekking tot termieten en andere enge bijtertjes. Makelaars willen nogal al eens nonchalant met deze wettelijke verplichting omgaan. Als dan achteraf blijkt dat het hele pand vol asbest zit heb je een probleem en kun je om die reden niet van de koop af! Inderdaad is het zo dat je nadat je het door alle partijen ondertekende compromis de vente hebt ontvangen nog een aantal dagen de tijd hebt om alsnog van de koop af te zien, maar wie garandeert dat in die periode de benodigde informatie en rapporten wel aanwezig zijn? Mijn advies zou dus zijn toch eerst de nodige informatie op tafel en dan pas een compromis de vente tekenen. En dat er eventueel nog andere kopers zouden zijn is naar mijn mening weinig relevant. Als die meer bieden hoor je dat vanzelf en kun je eventueel een hoger bod uitbrengen. Maar tekenen zonder de nodig informatie of zonder dat de wettelijk vereiste rapporten aanwezig zijn, omdat er een andere koper zou zijn lijkt me bijzonder vreemd, want waarom zouden de kopers dan jouw bod wensen te accepteren?

Groet en veel succes!

Herman

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2006-10-24 00:12:39

De informatie op deze website over de compromis de vente was net even weg i.v.m. actualisering. Het verhaal is te vinden op http://www.infofrankrijk.com/pagina/Voorlopig+koopcontract%2C+compromis+de+vente/1466/#1466

Wim