Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Frauderende Nederlanders

Auteur Bericht

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#0 Geplaatst: 2006-10-25 11:40:34

Een bericht in de categorie foei! uit de lokale pers:

Frauderende buitenlanders aangepakt
In de departementen Dordogne en Aude zijn de sociale diensten begonnen met het onderzoeken van Nederlanders en vooral Britten, die leven van een Frans minimumloon en goedkoop verzekerd zijn bij de CMU, de goedkope vorm van ziektekostenverzekering. Deze mensen hebben de aandacht op zich gevestigd door te wonen in fraaie villa's met zwembad en rond te rijden in de 4x4-voertuigen. Deze buitenlanders worden ook wel aangeduid als de 'RMIstes en 4x4'. (RMI is de afkorting voor minimumloon). In de Dordogne zijn inmiddels 212 dossiers van buitenlandse uitkeringstrekkers onderzocht, waarvan 80 zijn geschrapt. In andere departementen wordt gewacht op richtlijnen van de centrale overheid om deze categorie frauderende buitenlanders te kunnen vervolgen.
Een nieuw comité gaat de landelijke strijd aanbinden tegen de algemene fraude (jaarlijks € 100 miljoen) met uitkeringen van de Sécurité sociale (werkloosheidsuitkeringen, ziektekostenverzekering enz.). Vooral de fraude bij arbeidsongeschiktheid zal worden aangepakt. De verschillende uitkeringsorganisaties gaan bestanden uitwisselen om opmerkelijke gedragingen te kunnen vaststellen. Ook de inkomensgrenzen bij de CMU (couverture maladie universelle) zullen strenger worden gecontroleerd. Het komt meer en meer voor dat mensen te lage inkomens opgeven, om zo in aanmerking te komen voor de voordelige ziektekostenverzekering. Ook inkomens uit het buitenland en het bezit aan onroerend goed zullen hierbij worden betrokken.

Un homme averti en vaut deux.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2006-10-25 12:47:35

hallo allemaal,

wat een mentaliteit, je gaat in een land wonen waar het lekker toeven is, en dan ga je ook nog eens een keer de boel bedonderen.

een land wat kampt met zoveel werkelozen, zoveel armoede, en dan als rijke buitenlander een flinke villa kopen, zwembadje erbij, quatre-quatre onder je kont, en dan maar steun trekken.

ik zou zeggen, als de franse regering wijs is sodemieteren ze ze gelijk het land uit.

wij, als ondernemers hebben veel moeite gedaan om in frankrijk de zaak op te bouwen die we nu hebben, moeilijker dan in nederland vergewis je je van een constante handel, veelal wordt er in den beginnen zoveel belasting en verzekering betaald aan diversen dat je maar net weet hoe je je kop boven water moet houden, maar toch, je doet het!

en dan hoor je zulke berichten.

aanpakken die lui, en niet te slap.

ik heb er geen pardon voor, zoals ik geen pardon heb voor een ieder die de boel flest.

boze Cees.

avatar#3302
dicck
Berichten: 15
Reacties: 282

#2 Geplaatst: 2006-10-25 13:32:27

Cees, je wilt zelf wel de executie verrichten?

Dick

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2006-10-25 16:16:28

ook nog wel ja, maar daar zijn anderen beter in denk ik, ik laat me te snel leiden door emoties.

wat mij betrefd het huis verkopen van die lui en de opbrengst naar die arme sloebers die in de grote steden wonen in armzalige behuizingen waar je met  brand maar een kant op kan (springen) en voor vreselijk hoge prijzen.

ik heb in parijs gewoond in een pasage, en dan heb ik het over een pasage waar meer beestachtigen door komen dan mensen, voor 845 euries per maand, de ramen konden niet dicht, en de huisbaas, ene mevrouw met een wel erg aantrekkelijke russiche mafia naam, gaf nimmer thuis, de buurman dond...... de een keer door de trap heen naar beneden, niks gebroken gelukkig.

zo woont men in parijs en in andere steden omdat de overheid geen geld heeft.

afrikanen die de vulnis ophalen, ze hebben geen geld omzichzelf en hun gezin te verzekeren.

de inboedel kan dan trouwens naar emaus, dan gaat dat ook weer naar een goed doel.

Cees.

avatar#3379
jacob
Berichten: 7
Reacties: 170

#4 Geplaatst: 2006-10-25 16:37:28

Niet meteen opknopen of vierendelen, maar langzaam martelen het G..vergeten tuig. Ik wist niet dat de Franse administratie zich zo makkelijk liet bedotten, ik dacht dat alleen die achterlijke Hollanders zo stom waren zulke dingen toe te laten. Overigens is dit een zeer onwelkome bevestiging van het vooroordeel van velen over het gedrag van allochtonen in het algemeen.

Jacob

avatar#2901
Wim Vos ZW Atlantique
Berichten: 2
Reacties: 104

#5 Geplaatst: 2006-10-25 17:01:18

@Wim B.

Jouw tikfout levert misschien verwarring op.

RMI is niet de afkorting voor minimumloon. Het minimumloon (waarvoor je dus arbeid moet verrichten) heet SMIC. Het RMI is theoretisch bedoeld om mensen die geen werk hebben, ook geen recht op werkloosheidsuitkering hebben en die "klem" zijn komen te zitten. Dan kun je RMI aanvragen, maar officieel wel in het kader van een gepland traject en bedoeld om weer op te krabbelen en weer terug het arbeidsproces in te komen. (Revenue Minimum D'Insertion).

Dat is in beginsel een uitstekend streven. Maar er is veel misbruik, uiteraard ook door de Fransen zelf. Een RMI-er betaalt tevens geen ziektekosten meer, krijgt gemakkelijker meer huursubsidie, betaalt niet meer de de kantine van schoolgaande kinderen etc., meer kinderbijslag etc.

Daarom ben je als (nep) RMI-er soms "beter af" dan als werknemer met een SMIC.

Cees weet uit ervaring drommels goed wat die misbruik kost (want hij betaalt dat allemaal in de vorm van premies, heffingen en belastingen). Ik weet dat ook uit ervaring. Ik vind net als Cees dat "valsspelers" moeten worden teruggefloten omdat ze een in beginsel goed systeem de nek omdraaien.

Dick, jij noemt dat (spottend) executeren, maar met alle respect, heb jij enige praktijkervaring in Frankrijk zoals Cees op dit gebied.? 

Anderen zullen  deze "valsspelers" misschien "handige jongens" noemen. Een kwestie van mentaliteit.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2006-10-25 19:38:41

Wim Z

Het verhaal van Wim B is te pruimern  omdat het over de feiten gaan en jij corrigeert hem waar hij een kleine foutr maak. OK voorzover. Maar waarom houd ik bij verder lezen een gevoel van 'wie zonder zonde is werpe de eerste steen' over. Een zeer nare nasmaak. Moraalridders, hebben historisch zelden iets goeds gedaan.

Een Cees heeft nauwelijks ervaring op dit terrein in Frankrijk, gewoon rechtse handtasjes praat. Brrr.  Bovendien zegt de laatstee regel van Jacob, meer over Jacob dan over de personen over wie hij het heeft.

Als wij meer van dits soort inzendingen krijgen, dan kan de site beter opgeheven worden.

Hans Pieters. 

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#7 Geplaatst: 2006-10-25 20:46:42

Inderdaad is de RMI niet het minimumloon. In het land van de afkortingen:

SMIC - Salaire minimum interprofessionel de croissance, minimumloon
RMI - Revenu minimum d’insertion, bijstandsuitkering

Over de tot nu geleverde reacties: een ieder kan hierover zijn mening geven. Die fraudeurs (het zijn vooral de Britten) moeten worden aangepakt en het land uitgezet..... tot, wie zonder zonde is enz....... En als een mening je niet bevalt, soit.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#8 Geplaatst: 2006-10-25 22:07:12

beste hans,

om jouw uit jouw mond deze reactie te horen, dat verbaasd me.

maar desalnietemin sla je de plank volledig mis denk ik.

ik heb al meer dan 15 jaar een eigen bedrijf, waarvan een aantal vestigingen in andere landen, waaronder turkije.

zeg me niets over het betalen van lasten voor ziektekosten en verzekeringen, want dan kan ik je nog wat leren, en al helemaal over de addergebroed van een advocaten.

mijn eigense broer zat in de AOW vanwege een burnout, en terwijl ik met een klant sta te praten in een jachthaven zie ik tot mijn stomme verbazing m'n broer druk in de weer met timmerwerk.

ik heb hem gesommerd te vertrekken en óf in de AOW te zitten, óf te gaan werken, zoniet dan is morgen de belasting bij je.

helaas dacht tie dat ik een geintje maakte en was de belastingdienst de volgende morgen al vroeg bij zijn 'klus'auto.

(nu is hij niet alleen een broer maar tevens een goede vriend, en zegt hij me dikwijls dat tie me dankbaar is voor die streek, en komt steevast ieder najaar hier)

iemand die zoals deze fraudeurs, of welke dan ook, geld bemachtigd op een niet eerlijke manier, is een dief, een DIEF.

en een dief hoort in het gevang, punt uit.

dat jacob het over alochtonen heeft verbaasd je ? wij zijn allemaal allochtonen hier meneer hans.

en misschien weet je je nog te herineren dat de nederlandse allochtonen zoals mohamed en achmed werden uitgescholden omdat deze mensen hun in nederland verdiende (!) salaris in maroko gingen gebruiken (ja ik hoor de jongens op mijn vaders fabriek nog vloeken op die achmeds) hun hadden het eerlijk verdiend.

deze allochtonen die de franse wet misbruiken om er zelf nóg rijker van te worden, sorry, maar die verdienen bij mij maar twee woorden 'vuile dieven!'

wij, beste hans, jij, ik, jacob, ieder ander hier op dit forum, wordt straks door de fransman aangekeken als een allochtoon die de boel bedonderd, knoop dat maar es goed in je oren.

en over dat wie zonder zonde is, ik weet zeker dat er héél veel mensen hier zijn op dit forum die hun hand in het vuur kunnen steken dat ze geen dieven zijn.

ik in ieder geval niet, nimmer heb ik iemand ten niet gedaan om er zelf beter van te worden beste jongen, dus die ballon gaat ook niet op voor je.

je bent zelf nederlander, je weet heel goed hoe makkelijk het was om te flessen, je hoorde dat, je zag dat, je las dat.

doet dat je dan niets ?

mensen die tot treurens toe moeten betalen voor een groep die niet kan, en dan is er een nog grótere groep dan die groep die het echt niet kan, die gewoon de boel flest, doet dat je niets ?

jouw premies konden zo'n gruwelijk eind omlaag als al die lui gepakt werden jongen.

ik geen ervaring ?

wordt maar es wakker jongen, en denk dan goed, dan snap je het misschien.

en je hebt het hier over de site opheffen ?

juist nu, nu er iets belangrijks is dat gaat over ónze mensen, wij als nederlanders die hier vredig willen wonen, het is ons leven waar die galbakken mee rotzooien, wij worden straks allemaal daarop aangekeken.

nee beste hans pieters, je kunt misschien zo braaf zijn om telkens je naam te veranderen, maar dit is een bericht én reacties die hier wél thuis horen.

je kunt de feiten niet verdaaien.

en nu ga ik shoarma eten, doe ik altijd als ik boos ben.

bonnap.

Cees.

avatar#2901
Wim Vos ZW Atlantique
Berichten: 2
Reacties: 104

#9 Geplaatst: 2006-10-25 22:52:14

Hans,

Ikzelf heb een aantal keren het "medische vangnet" nodig gehad. En iedereen kent wel iemand in zijn leefomgeving waarvoor gelukkig dat sociale vangnet aanwezig is.

IK ben tegen misbruik van deze vangnetten omdat IK denk dat deze vangnetten door misbruik zullen verdwijnen.

Het woord moraalridder kende ik eigenlijk niet. Bedoel je daarmee iemand die anderen verteld wat wel en niet goed is? Zou je iemand die anderen verteld wat wel niet op een forum zou moeten worden geschreven een internetforummoraalridder kunnen noemen?

Wat betreft die nare nasmaak? Misschien maar eens samen een glas drinken om die weg te spoelen. Natuurlijk geen alcohol als je nog moet rijden .......vind IK.

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#10 Geplaatst: 2006-10-26 08:05:47

RMI = bijstand

SMIC = minimum loon

in NL moet je ook eerst je vermogen opeten voordat je bijstand krijgt toch? 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#11 Geplaatst: 2006-10-26 08:50:20

Wim Vos,

Ik zie merk duidelijk, dat je niet inziet wat mijn probleem met het bovenstaande is. En waarom ik schrijf 'morreaalridders'.

In onze maatschappij gaan wij ervan uit, dat iedereen doet wat het beste voor hem of haar persoonlijk is. Punt uit. Niemand hoeft zich af te vragen of het al dan niet goed is voor Nederland om als nederlander te verhuizen naar Frankrijk met medenemen van jouw produktiefactoren als arbeid en kapitaal.

Iedereen zegt dan volmondig jaar, maar een aantal jaren geleden werd aan Surinamers verweten, 'dat ze niet naar Suriname ginegen en hun eigen land hielpen mee opbouwen'

In zaken gaat het precies zo: geen timmerman hoeft zich moreel druk te maken over het feit of hetgeen hij moet maken voor zijn klant nu wel het beste ding is voor die klant. A busisness opportunity is a business opportunity.

Natuurlijk zie ik ook wel, dat veel mensen dingen doen, die niet door de beugel kunnen, maar als de maatschappij dat toestaat en daar geen maatregelen tegen neemt, dan moet je achteraf niet naar de persoon gaan zeuren.

Als de directeur van Nuon een jaarsalaris heeft van 850.000 euro vindt ik dat verwerpelijk, maar je mag dat de man niet ineens verwijten maar je moet daar maatregelen tegen treffen.

Moraalridders hangen overal een kaartje aan en wijzen vooral steeds met dat pinnige kleine vingertje. Terwijl als je goed doordenkt, dan zie je dat je in een of andere vorm dezelfde dingen doet, maar in andere verschijningsvormen.

Het is net als het onderscheid tussen email en spam: voor spam gelden geen andere regels dan voor emails, alhoewel ik mij 's morgens vloekend door mijn ene emil en 150 spams heenwerk. Mag je een spammer personlijk iets verwijten of 'het land uitzetten' terwijl blijkt dat mensen wel kopen via spam mail. Ik heb een grote hekel aan spammers, maar het moet via regels door bevoegde uitvoerders worden tegengehouden en niet door mallotige mensen, die geen enkele bevoegdheid of capaciteit hebben zulke dingen te beoordelen, mede, omdat, of beter: vooral omdat,  ze de balk in eigen oog niet zien en zo op eigen initiatief rechtertje gaan spelen (let op: ik zeg niet beultje gaan spelen).

Dat gedrag is precies wat onze rechtsorde aantast en het land van binnenuit opvreet. Het middel is erger dan de kwaal.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#12 Geplaatst: 2006-10-26 09:55:42

Wim Vos,

Aan de andere kant sla je wel de spijker op zijn kop met jouw voorbeelden.

IK vind ook, dat een van de ergste dingen die je kunt doen, erger dan knoeien met een uitkering, is om met een borrel op in de auto te stappen. Nu doe ik dat wel eens, maar niet regelmatig en ik denk, dat ik helder genoeg ben om te rijden op de stille landwegen. Totdat je ineens een fietser of zo aanrijdt.

Dat is mijn balk, met welk recht ga ik even de broer van Cees hier veroordelen.

Ieder heeft zulke balken, en dsat waarschijnlijk wel in beide ogen. Dus laten wij met zijn alle werken aan een maatschappij waar het niet aantrekkelijk is om te rommelen. Zoalsng een taxirit in Amsterdam nog grotendeels belasting is (ik zit momenteel in druilige Amsterdam om op de poes van vrienden te letten) is dat niet echt een goede manier om mensen in een taxi te krijgen na een avondje stappen. Waarom kosten de taxies in andere landen tot 50% minder?

Als je WAO hebt is er geen mogelijkheid om je netjes aan te passen aan de situatie. Stel, dat je deels kan en wil werken, dan is dat gewoon onmogelijk. Een dochter van vrienden van ons, heeft MS en borstkanker, maar het heeft haar meer moeite gekost om uit de UVW te komen dan om erin te komen. Ze kon een baan krijgen - artikelen schrijven in Het Parool - maar ze kon niet zeggen, of ze dat voor 'eeuwig' zou kunnen volhouden. Ze wilde dus voorwaaardelijk van de UVW uitkering af. Het heeft echt ontzettend veel moeite gekost om dat voor elkaar te krijgen. Elk probeem heeft, evenals iedere euromunt, meer dan een kant. Er zijn minder echte nietsontziende oplichters dan de leek denkt. En dat soort overtreders zijn meesteal de grote witte boorden kriminelen als de Enron directie en zo te horen, de broer van Cees, en vergeet HH niet :-))