Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

voordelen / nadelen

Auteur Bericht

avatar#5775
ANR
Berichten: 2
Reacties: 2

#0 Geplaatst: 2006-10-27 09:14:39

Beste mede forumgebruikers,

Wie kan mij vertellen waar ik makkelijk een kort overizichtje kan vinden waar de grootste voordelen en nadelen naast elkaar staan van het verhuizen en gaan wonen in frankrijk.

Ik kom best vaak verhalen tegen, maar die zijn zo lang dat je tijden het doorlezen eigenlijk al niet meer weet waar het in het begin over ging..

het hoeven niet alle voor- en nadelen te zijn, maar de grootste zouden wel makkelijk zijn, en dan bedoel ik meer de wetten en regeltjes ipv het weer is daar mooi en hier niet...

Nu lopen we wel heel erg met het idee om te gaan verhuizen, maar omdat we toch nog het laatste zetje moeten hebben zoeken we dus gewoon zo'n soort lijstje of overzichtje die alles nog even kort laat zien.

avatar#3379
jacob
Berichten: 7
Reacties: 170

#1 Geplaatst: 2006-10-27 09:29:43

My dears,

Dat is niet in een kort overzichtje samen te vatten. Wim Bavelaar schreef het boek terzake; gewoon kopen en lezen (ik heb er geen persoonlijk belang bij). Raadpleeg verder dit Forum. Beter kan het niet, neem toch maar wat tijd er voor.

Jacob

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2006-10-27 10:02:22

hallo,

dat snap ik nou niet hé, alsof je iets moet doen, en je kunt kiezen, en je weet niet wat je moet kiezen.

of je gaat, of je gaat niet, zo simpel ligt dat volgens mij.

voor de een is het een voordeel dat hij veel belasting moet betalen, voor de andere een nadeel, voor de een te heet, voor de ander te koud.

je moet in je eigen straatje kijken wat je wilt, dat is alles, en als je al begint met ik weet het niet weet jij misschien een lijstje voor me, nou dan denk ik dat het beter is als je thuis blijft.

laat ik je dit zeggen, als ik zou moeten emigreren, dan ging ik naar australie, maar ja ik moet niet, dus...

ik kwam hier bij toeval terecht, en vind het fijn, en of er nou nadelen aanzitten, bergen hoog !

maar die zijn toch minder waard dan die paar voordelen die ik in nederland zou hebben.

ik betaal inderdaad meer belasting dan in nederland, ja dat is zo, maar ik heb ook meer plek op het strand, in de kroeg, op straat, in het leven, om het huis, enz.

het is inderdaad, lees, lees, en lees, dan ben je misschien in staat om iets uit eigen standpunt te doen.

ik ken een vreselijk mooi boek, dat heet 'de olijfgaard' van Carol Drinkwater

isbn 90 443 0309 0

of 'het goede franse leven' van jeffrey green.

isbn 90 446 0185 7

het zijn boeken die gasten meenamen om met hun vakantie hier te lezen, en hebben laten liggen.

er zijn ook negatieve boeken heb ik gezien, (niet hier) en die gaan over mensen die hier een geweldige rot vakantie hebben gehad, maar goed, die gingen waarschijnlijk altijd naar catzand op vakantie, tussen oosterburen ;-)

je hebt het in je bloed zeg maar, dat bourgondische.

je houd van frankrijk of je houd niet van frankrijk.

Cees.

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#3 Geplaatst: 2006-10-27 11:53:23

aan ANR,

Wat voor de een een voordeel is, kan voor de ander een nadeel zijn. Bv. op platteland wonen kan eenzaam zijn, maar voor wie niet in uitgaansleven geinteresseerd is, is het uitgestrekte franse land prima. Mijn advies zou luiden, behalve de literatuur lezen over dit onderwerp, ga voor enkele maanden in een (huur) huis wonen in Frankrijk en ontdek zo de voors en tegens in relatie tot je eigen voorkeuren. In NL wonen deed je al, dus je hoeft alleen maar te vergelijken tussen de twee landen. Succes, Dit 

avatar#148
marjorie
Berichten: 68
Reacties: 332

#4 Geplaatst: 2006-10-27 12:49:57

ach johan c. zei het al:

ieder nadeel hep z'n voordeel.

en daar kun je je voordeel mee doen.

wat me wel opvalt is dat je eigenlijk aangereikt wilt krijgen waarom je wel of niet naar frankrijk zou moeten verhuizen. alsof het al veel moeite is je te verdiepen in wat voor jou belangrijk is. misschien is het dan ook wel veel om naar een ander land te vertrekken.

succes met zoeken.

salut,

marjorie

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2006-10-27 13:03:29

Beste Raymond,,

Ga verhuizen naar een ander land is zoiets als willen trouwen: de ideale vrouw vindt je niet, en wat ideaal is hangt sterk van je eigen mogenlijkheden en ... als je maar een beetje twijfelt: niet aan beginnen.

Zoals anderen hierboven zeggen: ga niet proberen aan de hand van een lijstje met voor- en nadelen (van anderen) tot een besluit te komen, bedenk bovendien dat je een redelijke match moet vinden tussen een heleboel zaken die niet leuk zijn en die wel leuk zijn. Ook zijnuitsluitend je  eigen mogelijkeden en wensen  bepalend voor de landen waar je uberhaupt heen kan.

Ik zou zeker niet in Frankrijk gaan wonen als ik alle omstandigheden in de hand had (wat o.a. inhoudt voldoende geld zou hebben). Ik vind NY, Rio de J, Singapore en zelfs Hong Kong veel aantrekkelijker dan mijn dorp in Frankrijk. Maar een goede verzekering voor twee personen van boven de 50 is elders onbetaalbaar, nog niet eens gesproken over het vinden van een fatsoenlijk huis is tegen een redelijke prijs.

Ik vind zelfs dat Frans Guyana voordelen heeft boven France Metropoliaine, ondanks het feit dat het in de tropen ligt (vandaar dat de raketbasis van Europa daar ligt), vooral omdat de gezondheidszorg dezelfde is als in Frankrijk M.  maar ook daar zijn geen fatsoenlijke huizen te vinden.

Conclusie: het is meestal een negatieve keus: Je wilt echt weg uit Nederland en dan ga je op zoek naar een geschikt ander land. Ik zou als ik jou was beginnen het het maken van een lijst met alle bottlenecks en vervolgens een lijst met alle mogelijke landen ( met de overzeese gebiedsdelen). Daarna de evidente foute keuzes wegstrepen en dan je gevoel volgen. Thailand, Indonesia, Canada, Australia zijn allemaal goede landen om te wonen. Wat zeg ik; alle landen buiten de Benelux zijn in een aantal opzichten goede landen om te wonen....

Let wel: in jouw beroep kom je hier niet  (maar eigenlijk nergens)  aan de bak; tenzij je vreselijk goed frans spreekt, zeer charmant en zeer actief bent. 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#6 Geplaatst: 2006-10-27 13:33:14

marjorie en johan, 

mits er een reden is dat hij bijvoorbeeld voor zijn bedrijf en een betere functie naar frankrijk kan/moet, dan is te overwegen wil ik wel aan die cariere en dan mijn vrienden en famlie missen, of blijf ik in nederland op kantoor met een sneetje brood tussen de middag.

maar anders heb ik toch een sterk vermoeden, blijf maar lekker waar je zit, inderdaad, want inderdaad lijkt het dan veel meer op het alleen maar weg willen uit nederland dan specifiek naar frankrijk willen gaan.

stel je bent erg materialistsch ingesteld, leuke auto, mooie baan, van die moetje dingen weet u wel ?

dan zou je het in parijs waarschijnlijk nog kunnen redden, maar ik denk dat de meeste forumleden het er wel mee eens zijn dat je op het platteland dan toch wat problemen hebt.

voorbeeld........ familie van mij gaat ieder jaar naar één bepaalde camping, met één bepaalde auto (groot en duur) en zit daar 3 weken met mobieltje en heiniken in contact met de saak, hij vind het erg leuk, en de nederlandse campingeigenaar ook, en al die andere nederlandse gasten ook, héél leuk, errug gezellig met z'n allen onder elkaar.

toen kwam men bij ons op visite, auto voor de deur, mobieltje rinkelde ieder half uur, de saak, en des avonds met de barbeque werd het onderwerp automobiel aangesneden, en wel die ene met drie letters weet U wel ? 

niemand  die hier reageert, boer thierry heeft een sterke sefrane, buurman pascal een peugeot, en zijn kinderen respectievelijk enkele modellen uit musea, R5 en zo.

nog eens wordt het geprobeerd, na een belletje met de saak, en weer geen succes.

de derde keer werdt hij pissig en vertrok terstonds de volgende dag, jammer van de midweek vakantie.

als je zo dus bent ingesteld, dan kun je beter emigreren naar landen waar men wat meer op dit gesteld is denk ik.

ik heb zelfs meegemaakt dat een ober een stelletje liet zitten wachten opdat men floot. gouden bril en zo, toen ze boos vroegtijdig weg gingen kregen we een rondje, hihi.

'de fransen zijn niet aardig en arrogant' wel ik heb die ervaring in het geheel niet, maar ze zijn niet gecharmeerd van dat materialistiche, en dat zouden sommigen mensen zich eens moeten bedenken. 

in nederland kwam ik in een tshirt bij de klanten niet binnen,als ingenieur/architect, hier zit je voor je het weet in je kortebroek bij ze aan de pastis, ow ja, we zouden het eens over de zaken moeten hebben francis.

iemand eerder op de forum zei het al, eerst de gezondheid, dan de familie, dan de buurt, het dorp, de wijn, het eten weet ik veel wat er allemaal de revu passeert, en soms zit je in de auto en denk je, jeetje man, dit deed ik in nederland in tien minuten, en hier een middag plus de avond !

wat een heerlijk land !

tja, ik betaal ongeveer 12 procent meer belasting dan in nederland, dat is veel, maar ik heb 1200 procent meer lol. hahahahahahahahaaaa in naam der koningin, stress zult U hebben !

wisten jullie trouwens dat chirac helemaal niet van die dure etentjes houd ?

hij eet bijvoorkeur boeren maaltijden zoals pot au feu en zo. 

vive la france.

Cees

wat is het nog lekker weer hé ?

fijn lang weekend allemaal, whow....  dagen weekend !

één ding boven aan je lijstje, en dat mis ik heus, familie.

op de meeste kan ik niet meer schieten, en de anderen zitten véél te ver weg.

lekker door de achterdeur naar binnen op de koffie, wat is dat oerhollands, en dat mis ik wel ja.

als ik al niet was vervreemd van nederland was ik hier al na een jaar weg geweest.

te stil, savonds de luiken dicht, geen kip te zien, heel ver weg een hond die blaft, tja, dan ben ik wel eens eenzaam, snik.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2006-10-27 13:52:05

beste hans,

jij zegt tegen johan ' in jouw beroep kom je hier niet  (maar eigenlijk nergens)  aan de bak; tenzij je vreselijk goed frans spreekt, zeer charmant en zeer actief bent' als ik goed kijk zit hij dus in de computer-toestanden, niet ?

dan ben je toch wel een héél klein beetje negatief hoor.

als er ergens toekomst in zit is het computer-toestanden (vergeef me mijn bewoording, ik weet als eenmaal iemand de software heeft geinstalleerd hoe ik moet werken, maar zodra er iets vreemd toetert, piept of fluit, weet ik nix meer, dus ik ben algemeen stom op het gebied van computers)

als ik af moet gaan op wat andere mensen zeggen, dan was ik al vijftien jaar geleden gestopt met mijn werk!

het is het zelfde voor johan als met mieke was het geloof ik, met die chinesche marktkraam, ga er voor !

zeker met de fanatieke werklust (wat bij de franse een gemis is in de genen) moet het hem makkelijk lukken.

maar nogmaals, het ligt aan de persoon, en ik zal de laatste zijn om iemand te zeggen dat het lukt of niet, tuurlijk lukt het!

Israel is mijn droomland, ik heb er gewoond, en zou er zo weer gaan wonen, en beste johan, als je iets met computers wilt doen, moet je in israel zijn, maar je moet geen angsthaas zijn, het regent er nog wel eens rare neerslag.

tel-aviv aan zee, mooiste stad in de wereld.

Cees. 

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#8 Geplaatst: 2006-10-28 00:23:54

Naast de boeken met praktische informatie over het gaan wonen in Frankrijk, zijn er ook meer beschouwende werkjes geschreven over het slijten van je dagen in het land van de Galliërs. Op deze site heb ik een lijst gemaakt van Nederlandse boeken over Frankrijk (mét mijn eigenwijze oordeel over de inhoud van het geschrijf). De lijst is te vinden op

http://infofrankrijk.com/pagina/Boeken+over+Frankrijk/296/#296

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#9 Geplaatst: 2006-10-28 08:03:46

Cess,

Je vergelijkt appels met peren.

De it waar behoefte aan is, is ITC binnen grote bedrijven (zoals ons forumlid Thover) of zeer hoogwaardige techniek (Delftse ir's). War jij 'computertoestanden' noemt is geen IT,dat is gebruikershulp of helpdeskmedewerker.

Het vervelende is, dat als jouw computer piept, jij niet bereid om zeg 5 X 50 = EUR 250 voor assistentie te betalen.

Werkers in de internetsector zijn denk ik voldoende mensen beschikbaar.

Dus het hang van persoonlijke factoren als beheersing van Frans, charme en ijver af of je hier een baan zal kunnen krijgen als ITC-er. 

Nee, ze staan in Frankrijk zeker niet te springen om Nederlandse itc-ers. Bovendien, als ze echt goed, jong en ambitieus  zouden zijn geweest, dan hadden die het te druk met geldverdienen, om te denken aan emigratie.

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#10 Geplaatst: 2006-10-28 11:42:03

HP: ICT (=information and communication technology). ITC is een trainingsinstituut voor cartografen e.d., vroeger in Delft, nu in Enschede.

Voor de rest heb je -helaas- gelijk.

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#11 Geplaatst: 2006-10-28 12:10:01

Hoi HP,

Je hebt denk ik inderdaad grotendeels gelijk, maar omdat ik als voorbeeld aangehaald wordt moet ik toch even iets rechtzetten ...

* zelfs "wij" zoeken geen IT'ers op dit moment ... er werken al zoveel mensen ... ;-)

* ikzelf zit ironisch genoeg alweer bijna anderhalf jaar in een marketing team op een functie op de grens tussen marketing en techniek :-) (maar da's 100% mijn eigen keuze: geeft me ten minste eindelijk de mogelijkheid om weer net als toen ik nog studeerde aan de technische mensen uit te leggen dat hun techniek nog zo mooi kan zijn, maar dat als ze hem niet weten uit te leggen in gewone woorden [om de uitdrukking "Jip en Janneke taal" te vermijden] het ze nooit zal lukken hun techniek ook nuttig te maken / te verkopen ... ;-)

* wat betreft je laatste zin over het te druk hebben om te denken aan emigratie: in de meeste gevallen is dat wel juist, maar een heleboel toevallige omstandigheden kunnen er ook toe leiden dat je emigreert (in mijn geval bijvoorbeeld de vraag of ik hier wilde blijven werken na 4 maanden van mijn stage van 8 1/2 maand ...)

Groeten,

Thomas Vergouwen

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#12 Geplaatst: 2006-10-28 16:56:40

Bedankt Ivo71,

ik heb altijd al moeite gehad met acroniemen. ABN kan nog, maar HSBC, OBDC,ADSL,PCMCIA, om maareen rijtje te noemen, kan ik alleen schrijven als ik de volledige naam murmel. Ik ben te dom voor afkortingen, alhoewel hoe eenvoudiger het land hoe meer gebruik wordt gemaakt van acroniemen. Maar ik zal ICT nu formeel aan mijn alert-lijst toevoegen.

Btw Ik heb vandaag in Amsterdan voor EUR 245.- een 8 GB compactflashcard gekocht, terwijl de leverancier een 16 GB  voor de nabije toekomst in het vooruitzicht stelde. Dat is andere koek, dat de 10 Mb HD van de beginjaren. 

Precies Thomas:

de zwakte van veel ICT-ers is, dat ze teveel ICT-er zijn. Je moet binnen een bedrijf niet proberen te optimaliseren op basis van technische functionaliteit, maar op basis van economische functionaliteit. Bovendien is een ICT-er vaak een kostenpost, die ijverig zijn eigen rechtvaardiging moet onderbouwen.

Er zijn vele betere oplossingen, die de belangrijkheid van de ICT-er kleiner maken. Dat zou in theorie de mooiste taak zijn voor een ICT afdeling, maar je gaat je eigen graf toch niet graven?  Ik stop want wij zijn nu wel erg off-topic.

avatar#5775
ANR
Berichten: 2
Reacties: 2

#13 Geplaatst: 2006-10-29 08:35:31

Misschien is het een en ander iets verkeerd uitgelegd door mij, maar ik hoef dus geen aansporing voor het feit dat we wel of niet gaan verhuizen.

Dat is bekend, we gaan gewoon wel naar frankrijk, en ook voorgoed, we weten alleen nog niet wanneer, want steeds komen we weer iets nieuws tegen, wat ons dan weer even weerhoudt om te gaan

Waar het me eigenlijk om ging, is de vraag of er een soort van handig lijstje te vinden is waar je wat dingen tegen elkaar kunt afwegen, zonder je helemaal suf te gaan zitten zoeken op vele verschillende websites en het dan aan het eind van het liedje nog niet helemaal op een rijtje hebt.

simpel gezegd, zou het een soort overzichtje moeten zijn zoals bijv :

motorrijtuigenbelasting :         NL :ja                 Fr: ja, maar duurder

arbeidsongeschiktheidsverz.    NL :ja                 Fr: ja of nee

etc.

etc.

Het moet dus geen bepalende factor zijn of er wel of niet gegaan wordt, maar nu heb ik al 20 websites in mijn favorieten lijst staan, en elke site is behoorlijk groot qua teksten en informatie, maar je ziet op een bepaald moment door de bomen het bos niet meer, vandaar dat een kort overzichtje veel makkelijker zou zijn.

en als het er niet is, nou ja dan kijken we wel, maar mocht iemand toevallig zo'n soort overzichtje kennen zou dat makkelijk geweest zijn.

Het zou bijvoorbeeld erg jammer zijn als je eenmaal in frankrijk zit, en ineens ergens tegen aanloopt dat je achteraf denkt, goh.... dat ik daar nou geen rekening mee gehouden heb !!!

Het zou eigenlijk meer een checklist moeten zijn, zoals je die ook maakt als je op vakantie gaat, waar je kijkt of je alles wel hebt.

Nu blijven we steeds met de vraag, of we alles wel hebben uitgezocht, en daarom zijn we nog steeds niet gegaan.

Misschien niet de charme van het "op goed geluk naar het onbekende gaan", maar we willen graag alles vooraf goed weten.