Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

TNT met KPN tuner

Auteur Bericht

avatar#3459
Ted
Berichten: 27
Reacties: 172

#0 Geplaatst: 2006-10-27 12:12:55

Ik heb een KPN tuner voor Digitenne (Samsung SMT 1100T) en probeer hiermee TNT te ontvangen. Maar dat lukt niet. Het schijnt dat KPN dat onmogelijk heeft gemaakt. Nu zou er een truuk bestaan om dit probleem op te lossen. Wie weet meer ?

avatar#3336
Frans
Berichten: 19
Reacties: 277

#1 Geplaatst: 2006-11-01 11:28:53

Dag Ted,

In principe zou je tuner moeten werken. Je moet wel je smartcard er uithalen. En natuurlijk zeker weten dat er voldoende ontvangst is.  Ook kan je dan het best een gewone dakantenne aansluiten in plaats van die kleine die je er bij hebt gekregen. Het Nederlandse dvb-t-signaal is gericht op de mobiele  markt (auto's) en het Franse signaal meer op de huishoudens, vandaar.

Sterkte,

Frans

avatar#3459
Ted
Berichten: 27
Reacties: 172

#2 Geplaatst: 2006-11-02 17:21:00

Inmiddels heb toch wel eea kunnen ontvangen.

In NL is dvbt ook wel degelijk voor huishoudens bedoelt. Na 11 december heb je in het buitengebied alleen nog dvbt (of satelliet) omdat er dan geen analoge uitzendingen meer zijn. 

avatar#3336
Frans
Berichten: 19
Reacties: 277

#3 Geplaatst: 2007-04-10 11:29:05

Ik heb afgelopen week mijn eigen in Nederland verkregen DVB-t tuner uitgeprobeerd en heb 12 Franse zenders kunnen bewonderen in de Auvergne. Mijn opmerking over het Nederlandse signaal voor de mobiele markt sloeg op de manier van uitzenden. Nederland zendt op een andere manier uit dan Frankrijk. Kort door de bocht geformuleerd komt het er op neer dat de Nederlandse zendmasten een signaal uitzenden dat met een kleine antenne kan worden ontvangen, waardoor je tv kan kijken in de tuin, in de slaapkamer, in de auto en waar je maar wilt. Dat is een mooie aanvulling op de hier gebruikelijke kabelaansluiting. In Frankrijk (en trouwens ook in alle andere DVB-t landen) bestrijkt een zendmast een groter gebied en moet je een stevige antenne hebben om het signaal uit de lucht te halen (behalve als je pal naast de zender zit, dan werkt zelfs een paperclip).

Groet,

Frans

avatar#3122
Rob
Berichten: 13
Reacties: 243

#4 Geplaatst: 2007-04-11 09:55:55

Beste Ted,

Frans heeft het al in globale bewoordingen goed uitgelegd, maar laat ik het proberen het probleem nog even technisch uitleggen.
De ontvanger is géén probleem, wel zoals Frans al zegt die kleine antenne.
Het achterliggende probleem is namelijk dat Nederland als enige land in Europa heeft gekozen voor verticale polarisatie van het uitgezonden signaal.
België, Duitsland, Frankrijk en Engeland passen horizontale polarisatie toe.
En daarom is je uit Nederland meegenomen kleine antenne ongeschikt.
In Nederland moesten we zonodig weer eens wat anders kiezen zoals gewoonlijk.
Theoretisch zou je nog door je Nederlandse antenne een kwartslag te draaien het probleem kunnen ondervangen maar doe gewoon en koop in Frankrijk een goede buiten antenne en die is dan geschikt geschikt voor een horizontaal gepolariseerd signaal.

Uitleggen wat exact de voor en nadelen van verticale/horizontale polarisatie zijn gaat denk ik te ver op dit forum.

Rob van der Veer

avatar#6059
Pietje Pinda
Berichten: 0
Reacties: 1

#5 Geplaatst: 2008-08-05 15:09:06

Behalve de antenne-polariteit is het zeer belangrijk dat je zorgt dat de antenne- spanning wordt uitgezet als de antenne passief is, dus zonder antenneversterker, omdat anders de DVB-T tuner defect raakt, dit kun je via het Menu instellen.

Voor degene die meer informatie nodig heeft kan mij een email sturen.

Groet, 

PP 

avatar#5795
Tompouce (79)
Berichten: 0
Reacties: 219

#6 Geplaatst: 2008-08-05 17:44:13

Sorry mensen,

Ik begrijp hier dus geen ene jota meer van én volledig dement ben ik dus nog niet hoor!

Ik werk met een DB-TV-tuner (meestal is dat een Phillips) op m'n PC. Die bestaan nu ook in USB-uitvoering, maar ik heb er een als PC-kaart. Als ik die direkt op mijn (oude TV antenne aansluit) is het signaal zo zwak dat er beeld binnenkomt (sneeuw!) en vrijwel geen FM-geluid. Met die antenneversterker lukt dat en ook oudere TV-kaart zonder DBT voorzieningen, intern dan! TNT is wat KPN doet voor Digitenne, maar dan heb je het wél over DIGITAAL opgenomen TV uitzendingen én een NETWERK van straalzenders in NL die dat gewoonlijk in NL met horizontale Draaggolf uitzenden alleen maar als je daar DIGITAAL op geabonneerd bent. En alleen voor die programma's die dus HD uitgezonden én ontvangen kunnen worden op een echte HD-TV !!!

Dan nog iets wat ik ook niet begrijp van Rob_vd-V. is dat die draaggolf in LDF verticaal zou zijn?! Huh, bij mijn weten wordt dat signaal niet verticaal in FR uitgezonden, maar juist ook horizontaal. Maar je hebt in FR. te maken met een PAL/Secam systeem en in NL alleen maar met PAL en daardoor kun je een NL-TV ook niet werkend krijgen in LDF. Die DVB-T tuners kunnen softwarematig wél meerdere systemen aan zelfs die uit de VS (zoals NTC) op verticale draaggolf gebaseerd.

Maar oa. Jako hier weet er veel meer van dan ik dus en laat die dan z'n licht laten schijnen ter zake, want ik ga nu zo'n beetje op tilt dus.

Excuses van,

Erik.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#7 Geplaatst: 2008-08-06 12:33:44

In den beginne...

heeft KPN inderdaad tuners uitgegeven die softwarematig een blokkade hadden op alle netwerken, behalve die van KPN.  Dergelijke ontvangers doen het in Frankrijk dus niet.

De rechter heeft dit echter verboden en nadien heeft ( als het goed is) KPN al die kastjes van nieuwe firmware voorzien. ( OTA, Over The Air, dus zonder dat de gebruiker daar iets voor moest doen.) Ik heb geen idee of dit daadwerkelijk is uitgevoerd, want er is maar weinig ervaring met NL 'ers die zo'n ding meenemen naar het buitenland.

Horizontale of vertikale polarisatie zal hier weinig mee te maken hebben, de antennes zijn i.h.a. makkelijk te draaien en niet erg gevoelig voor de polarisatierichting.

Pal, Secam en NTSC zijn analoge uitzendnormen en hebben hier niets mee te maken.

Ook HD niet, er zijn in Frankrijk helemaal nog geen HD uitzendingen via DVB-T.

Frankrijk zal daarmee aftrappen op 30 oktober in (uiteraard) Parijs, Bordeaux en nog een aantal grote steden.

Erik, er bestaat geen Pal/Secam systeem. De meeste oude apparatuur in Frankrijk is geschikt voor zowel Pal als ook Secam en dat wordt in de regel aangeduid met de tekst pal/secam.

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#8 Geplaatst: 2008-08-06 21:24:23

Ook HD niet, er zijn in Frankrijk helemaal nog geen HD uitzendingen via DVB-T.

In principe heb je gelijk ... Maar toch niet helemaal: de Tour de France werd in 2007 al in HD uitgezonden via DVB-T in Parijs, Lyon en Marseille !