Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

net niet in frankrijk

Auteur Bericht

avatar#5778
erwin
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2006-11-01 10:01:15

Hallo,

Ik zal me eerst effe voorstellen, mijn naam is Erwin, 32 jaar en woon in Cerfontaine (Wallonië) vlakbij de franse grens.

Hier woon ik nu al bijna 2 jaar, ik heb eerst samengewoond maar na 7 jaar is hier sinds kort een eind aan gekomen. Verder heb ik 2 huisdieren, Mike de kat en Winnie. Winnie is een kruising Jack Russel die nodig op dieet moet want hij komt niet meer door het katteluik haha, dus moet ik de deur op laten als ik een hele dag werken ben. De dieren hebben het hier goed naar hun zin, kunnen hier de hele dag lekker vrij rondlopen, iets wat in Nederland zeldzaam is.

Het is slecht gesteld met mijn kennis van de franse taal, dit komt ook omdat ik hier op een vakantie park (landal) werk en iedereen nederlands spreekt.

Vooral omdat ik hier nu alleen zit, en nog niet van plan ben om hier weg te gaan, wil ik mijn contacten toch wat uitbreiden en de franse taal gaan leren.

Helaas zitten de avondcursussen hier vol. Ik ben nu wel met een thuiscursus bezig maar ik zou het prettig vinden om met wat mensen in contact te komen en zo sneller de franse taal onder de knie te krijgen.

Het bevalt me hier trouwens heel goed, de omgeving, woon midden in het bos en ben nu bezig een houten chalet te bouwen.

Ook wil ik nog een paar vakantiehuisjes/caravans neerzetten voor verhuur.

Zal nog wel effe duren voor ik hier helemaal klaar ben, maar heb er wel zin in, dat scheelt.

Nou, ik hoop van jullie te horen.

Groeten,

Erwin