Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

le grenouille

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2006-11-02 09:00:52

tja, waar zet je zo'n kikker nou neer, in de alternatieve misschien, of in de tuin ? ik wist het niet dus heb ik hem maar hier neer gezet, in ieder geval heeft de kikker zichzelf een plaatsje toegeeigend.

goede morgen allemaal,

duidelijk is in ieder geval dat met onze eerste vakantie na de zomer, ook de zomer voorgoed afscheid heeft genomen, de temperatuur is met zeker tien graden gedaald, het wordt weer tijd voor raclette, hmmm.

maar goed....

in onze vensterbank zit al de hele zomer een kikker, althans, hij komt ergens op de dag in de ventsterbank want s'nachts slaapt hij ergens anders.

nu is het zomers niet zo'n probleem voor de kikker, maar nou is de vraag, hoe gaat dat in de winter ?

kan ik iets doen, bijvoorbeeld stro ergens neerleggen waar hij kan schuilen voor de kou ? want het is wel erg grappig zo'n kwakende kikker in je vensterbank.

als ik het raam openzet gaat hij op het kozijn zitten en kwaakt of het z'n lieve lust is, een dol vermaak voor menig gast.

tussen het raam en de deur staat een eikenhouten vat onder de regenpijp, en ik denk dat tie daar onder schuilt, maar ik weet het niet zeker, trouwens, hou komt zo'n diertje boven op de vensterbank ?

hij is een centimeter of 5 lang, heeft een enorme blaasbalk, en is fel groen.

en........ muziekaal.

wie kan er iets zeggen ?

Cees.

avatar#323
antonia
Berichten: 25
Reacties: 392

#1 Geplaatst: 2006-11-02 12:26:14

Dag Cees,
 het is een boomkikkertje, een reinette. En ik denk dat hij zelf wel een plaatsje voor de winter zal zoeken. maar in de buurt van zijn vaste seek een hoop bladeren tegen een boomvoet vind hij misschien wel leuk. Of tegen de regenkuip aan, het zou inderdaad best kunnen dat dat zijn schuilplek is. Je kunt hem in het voorjaar weer verwachten, al vroeg in het jaar als de temperatuur gaat stijgen.Heb je gezien dat hij een soort zuignapjes aan zijn poten heeft? daarmee kan hij recht tegen een ruitoplopen. Ze kunnen ook heel hoog springen.Veel plezier met je reinette.
Antonia

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2006-11-02 13:42:30

bedankt antonia, geweldig.

ik weet wel dat ze zelf een paatsje zoeken, men moet immers niet de natuur over gaan nemen, maar soms kun je wel een beetje helpen.

omdat we de tuin aan het renoveren zijn gaat er een hoop verloren misschien, alhoewel ik achter in de tuin wel een enorme hoop dood hout en rotzooi heb liggen waar iedereen over klaagt, maar ze kunnen me wat.

er leven allerlei vogeltjes in, dat vind ik prachtig.

maar zoals de merel, daar heb ik een veiliger struik voor gemaakt zodat de kat er niet in kan, simpel door een gaas ervoor te maken die ondertussen in de struik is gegroeid, afgelopen jaar een nest vol merels naast de deur van de keuken, geweldig.

en misschien door onze renovatiedrift hebben we teveel opgeruimd en heeft juist dit kikkertje wat bald en rommel nodig om te overwinteren, ik zal wat laten liggen tegen de tuinmuur.

overigens, vorig jaar vond ik een slapende witte kikker of pad, sneeuw-wit, en wel 10 cm lang.

bedankt nogmaals,

Cees.