Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Domotica-systeem

Auteur Bericht

avatar#3526
Ton
Berichten: 20
Reacties: 68

#0 Geplaatst: 2006-11-03 09:27:27

Hallo,

Is er iemand die in Frankrijk, speciaal Alpes Maritimes, een betrouwbare en vakbekwame installateur kent die een domotica systeem kan installeren, en misschien een showroom heeft.

Graag informatie over welk merk, systeem, geen X10 is nogal ouderwets.

Ik wil in eerste instantie intregeren mijn toegangssysteem, videofoon,klimaatregeling per vertrek,automatische roluiken,automatische luifels en verder moet het systeem uitbreidbaar zijn en op afstand via internet en telefoon te regelen zijn.

De bediening moet zijn met een touchscreen bij de voordeur en een afstandsbediening in het hele huis.

m.vr.groet,

Ton

avatar#4415
Mzungu
Berichten: 0
Reacties: 1

#1 Geplaatst: 2007-03-17 20:34:13

Hallo,

Qua domotica-systeem zou ik het volgende aanbevelen: het EIB-KNX-systeem

Dit systeem is een Europese standaard die door meer dan 100 fabrikanten wordt ondersteund. de bekendste zijn: Siemens, ABB, Hager, Viessman, Busch-Jaeger, Tehalit, Gira, Berker ...

Het is een decentraal systeem, alle componenten (drukknoppen, sensoren, dimmers, rolluiksturingen) worden met een datakabel aan elkaar verbonden. Het systeem is uitbreidbaar en vanop afstand te regelen. Via de EIB-KNX site (http://www.konnex.org/knx-partners/knxeib-partners/list/) kan je te weten komen welke installateurs of studiebureaus in uw regio dit systeem ondersteunen.

Met vriendelijke groeten

Paul

PS: in mijn buitenverblijf zal ook het EIB-KNX systeem door mezelf worden geïnstalleerd.