Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Draadloos ongelimiteerd internetten :: Zonder vaste telefoonaansluiting

Auteur Bericht

avatar#4085
Juliėtte Helmigh
Berichten: 6
Reacties: 20

#0 Geplaatst: 2006-11-05 13:49:41

Beste mensen,

Ik heb een lastig vraagstuk waarvan ik weet dat er een goed antwoord op moet bestaan.

Het lastige aan mijn situatie is, dat ik geen vaste aansluitingen heb, dus ook geen telefoon. In het dorp ligt een breedbandverbinding maar daar heb ik dan natuurlijk niets aan. Ik wil er ook niet aan om vaste telefoon te gaan aanleggen want zelfs in Nederland doe ik het al ruim een jaar zonder. Dat gaat prima.

In Nederland heb ik een abonnement bij T-Mobile met (ik geloof) 250 belminuten en voor 10 euro extra per maand Internet. Mijn telefoon kan ik ook als modem voor mijn laptop gebruiken en ik kan ongelimiteerd (maar langzaaaaam) internetten. Streaming kan natuurlijk niet. Helaas.

Ik zoek:


Een abonnement zoals ik in Nederland heb, dus een mobiele telefoonaansluiting met GPRS, bij voorkeur ongelimiteerd.

OF

Een (ik geloof) UMTS kaart met ongelimiteerd internet, de telefoonaansluiting lukt dan wel.

Het moet mogelijk zijn, want met mijn Nederlandse MDA kan ik prima in Frankrijk op de berg internetten, natuurlijk langzaam en belachelijk duur, omdat het over Nederland gaat. Op de vraag of er bij mij GPRS is: dat is er.

Ik weet dat er toch aanzienlijke kosten aan verbonden zijn, dat neem ik op de koop toe. Wat ik graag wel wil, is een vast bedrag per maand.

Ik hoop op goede aanwijzingen van alle ervaringsdeskundigen op dit forum!

Met vriendelijke groet,

Juliëtte Helmigh

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#1 Geplaatst: 2006-11-05 16:10:37

Hallo Juliëtte,

Dit is in Frankrijk inderdaad ook mogelijk:

- ofwel via een telefoon die je als modem gebruikt voor je computer => in dit geval zijn er voorzover ik het weet geen speciale abonnementen mogelijk en betaal je dus voor de hoeveelheid data die je verstuurt of ontvangt

- via een speciale kaart die je in je laptop kunt steken (PCMCIA); in deze kaart doe je dan de USIM kaart (hetzelfde als een SIM kaart maar dan voor UMTS) en hiermee ga je rechtstreeks op Internet

De tweede mogelijkheid is dus waarschijnlijk het makkelijkste ... Zoals je zelf al aangeeft zijn de kosten hiervoor behoorlijk hoog, met name vanwege de "mobiliteit": de mogelijkheid om het op elke willekeurige plaats in Frankrijk (en eventueel ook daarbuiten) te kunnen gebruiken ...

Mijn antwoord heb ik dus met name gericht op de tweede mogelijkheid. Dit is mogelijk bij:

- Orange: via GPRS, EDGE, UMTS (3G) en HSDPA (3G+) in oplopende volgorde van snelheid; de software kiest automatisch de hoogst mogelijke snelheid aan de hand van het aanwezige netwerk. GPRS is overal beschikbaar zijn waar je GSM-dekking hebt via het Orange France netwerk en de dekking van EDGE en UMTS is ook hier te zien (je kunt eventueel je adres invoeren om de precieze situatie te zien!); HSDPA is op dit moment beschikbaar in een aantal grote steden en wordt steeds verder uitgebreid. Je hebt hiervoor een Orange PC Card 3G+ voor nodig die tot 15 november voor € 1 wordt aangeboden in combinatie met een abonnement; op het abonnement krijg je bovendien tot 15 november de eerste twee maanden gratis en de optie 3G+ levenslang gratis (aanbiedingen alleen bij bestelling via Internet). Er zijn drie verschillende abonnementsvormen (klik eventueel ook op de 3 andere tabs op die pagina voor meer informatie) : 3 uur voor € 24, 10 uur voor € 50 en onbeperkt met een maximum van 500 MB per maand voor € 70 (tarieven voor een abonnement voor 24 maanden; 12 maanden is ook mogelijk met iets hogere maandelijkse kosten).

Je kunt het een en ander hier via Internet bestellen (of via estore.orange.fr > Entrer dans la boutique > espace pro > voir tous les mobiles > PC Card 3G+).

- SFR: via GPRS en UMTS (3G) in het geval van de 3G card van € 49 en eventueel als extra ook via HSDPA (3G+) in het geval van de 3G+ card van € 79 en indien 3G+ dekking aanwezig is. 3G dekking is bij SFR in principe beperkt tot grote steden en elders wordt teruggevallen op GPRS en niet op EDGE. Ook hier 3 verschillende abonnementsvormen (klik op "Combien ça coûte ?") : 4 uur voor € 27, 15 uur voor € 48 en onbeperkt met een maximum van 500 MB per maand voor € 70 (tarieven voor een abonnement voor 24 maanden; 12 maanden is ook mogelijk met iets hogere maandelijkse kosten).

Bestellen kan via Internet in de Boutique en ligne.

- Bouygues Telecom : uitsluitend via GPRS en EDGE met hun "Carte Internet Haut Débit Mobile " tijdelijk voor € 58 exclusief BTW met drie abonnementsvormen, namelijk 20 MB per maand voor € 19 ex. BTW, 50 MB voor € 27 ex. BTW of € 58 ex. BTW onbeperkt. Ik heb geen makkelijke manier gevonden om het een en ander te bestellen ...

Let op: voorzover ik heb kunnen zien zijn bij alle aanbieders het gebruik van Voice over IP, streaming, peer-to-peer en SSH verboden.

Je vroeg om antwoorden van ervaringsdeskundigen: ik heb erg goede ervaringen met de 3G+ card van Orange. Deze werkt perfect van Parijs tot in-the-middle of nowhere in Frankrijk en zelfs in Nederland, Amerika en Hong Kong heb ik er met succes gebruik van kunnen maken. Een deel van de foto's die je vindt op mijn website zijn er vrijwel realtime met behulp van die kaart op gezet :-). Ik moet er wel bij zeggen dat ik als bijkomend voordeeltje heb dat ik er nooit een rekening van zie ;-).

Ik hoop dat je hier wat aan hebt! Laat even weten of je er aan uit gekomen bent of of je nog meer informatie nodig hebt ...

Groeten,

Thomas Vergouwen