Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

winterbanden

Auteur Bericht

avatar#3332
Lida
Berichten: 10
Reacties: 96

#0 Geplaatst: 2006-11-07 12:01:50

Weet iemand of winterbanden verplicht zijn in Frankrijk ? In Duitsland is dat al wel het geval.

avatar#3174
Sue
Berichten: 23
Reacties: 85

#1 Geplaatst: 2006-11-07 14:10:05

Toen er bij mijn moeder (GARD) een keer 30 cm. sneeuw was gevallen, heeft ze 2 weken ingesneeuwd gezeten. Want een dikke laag sneeuw, daar was de zuidfranse overheid niet op berekend. Als er al een verplichting voor winterbanden is, dan zal deze nooit voor heel Frankrijk gelden.

En ach weet je nog, hoe kort geleden de fransen bij schemer met stadslichten reden. Volgens mij houdt de franse overheid niet van veel voorschriften in het verkeer.

gr.

Sue

avatar#2878
jansen
Berichten: 2
Reacties: 74

#2 Geplaatst: 2006-11-07 14:18:40

Op de website van nze onvolprezen ANWB:

http://www.anwb.nl/published/anwbcms/content/rechtshulp/auto/winterbanden-2005-aansprakelijkheid.nl.html

staat:

Frankrijk

Uitgangspunt is de algemene bepaling dat banden moeten corresponderen met de wegomstandigheden. Op grond van dit uitgangspunt kan het rijden op zomerbanden in winterse omstandigheden leiden tot aansprakelijkheid voor ongevallen en strafrechtelijke gevolgen hebben. Voor bergwegen kan winteruitrusting verplicht gesteld worden. Dit wordt met een verkeersbord aangegeven.Ook info over Duitsland, Zwitserland, Italie en andere minder interessante , koude, landen.

avatar#4306
hoek
Berichten: 2
Reacties: 11

#3 Geplaatst: 2007-02-11 22:04:38

winterbanden zijn erg prettig, soms verplicht, in de gebieden waar het flink sneeuwt, maar ze zijn in de winterse regenperiode niet verplicht maar een stuk veiliger. Ze verkorten de remweg aanzienlijk
kees

avatar#4529
catelijne19
Berichten: 0
Reacties: 1

#4 Geplaatst: 2007-05-10 12:46:03

weet iemand wanneer de regenperiode begint?

en zo rond de plaatsen ardeche, loire, drome..
dankjewel alvast!


avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#5 Geplaatst: 2007-05-10 16:04:19

"De regenperiode"?? Eh... vorige week regende het nog. Deze week niet.

Regen kan je vooral verwachten in de herfst en in de winter. Maar soms regent het ook in de lente of in de zomer. Preciezer kunnen we het niet maken.

avatar#4093
Fammetje
Berichten: 2
Reacties: 16

#6 Geplaatst: 2007-05-14 12:32:12

Ik woon in de franse alpen op 850 meter hoogte, dus ik woon midden in het sneeuwgebied. Winterbanden zijn niet verplicht, een winteruitrusting wel waar een bord met een sneeuwketting staat. Dat betekent of winterbanden, of sneeuwkettingen. Ik ga vandaag mijn winterbanden voor zomerbanden laten verwisselen en ook al is er niet zo heel veel sneeuw gevallen dit jaar, ze hebben echt goed geholpen! Het scheelt zoveel met zomerbanden. Maar sneeuwkettingen functioneren ook erg goed, alleen moet je even de handigheid krijgen om ze om je banden heen te doen zonder heel erg vies te worden!

avatar#4093
Fammetje
Berichten: 2
Reacties: 16

#7 Geplaatst: 2007-05-14 12:39:28

@kees

'winterbanden zijn erg prettig, soms verplicht, in de gebieden waar het flink sneeuwt, maar ze zijn in de winterse regenperiode niet verplicht maar een stuk veiliger. Ze verkorten de remweg aanzienlijk'

Winterbanden presteren onder regen niet per definitie beter dan zomerbanden. Dit heb ik zeker niet zo ervaren en heb het nog even opgezocht om zeker te zijn:

'De bewering dat winterbanden bij lage temperaturen in de regen zonder meer beter presteren dan zomerbanden, mag je met een korreltje zout nemen. Winterbanden worden in de regen wel steeds beter en de beste winterbanden zitten zelfs op het niveau van zomerbanden, maar een winterband biedt geen specifieke voordelen in de regen ten opzichte van een zomerband. Winterbanden zijn vooral ontwikkeld om meer grip én minder slip te bieden onder winterse omstandigheden, dus op sneeuw en ijs. En dan zijn de voordelen zo enorm dat je kunt stellen dat het onverantwoord is om met zomerbanden op een met sneeuw bedekte weg te rijden.' (Bron: Autokampioen, grote winterbanden test)

Het is echter wel zo dat winterbanden steeds beter worden in allerlei weersomstandigheden, dus slecht zal het zeker niet zijn. Het is echter wel zo dat ze harder slijten op snelwegen dan zomerbanden, dus het is vooral voor jezelf een afweging maken!