Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Nederlands-Franse trekauto-aanhanger mengsels

Auteur Bericht

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#0 Geplaatst: 2006-11-07 21:47:21

Geachte mede forumleden,

Nu ik, nog officieel in Nederland wonend, steeds meer tijd in Frankrijk doorbreng ter voorbereiding op definitieve vestiging aldaar, worstel ik regelmatig met vragen die met deze half/half situatie te maken hebben. Hoog op de lijst staat het vraagstuk over trekauto's en aanhangers op kentekens uit de verschillende landen. Hiermee bedoel ik natuurlijk geremde aanhangers met eigen gewicht plus laadvermogen van meer dan 750kg, die zowel in Frankrijk als Nederland een eigen kenteken hebben.

Op dit moment heb ik een Nederlandse trekauto met een Nederlandse aanhanger erachter. En als ik ooit definitief in Frankrijk ga wonen, zal ik waarschijnlijk trekauto en aanhanger op Frans kenteken hebben. Mijn vraag gaat echter over de tussenliggende situatie.

Met andere woorden, wat overkomt mij als ik:

1) in FR rondrijd met NL trekauto met FR aanhanger erachter;

2) in FR rondrijd met FR trekauto met NL aanhanger erachter;

3) in NL rondrijd met NL trekauto met FR aanhanger erachter;

4) in NL rondrijd met FR trekauto met NL aanhanger erachter;

een en ander natuurlijk met inachtneming van allerlei regels rond de trekauto, zoals niet met een FR auto in NL rijden als men nog NL ingezetene is en dergelijke.

Onderweg zie ik op de snelweg regelmatig vrachtwagen trekker/oplegger combinaties waarbij de trekker een andere nationaliteit kentekenplaat heeft dan de oplegger, dus klaarblijkelijk zijn dergelijke mengvormen wel mogelijk.

MAAR, is er iemand op het forum die hier het fijne van weet? Dan hoop ik dat deze persoon zijn kennis hieromtrent met mij wil delen... of me kan doorverwijzen.

Met vriendelijke groet,

Jos

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#1 Geplaatst: 2006-11-08 00:16:12

Ten aanzien van de status in Nederland zou je bij de RDW in Veendam een vraag kunnen neerleggen. Op hun website (www.rdw.nl) bestaat een email-faciliteit voor het stellen van vragen.