Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Armitice 2006 - Voor onze 5 thans nog levende Helden

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2006-11-11 13:06:21

IN FLANDERS FIELDS

In Flanders fields the poppies blow

Between the crosses, row on row,
That mark our place; and in the sky
The larks, still bravely singing, fly
Scarce heard amid the guns below.


We are the Dead. Short days ago
We lived, felt dawn, saw sunset glow,
Loved, and were loved, and now we lie
In Flanders fields.


Take up our quarrel with the foe:
To you from failing hands we throw
The torch; be yours to hold it high.
If ye break faith with us who die
We shall not sleep, though poppies grow
In Flanders fields.


Flandres, 1915

11-11-2006

Avatar vandaag: Poppy at High Wood Cemetery, France.

(Poppies are often seen as a symbol of World War I

12/11/2006: avatar weer teruggezet op normaal. Als wij hier jpegjes hadden kunnen plaatsen dan was dit niet nodig geweest. Ik vind het een bug in het programma van deze site, dat als ik mijn avitar of naam wijzigt, of jezelfuitschrijf, dat dat consequenties heeft voor alle bestaande commentaren van mij. Ik vind mijn vrolijke avatar op deze plaats eigenlijk ongepast en onrespectvol.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2006-11-11 19:35:03

Correctie: afgelopen donderdag is nr 5 op 111 jarige leeftijd overleden. Toen waren er nog maar 4. De oudste is thans 108.

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#2 Geplaatst: 2006-11-11 22:40:43

Hans, op het gevaar af om een zeikerd te worden gevonden, maar toch: is het niet 'Armistice Day' (de dag van de wapenstilstand)?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2006-11-12 08:10:58

Ivo71,

Wat je al eerder hebt opgemerkt bij de afkortingen, en nu ga ik echt met mijn billen bloot, ik ben een beetje woordblind. Vroeger in de collegezaal vroeg ik mijn medestudenten altijd hoe je iets moest schrijven. Nu is mijn partner het slachtoffer. Tijdens de jaren dat ikzelf voor het bord stond moest ik altijd twee keerop mijn blaadje kijken als ik een woord waarover ik twijfelde op het bord moest schrijven. Daarbij komt, dat ik meerdere talen heb moeten spreken omdat ik her en der woonde. Zo kon het aan het begin in Frankrijk gebeuren, dat ik spontaan overging van het Frans in het Behassa Indonesia. Op feestje hiet in de buurt hetzelfde zit ik tegenover een Fransman, dan gebeurd het dat ik ineens overspring  naar Duits of Engels en ben dan heel verbaasd dat die ander glazig gaat kijken, en omgekeerd.

Je moet leren leven met de beperkingen die je hebt, ik schaam mij er overiens absoluut niet over. Maar het is voor de andere lezer goed dat mijn fouten worden gecorrigeerd, maar helaas is de kans groot dat ik het de volgende keer toch weer fout schrijf.

Overigens heeft het leed van de oorlog mij gisteren wel wat gedaan. Ik was geroerd toen ik die oude knarren zag staan en elders las over de ontberingen die zij hebben meegmaakt. Het is barbaars, dat ouderen en politici dit vragen van jongeren die net hun leven beginnen. In WOI, WO2 (waar mijn broer en mijn partners vader zijn omgebracht), maar ook in Irak. Ik stond een keer op een WO2-Erenveld in Bandoeng, waar ik een oudere vrouw , zo uit het vliegtuig uit Holland, in de stromende regen met bvrandend kaarsje en bloemen huilend en in uiterste eenzaamheid en verdriet op zoek was naar een familiegraf. verdwaasd lopend tussen al die duizende kruizen waaronder evenzoveel jonge mensen begraven liggen, dat zijn indrukken die je nooit meer vergeet. Mijn broer was 22 toen hij verdronk op een brandend schip op de Javazee: 2 overlevenden, maar hij niet 

Groet

Hans PIETERS