Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

water en licht

Auteur Bericht

avatar#4105
ericp
Berichten: 35
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2006-11-12 21:58:49

hallo allemaal mijn naam is eric en ik ben op dit moment bezig om te kijken wat in frankrijk de kosten zijn om je huis aan te sluiten op water en licht ?

als ik hierbij zelf de sluven graaf voor de kabel en het dichtmaken ervan wat kost de aansluiting dan op mijn huis?

groetjes Eric

avatar#2998
Capitelle (Nils)
Berichten: 21
Reacties: 131

#1 Geplaatst: 2006-11-12 22:14:56

Hallo Eric,

Deze vraag is eerder (juni 2005) gesteld, die kun je achterhalen via de zoekfunctie. De prijs is niet erg duidelijk. De een betaalt meer dan de ander. het kan ook afhankelijk zijn van je afname (hoeveel ampere) Reken op 1500 tot 2000 voor stroom en 400 voor water. Het kan zijn dat het afhankelijk is van de afstand, maar ook dat is niet duidelijk. Welkom in Frankrijk dus.

Nils

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#2 Geplaatst: 2006-11-13 15:03:19

Als je huis dermate afgelegen is dat het aansluiten echt kapitalen gaat kosten, kun je natuurlijk ook een dieselaggregaat overwegen. Gebruikt koop je een behoorlijk stille voor hooguit enkele duizenden en als je agro-diesel stookt, vallen de kosten nog -soort van- mee. Dat geldt uiteraard slechts als je er alleen de vakanties doorbrengt, het hele jaar door kan te kostbaar worden. Heb je stromend water nabij je huis dan kun je een waterturbinegenerator plaatsen. Kost, na aanschaf en installatie, helemaal niks. Helemaal makkelijk wordt het wanneer je een watermolen koopt.

Kennelijk zoek je in de Dordogne e.o. Daar zit in het algemeen genoeg water in de grond. Je kunt dan ook overwegen om een eigen put te laten slaan.