Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

studie Natuurkunde

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2006-11-13 11:02:28

Ik volg nu met veel plezier de collegecyclus Physics 10 - Physics for the future president door prof Mulder van de CA Berkely University. En top faculteit op het gebied van natuurkunde.

De cursus behandelt zeer veel, van tsuname tot relativiteitstheorie, van risico's op kanker tot de risico's van kerncentrales. De behandeling is op hoog niveau, maar  zonder gebruik te maken van wiskundige bewijsvoering. Vandaar ook de naam van de cursus, zonder kennis van deze materie op dit niveau kun je niet meedenken in zaken waarin natuurkunde een rol speelt, en zeker geen (minister-)presidentworden

Als voorkennis moet je denken aan GymB of HBSB of HTS met natuurkunde als vak, maar je mag alles wel vergeten zijn. En Engels goed kunnen verstaan

Ik zou graag met een aantal van jullie, liefst 26 personen, samen in 26 weken door het geheel lopen. Ik wil een weblog opzetten voor de groep. We kijken per week naar 1 college, thuis gezellig bij de eigen open haard, en elke week schrijft 1 deelnemer een compacte samenvatting van het college van die week en plaatst dat op de weblog. Anderen kunnen vragen stellen aan de groep en kunnen hun op-/aanmerkingen kwijt.

Het gaat om 26 colleges van ongeveer een uur, die ik inmiddels allemaal op dvd heb gezet. Te bekijken met je computer. Als je geen dvd lezer hebt, dan wil ik op verzoek wel een cd versie voor je maken.

Er zijn een paar voorwaarden: als je meedoet moet je tot het einde meedoen en je moet 1 keer een samenvatting schrijven (2 x als we maar 13 mensen meekrijgen). De kosten zijn gering, de opbrengsten zeer groot.

Na les 26 gaan we met allen - althans die dat willen - lekker 'smiddags eten in Toulouse

Maak je belangstelling bekend via een mailtje aan mij. Mannen, vrouwen, jong of oude: zet de grijze hersencellen aan het werk, het beste medicijn tegen dementie!

Ik ben benieuwd. Commentaar graag hieronder.

Hans PIETERS.

PS:

Vraag niet: wat heeft dit met Frankrijk te maken?

Probeer dat maar eens zelf te ontdekken :-))  

avatar#3977
factotum
Berichten: 10
Reacties: 100

#1 Geplaatst: 2006-11-13 14:30:47

Salut Hans,

Eea spreekt me aan. Ik heb mezelf al eens bijgelezen/bijgespijkerd terzake Gentechnologie. Ook een materie die je zomaar ontglipt als je je beperkt tot het lezen van de krant.

Moet wel inpasbaar zijn in de verplichtingen die ik al heb; ik heb het drukker dan voor mijn pensionering. Wacht concretisering af.

Ben

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2006-11-14 06:03:36

Niemand geeft zich aangemeld, en dat had ik ook moeten verwachten. Het heeft heen zin om de inschrijving langer open  te stellen, want het spreekt je meteen aan of niet.

Ik ga mij de komende 26 weken concentreren op die cursus en op het doorlezen van 'Principles of Chemistry' van Munowitz van 1200 paginas. Een pil,maar wel parallel met de cursus. Ze bevruichten elkaar dus.  Ik vrees dat ik daarom het komende halfjaar wat minder tijd heb om bij te  houden wat er hier gebeurt. Dat zal mij niet spijten, omdat fora voor mij geen bevredigende - of zelfs helemaal geen - methode van communicatie is, een mening die ook op deze site door velen wordt gedeeld.

Ik wist dat de wereld onvolmaakt is, en deze site is daarop geen uitzondering. Andere sites, die ik dan ook  inmiddels heb verlaten, GeenStijl, Retecool, Amerikaanse politieke sites, de Spanjeclub zijn erger.  

@Factotum: om te dansen heb je twee mensen nodig, maar om deze cursus gezameleijk te volgen en het werk wat te verdelen heb je minimaal 13 mensen nodig. Anders heeft een dergelijk opzet geen toegevoegde waarde.

Jammer, maar realiteit.

Ik heb al eens eerde op deze site een project proberen te starten over films van en over Frankrijk. Eeveneens 0 echte aanmeldingen. Waarschijnlijk is de lat een beetje te hoog of op een te vreemd terrein.

Het gaat niet over het dagelijks leven in Frankrijk, zal wel de reden zijn. 

Maar ik kom niet zo met dat  dagelijkse leven in aanraking, waardoor dus de raakvlakken ontbreken.

Groet

Hans PIETERS

avatar#148
marjorie
Berichten: 68
Reacties: 332

#3 Geplaatst: 2006-11-14 08:10:17

beste hans,

heel eerlijk, het zal me niet spijten dat je even weg bent. jammer dat ik dat zo ervaar. uit bovenstaande wordt me weer duidelijk waarom.

"Niemand geeft zich aangemeld, en dat had ik ook moeten verwachten."

het is die negatieve manier van denken, je boosheid op alles in de wereld en vooral je regelmatig geuite irritatie dat wij (dit forum dus) niet aan jouw eisen voldoen: dit forum is voor jou geen bevredigende manier van communiceren, jouw lat is te hoog voor dit forum, het spijt je niet een half jaar minder betrokken te zijn. wat doe je dan nog hier??

ik haal niks meer uit jouw bijdragen wat mij plezier geeft of gewoon de informatie waarvoor ik bij dit forum zit. allerlei andere bijdragen zijn soms voor mij niet ter zake doende, maar kan ik toch met interesse en plezier lezen. jouw bijdragen geven mij het gevoel gedwongen te worden het met je eens te zijn, jouw donkere visie op de wereld te moeten delen en dat wil ik niet. het is alsof ik naar de zwartekousenkerk moet om naar hel en verdoemenis-preken te luisteren.

ik wil graag kiezen voor een positieve en meer liefdevolle kijk op het leven. ik kan nu haast invullen dat jij dat wel naief van me zult vinden. hetzijzo.

ik wens je veel plezier en genoegen met de natuurkundestudie en hoop dat het niet nog meer koren op je donkere molen is.

salut,

marjorie

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#4 Geplaatst: 2006-11-14 08:42:09

Ik sluit me graag bij Marjorie aan in deze.

Volgens mij is de aantrekkingskracht van de meeste forumbezoekers gelegen in het zoeken, vinden en delen van praktische informatie en adviezen. Dat is een hele tijd goed gegaan en heeft tot een schare trouwe aanhangers geleid.

De laatste tijd echter bestaan teveel forum bijdragen uit:

- off-topic bijdragen

- opiniestukken waar niemand op zit te wachten

- negatief en onsamenhangend gewauwel uit verveling en persoonlijke issues en frustraties 

aangedragen door slechts een handjevol mannetjes... 

Het lijkt me dat Wim B en de overige forumbezoekers dit forum, met zijn forum archief, niet langer willen laten vervuilen, dat is echt zonde.

Wim, gaarne meer modereren.

avatar#4093
Fammetje
Berichten: 2
Reacties: 16

#5 Geplaatst: 2006-11-14 12:37:54

Ik wil reageren op het initiatief van HP. Ik vind het op zich een leuk initiatief en de opzet op zich spreekt me ook zeker aan. Zulke initiatieven waren onder andere datgene dat ik verwacht had op een forum als deze. Helaas ben ik absoluut niet van de bètavakken, ook al ben ik er wel in geinteresseerd. Ik heb dan ook helemaal geen voorkennis, behalve de drie VWO-jaren waar ik natuurkunde en scheikunde heb gehad. Daarna ben ik de economische kant op gegaan en daar uiteindelijk in afgestudeerd.

Wat ik dan ook jammer vind aan de reactie van HP op zijn eigen bericht en het uitblijven van de reacties van anderen, is dat je niet binnen 1 dag kunt verwachten dat mensen meteen reageren. Daarbij betwijfel ik of 26 of 13 andere mensen op dit forum wel een natuurkundige achtergrond hebben, er in geïnteresseerd zijn of zelfs wel de tijd ervoor hebben. En daarom sluit ik me ook bij Marjorie aan: het is een vrij negatieve instelling die HP heeft. Helaas, maar waar. Verder sluit ik me ook bij jean-paul le chateau aan, ik deel deze mening van harte.


Groetjes Famke

avatar#3302
dicck
Berichten: 15
Reacties: 282

#6 Geplaatst: 2006-11-14 12:56:55

mannetjes...

steeds weer verbaas ik me over de kinderachtigheid van dit bejaardenclubje.

iemand accepteren zoals ie is, kom je weinig tegen.

HP is een spontaan mens, vol emotie, enthousiasme en gedrevenheid.

dat dat voor sommigen niet comme-il-faut is... niemand is verplicht zijn bijdragen te lezen.

ik zou zeggen wees blij dat ie er bij is, marjorie!!

dicck

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2006-11-14 13:57:09

beste hans,

je bent een ouwe mopperkont.

dat je zo bent is jouw keuze, daar kan majorie je niet van afbrengen.

als ik je iedere dag zo aan zou moeten horen zo ik ook inderdaad denken, je hebt een probleem.

je spreekt voortdurend over het feit dat je geen contact wilt met mensen, je wilt niet intergreren zeg je zelf, je wil niet op al die uitnodigingen ingaan.

anderzijds nodig je mensen uit om samen met jouw een project op te starten....... vreemd.

weet je hans, ik maak een analise, denk er van wat je wilt, doe er mee wat je wilt.

ik denk dat je je eigen verzet tegen het contact maken met mensen, door de taalbariere misschien ?

maar je innerlijke hansie wil wel contact maar krijgt het niet voor elkaar, daarom ga je weer meer afgeven, en juist weer meer verlangen, en weer meer, bla bla bla.

dat je je boven anderen stelt is een nare eigenschap, mijn moeder zou zeggen, doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.

immers, heb jij de diploma's in de zak die ik heb ? ik denk het niet, en die zul je nooit krijgen ook.

ooit komt er in nederland een man naar me toe en die zegt, zeg joh, heb je geen baantje voor me ?

ik zeg, wat dan ? wat kun je ?

nou ja, uiteindelijk kon hij de boten aan de onderkant schilderen en schoonmaken en een beetje klusjes aan de panden.

op de vrijdag met het biertje raakte we dikwijls in gesprek met jan, en niet dikwijls zagen we jan met zijn onafscheidelijke willempiehelm op een vooroorlogse motor slingerend de dijk op gaan, en soms weer af, haha.

op een gegeven moment vond ik uit via een klant die hem herkende;

jan wilde gewoon een baantje, zijn vrouw werkte op het verzekeringskantoor wat jan voor een vermogen had verkocht.

jan wilde bij de baby zijn, en nog mooier, jan was meester in de letteren, afgestudeerd in economie, en nog wat maar dat weet ik niet meer.

in ieder geval was jan multimiljonair en grootgrondbezitter. 

al met al, deze vieze ouwe jan, was geniaal en zeker niet boven anderen.

dat majorie zegt niets leuks meer uit jouw berichten te halen is een beetje waar, je slingert een beetje, maar ik persoonlijk, 't kan me m'n anus roesten haha!

je zou soms wat subtieler om kunnen gaan met mensen, je krijgt klappen, maar die lok je ook uit.

dat jean paul zegt over alleen maar praktisache informatie, ach, ik weet het niet.

je kunt toch ook gewoon de berichten lezen die je wilt lezen jean paul ?

soms kan het me niet schelen wat er zoal aan technisch vernuft rondwaart, en soms lees ik gewoon de stukken van rob en cristian omdat ze boeiend zijn en inhoudvol, ook al reageer ik daar totaal niet op.

dus ik sluit me aan bij dicck, kinderachtigheid van het bejaardenclubje.

laten we gewoon ieder in zijn waarde laten, en niet zo vreselijk oerhollands doen en alles persoonlijk opvatten.

en hans, kop omhoog en ga eens lekker de bloemetjes buitenzetten.

als je hier dichtbij zou wonen zou ik je opkomen halen en een disco insleuren dat je de hele nacht danst, en niet met dertien, niet met zesentwintig maar met veel meer.

en jij en ik weten hoe wij feesten kunnen.

laten we afspreken dat alles wat gewoon geschreven wordt niet persoonlijk is, ook al wil je die schoen wel aantrekken.

mits een bericht wel direct aan de persoon is gericht, maar dat zou niet netjes zijn als je dat deed, althans, niet als je afze.... nou jah

iemand en reprimande geven doe je onder vier ogen, toch ?

trouwens hans, ik zit nog niet zolang op deze site, vind het hartstikke leuk, maar heb ondertussen al wel vier keer gehoord dat je weg gaat en niet meer terug komt, dus je houd nog steeds van ons. knuffel

cees.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#8 Geplaatst: 2006-11-14 21:33:05

Toch leuk,

Marjorie en Cees,

dat wij deze rubriek hebben!

Blijven de andere gevrijwaard van gekeuvel, hoe esotherisch of gay of triest of dat ook is.

Christian von Klösterlein

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#9 Geplaatst: 2006-11-14 22:30:10

ach cristian , of dokter oetker nou gelei, gel, of scheerschuim maakt, dat boeit mij nou weer niks, net zoals een les samen met hans in natuurwetenschappen.

het gaat mij om de lol, al dat gekeuvel.

dat ieder zijn interese heeft is mooi, laten we het daar maar op houden.

voor mij is deze keuvelhoek een vorm van buurten zoals ik in nederland kon doen.

gewoon effe kletsen, en soms is het interesant.

voor werkelijke informatie ga ik hier niet zitten, dan ga ik naar de technische of andere forumsites, zoals je weet.

ik heb menig goede les van je geleerd, daarvoor bedankt, je bent een wetenschapper op jouw gebied en weet dat met vaardigheid uit te leggen aan een leek.

cees.

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#10 Geplaatst: 2006-11-14 23:03:56

Na het bericht van HP dacht ik, kom ik meld me aan. Maar helaas het is alweer afgeblazen voordat het een kans krijgt. Overigens denk ik dat iemand die werkelijk in natuurkunde geinteresseerd is, geen depri's kán zijn. Dit  

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#11 Geplaatst: 2006-11-15 09:57:37

Bovenstaande reactie van Cees illustreert naar mijn idee nog eens het belang van het on-topic blijven. Dat voorkomt dat je te vaak ongevraagd geconfronteerd wordt met bijdrages van anderen die "gewoon effe kletsen" willen of zoiets. Op zich niets mis mee, maar ik zit daar bijvoorbeeld niet op te wachten.

Ik ben zo vrij zijn om dit deel van de diskussie naar een nieuw topic Het forum te verplaatsen.

Groeten,

Jan Willem